B. LOGGBOKEN

En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Vissa tycker att snö fortfarande är toppen!

Mötte den här tokiga storpudeln i Tantolunden i lördags då jag trodde att jag skulle kunna forta bofinkar och blommande kolonilotter. Snön vräkte ner och hunden var överlycklig. 

Det blev många suddiga bilder för det var sån fart att jag inte riktigt hann med. 

För den här hunden är livet härligt och en vårpromenad i snöglopp fullkomligt toppen! För övrigt mötte jag bara hundägare i Tanto denna dag...

Hej så länge,

Lena

Postat 2022-04-10 21:29 | Läst 936 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

Avtryckets fotoutställning "Mitt Stockholm"

Snöoväder till trots tog jag pendeltåget till "Stockholm södra" för att besöka Timmermansgården och fotoklubben Avtryckets årliga utställning. I år hade de valt att ha ett tema "Mitt Stockholm" och det var en fin samling bilder att beskåda. Kul också att träffa gamla bekanta som t ex Ewa.

Årets klubbmästare är Krister Klerus och hans bilder hänger sålunda precis där man kommer in. Mycket intressant att se om man har möjlighet att ta sej dit under söndagen. 

Det var mycket trevligt att se hur klubbens medlemmar valt att visa "Mitt Stockholm" med en fin variation mellan detaljer t ex klockor, välkända stadsvyer och storstadens djurliv (det fanns i alla fall en hägerbild från Råstasjön med). 

Det var helt OK även för små fyrfota besökare att ta en titt på bilderna.

Bättre att vara här inne i värmen än att knata runt på snöslaskblöta trottoarer. Mattes beslut och jag protesterar inte... 

De Stockholmsbilder som imponerade mest på mej var Sten Ericssons panoramabilder. Den största bestog av 1o bilder sammanfogade i LR. De är imponerande nog tagna handhållet, men med stöd av ett räcke. Han har skrivit ut bilderna själv och monterat dem på kapaskiva. Mycket snyggt gjort!

Utställningen pågår även i morgon söndag. Om du bor inom ett rimligt avstånd kan jag rekommendera ett besök.

Hälsningar Lena

Postat 2022-04-09 21:31 | Läst 696 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Så kom snön igen

I måndags när jag åkte från jobbet såg det ut så här. Det var vid sex-tiden och det enda som skvallrar om att det är vår är att det fortfarande är ljust ute. 

Det var t o m så ljust att jag kunde ta några bilder i trädgården när maten puttrade på spisen. Blåmesen tyckte det var blött och jobbigt. 

När jag steg upp tisdag morgon strax efter 6 (det är ju ljust då också!) låg det ett rejält lager blöt snö på träden. Hacke spanade mot restaurangen som koltrastarna hade belägrat.

Upptäckte plötsligt en ny gäst på stubben där jag brukar lägga godsaker till fåglarna ibland. En ringduva i snö känns ju helt fel, men det händer nog då och då. Jag har dock inte fotat det förut. 

Duvans färger framträdde fint mot den vita snön och den hittade en del frön på marken efter ett tag. Det är ett par och de dök upp för ett par veckor sedan.  

På väg till jobbet stannade jag på ett av de få ställen där det är möjligt, en busshållplats. Jag vände mej åt olika håll och tog några bilder på vinterlandskapet.

Det snöade fortfarande och blåste isande kallt.

Väldigt onödigt med snö i början på april, jag vill ju ha värme och vårblommor. 

Sen var det bara att dra vidare mot jobbet, bussen var antagligen bara minuter från hållplatsen.

Hälsningar Lena

Postat 2022-04-06 19:44 | Läst 702 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Söndagstur

Söndag eftermiddag och jag gav mej iväg på en liten tur. Det fick bli Fysingen som är nära. Jag ville ju mest vara ute en stund. Efter en vådlig promenad på en spång med lösa smältande isflak som flöt på ankeldjupt vatten, kom jag fram till sjön/våtmarken. Där var det stilla. Det gick gäss lite här och där...

Det kom gäss i par eller små grupper från olika håll. De småpratade såsom gäss brukar göra.

En ensam trana verkade ha tappat bort sina kompisar.

En tofsvipa trippade runt i det grunda vattnet, förvånansvärt nära, så det fick bli några rutor på den. 

Sedan dök det upp en bekant siluett långt borta ovanför sjön. Avståndet var väldigt långt och jag visar den bara för att det ledde förstås till att varenda gås lättade, och allt annat med vingar utom ett par svanar.

Här ger de sej av. Grågäss, vitkindade, bläsgäss och en stare, full fart.

Nu är det mer än småprat, snarare högljudda kväkanden. Lägg märke till de små krickorna. De drog också, samt gräsänderna. 

Men de flyger inte särskilt långt. Det blir några vändor över vattnet. Örnen har jag helt tappat bort vid det här laget och det har nog gässen också.

Efter några minuter återvänder de i par eller smågrupper och landar lite här och där för att återuppta söndagsmiddagen, eller om det nu var fjädervård de pysslade med. Lugnet lägger sej, jag går genom skogen tillbaka till parkeringen för att slippa spången och åker hem till min söndagsmiddag.

Sedan blev det måndag och då öppnade sej himlen...

Hälsningar Lena

Postat 2022-04-04 21:54 | Läst 830 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Växthuspremiär

En vecka senare än förra året och betydligt kallare, men i helgen hade vi i alla fall växthuspremiär. Sambon serverar en clover club och vi ska precis börja veckans "zoom- cocktail" med London och Texas. I Texas dricker man förstås förmiddagskaffe men det är inte så viktigt. 

Pandemin har lärt oss att hålla kontakt på ett nytt sätt och vi fortsätter att "ses" en gång i veckan med min familj, som pga den geografiska spridningen inte är så lätta att träffa IRL, även om det nu är fullt möjligt. Efter drinken gick vi in och åt middag. Det är fortfarande för kallt att sitta ute efter att solen gått ner (fast vi har gasolvärme).

Bjuder också på tre vårfåglar: en skönsjungande sävsparv samt herr och fru bofink.

Hälsningar Lena

Postat 2022-04-03 20:11 | Läst 818 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera