En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Glimtar från en svensk midsommarafton...

Vi firade midsommar på västkusten, mitt i en riktig turistidyll med vackra sjöbodar, stora båtar och vajande flaggspel....

De som hade en sjöbod tillräckligt stor för att sitta i gjorde så....

...eller så fixade man andra lösningar med presenningar och provisoriska regnskydd. Ni vet väl lika bra som jag vad som händer när man råkar komma åt en svacka i duken med särskilt mycket vatten...men stämningen verkade god. Bilderna är förstås tagna med 400 mm för vi ville ju inte störa dem denna sköna helg.

Färggranna goretexkläder, paraplyer och burköl. Visst är det svensk midsommar i ett nötskal? Men vad gjorde vi då? För inte trodde ni väl att vi satt i en sjöbod och åt sill med öl och nubbe?  

Vi simmade förstås med sillen!!! Dock är det nog mest småtorskar på denna bild,... men det fanns en hel del småsillar och annat smått och gott under ytan vid Väderöarna. Tänk,.. vi märkte inte av en enda droppe regn!

Vi träffade också på dessa livsnjutare som gottade sej på klipporna. Förstora så förstår ni ännu bättre. Kolla in sälen till vänster som gör "bananposen". Bilderna är förstås tagna med 400 mm (och beskurna) för vi ville ju inte störa dem denna sköna helg.

Fortsättning följer...

Hälsningar Lena

Inlagt 2017-06-26 21:03 | Läst 3628 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Ja räknade med du firade under vannet 😉
Ventar nu på flera fina foto.
Kram
Svar från Lena Holm 2017-06-28 17:44
Tack Synnöve,
det kommer med undervattensbilder inom kort. vi har firat midsommar på detta sätt många år i rad nu.
Hälsningar Lena
Fina bilder från en vanligt midsommar väder Gillar sälarna de är fina Ha en fin kväll // Gert
Svar från Lena Holm 2017-06-28 17:43
Tack Gert,
vi fick se en hel del sälar denna midsommar.
Hälsningar Lena
Ja varför ska man blöta ner sig när det är midsommarafton. Kan det finnas en dag som det grillas så mycket som på denna. Är själv inte så förtjust i grillat men sill går bra.
Sten
Svar från Lena Holm 2017-06-28 17:41
Tack Sten,
vi åt faktiskt inte grillat utan fick satte oss vid ett middagsbord som dignade av havskräftor. Det är en tradition för oss att fira midsommar på detta sätt och då är det skaldjur som gäller på kvällen. Sillen möter vi bara under ytan.
Hälsningar Lena
Midsommar under vattenytan är ju en höjdare, bara lyssna på hur det låter när man säger det! -Fast därnere på västkusten kanske de flesta kände det som att det var så :)
"Sillbilden" är riktigt bra! Och sälarna gillar jag också. Som oftast ett läsvärt blogginlägg från dig.

Ha det gott! /Thomas
Svar från Lena Holm 2017-06-28 17:38
Tack Thomas,
vi har firat midsommar på detta sätt många år i rad och det är helt perfekt. Mer bilder kommer inom kort.
Hälsningar Lena
Vilket upplyftande inlägg =)

Mvh Tommy
Svar från Lena Holm 2017-06-28 17:37
Tack Tommy,
kul att du tycker det.
Hälsningar Lena
Smart sätt av er att undgå regnet ;-) Har följt en blogg ibland (ej fotosidan) där bloggaren är mycket i just Tullboden så det kändes som ett bekant ställe.
Svar från Lena Holm 2017-06-28 17:37
Tack Sirpa,
vi fick uppleva en del regn under helgen men just midsommarafton var väldigt fin, kanske för att det var helt vindstilla där vi var.
Hälsningar Lena
Jo en sån där sjöbod skulle man haft, mysiga bilder! Må fint, LO
Svar från Lena Holm 2017-06-28 17:36
Tack LO,
sjöbodarna kostar som en rejäl villa. Har du 4-5 miljoner över kan du nog skaffa en. Helt sjukt.
Hälsningar Lena
Inte en droppe regn, men blöta blev ni väl ändå ;) Västkusten är speciell.
//GöranR
Svar från Lena Holm 2017-06-28 17:34
Tack Göran,
nej vi blev inte blöta. Har man en torrdräkt så blir man inte blöt, om den inte läcker. Min sambo hade ett litet läckage som limmades under kvällen. Västkusten är speciell, kan hålla med om det.
Hälsningar Lena
Det var tydligen paraplyernas afton men om man vill bli blöt kan man som du lika gärna dyka ned i vattnet. Sälarna såg ut att ha det gott på klipporna. Fina midsommarbilder.
Ha det gott/Stig
Svar från Lena Holm 2017-06-28 17:32
Tack Stig,
om man dyker med torrdräkt så blir man inte blöt (om den inte läcker) mer än i ansiktet. Riktigt mysigt och det gör inget att vattentemperaturen är låg. Vi fick se många sälar som tycktes njuta av tillvaron.
Hälsningar Lena
Ja, vädret är ju som det är vid midsommar.. även här på östkusten! Tycker det är rätt skönt med lite tveksamt väder, det blir lite lugnare på något sätt då.. Men det är som du säger, under ytan går det alltid bra ändå.. även vintertid, en bit ner.. alltid +4°...
Hälsn!
Svar från Lena Holm 2017-06-28 17:31
Tack Jan,
under ytan är det OK med regn men alltför hård vind ställer ju till det en del. Just midsommarafton var stilla men sedan började det blåsa.
Hälsningar Lena