** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **

Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2529 / Vad säger man om Kameraloppisen i dag då? Va den bra?

.

Vad är slutomdömet? Va det trevligt? Mycket folk? Eller...? 
Det va trevligt och det var mycket folk! Och jag fick i alla fall några funderingar om hur betala! För Swish sa det bara! 

.

Ok, det funkade bra utan Swish också, de här gamla papperspengarna verkar funka! Ännu så länge i alla fall! Och nu när Riksbanken trycker nya sedlar så borde man väl kunna fortsätta att betala med dom! Även om inte bankerna tar emot sedlar längre! Men det e nog en annan sak..?

.

Ok, tillbaka till huvudspåret, kameraloppisen alltså! Kul, trevligt på alla sätt, och framför allt, man träffar en massa fotofolk!

.

Å Micke va där!

Och Mattia har nog planer på en loppis till i höst! Men jag har inte sagt nå't! ;)

.

Å en snygg Canon VI-L såg jag också, med en mycket bra optik! Jag har också en så'n optik! :)

Och för mig på loppisen så va det här även en test för att kolla marknaden! ;)
Nu vet jag vad som säljer bäst! Märkesgrejer som vanligt! :)

/Bengan

Ps. Fast några riktigt spännande objektiv, det hittade inte jag i alla fall! Men man har nog inte riktigt koll på de här speciella objektiven! Å det e nog bra på mer än ett sätt! ;) :)

.

Postat 2015-02-28 20:56 | Läst 7306 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 2522 / Sorterar grejer för kameraloppisen i morgon...

Å de e inte så lätt! Det sliter och drar i själen, så kan man nog säga! ;) Men några grejer hittar jag nog som jag ev. skulle kunna skiljas ifrån! Å min fru hjälper mig såklart med glada tillrop! "Fyll de båda  stora resväskorna!" Suck...  ;)

Nåja, jag vill även se hur den här loppisen funkar första gången! För att ev. ta med fler grejer nästa gång! För jag hoppas såklart det blir det blir fler loppisar! Gärna världsberömda! :)

Å det blev en kortblogg idag, för jag e upptagen som sagt! ;)

Å ni som vill besöka mitt bord i morgon, här e adressen! 
http://www.fotosidan.se/cldoc/dags-for-kameraloppis.htm 

/Bengan

Ps. Nu har bilderna i bloggen inget som helst med kameraloppisen att göra....
Så tror jag just nu i alla fall... Å förresten så e det bara gamla grejer, kameran här nedan e från 1948 och optiken från 1949, gamla grejer alltså!

Postat 2015-02-27 17:19 | Läst 6826 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 2527 / Fick ett tips i går om kameran, och när jag kom hem lågt ett mail från Affe om det hela!

Gammal digital mätsökarkamera! ;)

Men nu gäller det en ny digital mätsökarkamera! Intressant e nog det minsta man kan säga! (Men produkten e inte riktigt klar än) Men att bara någon försöker sig på det här, tycker jag känns spännande! Här är mera läsning! http://konost.com/

/Bengan

Ps. Bilden ovan på Lumix RF, e skickligt gjord av Bernt Carlzon

Postat 2015-02-26 08:12 | Läst 6977 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 2526 / Allt går runt liksom! I alla fall vad gäller skidbindningar! Å så Tårtan i dag!

Åre någon gång på 1980-talet.


Kom att tänka på mina skidbindningar under åren, nu när jag tittar på VM i Falun! :)

När jag började åka skidor så va det med kabelbindning som gällde, både på platten och i backe, och vintrarna gick! Sedan blev det kabel med låga fästpunkter, när det blev mer backåkning! Så kom det en utlösningsbindning på mina alpin-skidor, i alla fall på tån! Marker! Hälen satt ännu fast i en vridplatta med en långrem av läder som va lindad några varv runt ankeln! Så man inte tappade skidan när man vurpade! :)

Sedan kom det utlösningsbindning på hälen också, tror min första va Marker det med, och nu fanns det fångrem! Så om man vurpade i hög fart så lossnade skidan från foten, men hängde kvar runt foten i alla fall! Även i hög fart! ;)

Så kom det bättre och bättre skidbindningar, men ett problem kunde vara om gick på litet grus/sand innan man satte på sig skidan, och fick litet sand under sulan, och tryckte fast foten i bindningen, så kunde det sitta sandkorn mellan sulan och den sk. friktionsplattan, och då satt man fast! Nåja, allt va till det bättre, och sedan kom skistopper! Fast i början måste man ha fångrem fast man hade skistopper!

Å nu när jag kollar dagens utförsutrustningar, vilka skor, vilka bindningar, vilka skidor! Höll på att jämföra det med dagens bilar! Nästan helautomatik!  ;)

En liten parentes, idag i slalom så kan man ju gå rakt på käppen! Det beror på att käppen viker sig och att man har skydd, både på armar, ben och huvud! När jag började åka slalom, så använde man många gånger enstörar som portkäppar! Dom käpparna gick man aldrig på med flit!! ;)

Och mina senaste skidor har bara en kabelbindning! Utan låg fästpunkt! Tillbaka liksom! Varför det då? Tror ändå att jag har saknat nå't under de här häftiga åren i backarna! Och det tar jag tillbaka nu!Och den här utrustningen jag har nu ger mig mer frihet, och är lätt, och ger ett annat tempo! Även när man åker utför! Påminner kanske om analogt fotograferande på nå't sätt! :)
Men allt e en smaksak! :) 

/Bengan

Postat 2015-02-25 08:09 | Läst 6861 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 2525 / Nödsamtal vid ett bord vad gäller prylar!

Man kan sitta och prata med sig själv ibland! :) Vet inte om man själv förstår sig själv bättre om man talar litet högt ibland? Men så här gör nog de flesta! Vi normala alltså! ;)  Ok, och vad e det man talar om då! Att det e dags för en påtår kanske! ;) Eller va f-n lade jag nyckelknippen? Eller vad mycket inspirationer, jag menar konspirationer, man hittar på internet! Konspirationer som även kan äventyra folkhälsan! "De e CIA som släpper ut de vita strimmorna man ser efter flygplanen!"   
Men sån't här har såklart funnits tidigare innan CIA, men då spreds det ofta bara till en by eller två, å bara på marknivå!  ;)

Men nu finns allt på internet, å internet kräver kunskap! Inte bara datorkunskap!

Ok, till saken då, självsamtal vid ett bord! Skrev jag nödsamtal i rubriken..?? Jag menar Nördsamtal såklart! Fast litet nöd e det nog att försöka skilja sig ifrån prylar...
I-landproblem säger nog nå'n vad gäller prylar!
Helt rätt säger jag om det problemet!

Men jag sitter i alla fall och kollar i en plastlåda jag köpte på Clas Ohlson en gång, en plastlåda som jag har litet småprylar i numera!

Jag har sagt till min fru att jag skall försöka rensa bort litet onödigt på kameraauktionen som kommer, och kollar nu om det verkligen finns nå't onödigt att rensa bort...

/Bengan

Postat 2015-02-24 12:07 | Läst 6771 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
1 2 3 ... 7 Nästa