The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1153 / Det är därför jag gillar Fujifilm X100!

 

 

 

 

Jag har nu läst flera tester av X100 och i det stora hela får X100 ett mycket bra betyg, speciellt bra betyg vad gäller bildkvalitet, och det borde ju vara viktigt!

Se'n finns det alltid åsikter som: "Jag tycker att den skulle haft zooom, och att den skulle haft utbytbar optik!"  Men då är det inte den här kameratypen längre!

Jag gillar att Fujufilm vågat satsa på något udda i kameraväg, litet av både det gamla och det nya, något som varken Nikon, Canon eller Leica vågat. 


Jag har ju önskat en så'n här kamera under några års tid, ni kanske sett de bilder jag haft i bloggen tidigare:
http://www.fotosidan.se/blogs/straightphotography/straight-438-mera-om-leica-x1.htm

Och nu är den kameratypen här!  Bra vågat Fujifilm!  :)

 


Men den här kameratypen passar såklart inte alla som sagt, men den passar nog tillräckligt många för att Fujifilm skall bli nöjda, och några andra kameratillverkare blir såklart då missnöjda!

Nu skall jag inte köpa en X100, inte riktigt ännu i varje fall, vill först pröva en X100 ett tag i gatufoto och liknande, och se om jag vågar lägga undan min M Leica.... 

Men vill med det här ge en eloge till Fujifilm för det ovanliga och smarta tänket! 
Grattis Fujifilm! 

Och vill citera Christian Nilsson i tidningan FOTO: "Vid lanseringen på Photokina i höstas så föll de flesta journalister pladask för konceptet".

Och Christian fortsätter: "Små tillverkare som Fujifilm driver utvecklingen"
"- företag som är villiga att ifrågasätta det traditionella tänkandet och satsar på teknik som förenar gammalt och nytt..."

Smart och ovanligt tänkt alltså!  ;)

Och då såklart även ett grattis till er som köpt en X100!

/Bengan

 

Ps. Kan inte låta bli att visa det här igen!  
http://dotsub.com/view/a608816d-1bc4-4f1e-b60d-323e3f51fdd7

 

 

 

Inlagt 2011-05-30 19:01 | Läst 7358 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.
"Allt det här kringsnacket gör att jag troligen dammar av ett par gamla Leica-kroppar med tillhörande förstklassiga gluggar av vidvinklig typ... Varför nöja sig med en digital kopia när det finns levande mekaniska original? För "känslan", liksom, i hanteringen och i nöjet? För produktion och uppdrag för högsta kvalitet gäller idag digital teknik. För nöjet... kanske nåt annat? Eller håller jag på att bli religiös? Sånt lär ju hända på äldre dar."


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Fuji är både smarta och modiga. En helskön kamera (om man bara kan hålla fingrarna i styr). Det ska bli ett nöje att snapsa vidare med den.
Svar från Benganbus 2011-05-30 20:16
Kommer du på onsdag till Ellens?
Jag bara undrar? ;)
/B
N Thomas Meldert 2011-05-30 20:25
Tyvärr inte! Jag åker till Åmål direkt efter jobbet. Är du inne i stan på söndag em eller måndag?
Svar från Benganbus 2011-05-30 20:31
Kanske, jag återkommer! :)
/B
Ett utmärkt komplement, den här väl omtalade kamera från Japan. Med all rätt, som du poängterar i det här inlägget. Jag själv väntar till masshysterin lagt sig lite. Men testa, klämma och beskåda kan man ju göra så länge, av de som redan skaffat ett exemplar. :-)
Jag har köpt en och det är en trevlig liten kamera. Iso 3200 är helt ok, 35mm brännvidd en smula begränsande och den kan vara en smula långsam i af/mf och knappologiskt blir det fel ibland men jag gillar den i all sin [frustrerande] charm!
Svar från Benganbus 2011-05-31 08:32
Även jag känner en viss oro för den (frustrerande) charmen... ;)
/B
Allt det här kringsnacket gör att jag troligen dammar av ett par gamla Leica-kroppar med tillhörande förstklassiga gluggar av vidvinklig typ... Varför nöja sig med en digital kopia när det finns levande mekaniska original? För "känslan", liksom, i hanteringen och i nöjet? För produktion och uppdrag för högsta kvalitet gäller idag digital teknik. För nöjet... kanske nåt annat? Eller håller jag på att bli religiös? Sånt lär ju hända på äldre dar.
Svar från Benganbus 2011-05-31 08:38
Det är kanske så man skall se det, praktisk fotografi, beställd fotografi,
då gäller det digitala!
Men för det konstnärliga, då känslan är inblandad, vid flanerandet, då man driver sina egna fotoprojekt i egen takt utan att behöva visa resultat,
då gäller en mekanisk "gammal" M Leica! ;) :)
/B
Svar från Benganbus 2011-05-31 10:36
Fast den är faktiskt litet spännande den här Leica-liknande digitala X100 grejen... ;)