Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4591 / Framkallningsstopp i dag! Å fotofika på onsdag, men på annan plats!

Att ha hus e ofta trevligt, ofta finns ju trädgård å så'nt, å man kan klampa runt i träskor inomhus utan att störa någon granne! Nu går vi inte med träskor inomhus, men i alla fall! Men spika i väggar går bra, och spela musik högt inomhus går också bra, om man har fönstert stängt såklart! Men visst e det litet jobb med ett hus också! Nu fick vi stopp i köksavloppet i går kväll, så nu får vi spola mycket försiktigt i vasken tills spolbilen kommer och spolar rent! Och då kan jag såklart inte skölja filmen i köksvasken just nu! (Men det verkar inte vara stopp i källaren, så vi får se)

Annars så va det tidig uppstigning, c:a 06.30 då jag väntade på besked från rörfirman vad gäller avloppet! (Dom börjar tidigt på rörfirman) Men det e helt Ok med att gå upp tidigt bara DN finns i brevlådan! :)

Läste i DN om Nya karolinska i DN.STHLM för min fru: "Karolinska har fler anställda men hjälper färre patienter"
"Det skulle behövas en ordentlig spolning där också"
, sa min fru!

Och nu på onsdag, så e det fotofika i Södertälje, men annan plats och på annan tid! Fikat sker då på konditori Tratten, Storgatan 21, ligger vid kyrkan, och tiden e 14.00. (De e ju röd dag, så perkering e lätt)

Nog för nu!

/Bengan

Postat 2019-04-30 09:13 | Läst 3920 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 4590 / Måndag liksom och test av några objektiv på M Leica!

De e kul att fota numera, för det finns mycket att pröva på! Digitalkameror finns ju numera i alla former med olika objektiv och så alla bildprogram inte att förglömma! Och billiga objektiv finns det numera att köpa från Kina! Och en bra adaptrar till M Leica finns det också, så man kan fota med äldre objektiv som har Contax och Kiev-fattning! Objektivåtervinning!

Nu hade jag några rutor kvar på rullen i kameran, så då testade jag tre objektiv! Ett äkta Zeissobjektiv, ett Zeissobjektiv med rysk namnring och ett Jupiter-3 objektiv! Testen gjorde jag mot en hemmagjord testtavla!

Och för att gå händelserna i förväg, så har jag testat de här objektiven redan via en digitalkamera, och jag ser ingen större skillnad mellan de här objektiven som skulle ha någon betydelse i min fotografering! Så varför testa dom på en analog M Leica då? För att få se resultatet i en riktig kamera som den här optiken e gjord för! ;)
Och så få slut på filmrullen! :)

Annars typisk måndag, och en i familjen påstår sig ha gått i pension, men jag hörde ytterdörren slå igen 05.30 i morse! Nåja, nu e det här inte så allvarligt, självvalt, å förresten pensionärer skall ju fortsätta å jobba efter pension! Så det va bara att försöka somna om, men det gick inte! Men som tur va hade DN kommit! Så det blev en tidig morgonfika och läsning av DN och SN flera gånger! Och nu mitt på dagen, efter att ha gått två rundor med Roffe och en handlingsrunda, så e det lege för en liten stunds vila på c.a 30 minuter! Se'n matlagning och efter det, framkallning av filmen! :)

Nog för nu!

/Bengan

Postat 2019-04-29 13:42 | Läst 3401 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 4589 / Dagen efter liksom! Å några äldre bilder som utfyllnad i väntan på Godot!

Men den viktigaste bilden först! :)

Å i går va det ju LP Auktionen! Mycket trevligt som vanligt! Det va flera från fotosidan som va där! Det blir litet mera som IRL när man ses så här! ;)

I en paus på auktionen så gick Ronny å jag ner till Kungsan för å kolla litet vad gäller blomningen, men den va nästan över, men tog i alla fall några bilder! Svartvita! :) Men rullen e inte slut än! :)

.

Så under tiden jag väntar, några äldre "porträtt!"
.

.

.

.

Så e leget!

/Bengan

Ps. Här i blomfotokameran jag hade i Kungsan! Tri-X! :)

Postat 2019-04-28 10:29 | Läst 3430 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 4588 / Idag LP Auktionen, å se´n går vi och fotar litet blommor å bin i Kungsan!

Å en å annan fika hinner vi nog med också!

Carpe Liksom!

/´Bengan

Postat 2019-04-27 08:17 | Läst 3444 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 4587 / Den digitala okunskapen i ett nötskal! Å även hos Säpo! ;)

Har under några dagar läst om appar i DN! Ni vet dom där roliga grejerna man laddar in i sin mobiltelefon! ;) Som ofta e gratis! :) Jag tog en paus i läsningen, måste sucka litet, efter att ha läst vad Sofia Hellqvist på Säpo sa då man kunde spåra en telefon som va inne hos Säpo: "Samtidigt är det väl känt var Säkerhetspolisens huvudkontor ligger!" Godag yxskaft eller vadå! ;)

Det e så här Sofia, det va nog inte var Säpo ligger som va det intressanta, utan att man kunde se en mobiltelefon inne hos Säpo på distans! ;) Och sannolikt, även kunna klura ut vem ägaren är till telefonen!  :) Ock så kan man sannolikt, med några små digitala hjälpmedel, sedan följa telefonen vart den åker, och vilka andra mobiltelefonkompisar den träffar, å vart dom fikar tillsammans osv! Och kanske även vad dom pratar om! Och även passa på att följa de här nya telefonkompisarna! Man kan bygga jättefina nätverk av så'nt här! ;)

Å jag trodde jag hade hittat på ett roligt skämt nyligen, men så icke!
"Säkerhetsavdelningen på Regeringskansliet har byggt små telefonhytter i Rosenbad, där regeringen kunde gå in och ringa, så tex ingen utomstående, tex andra riksdagsledamöter, kunde tjuvlyssna på samtalen!"

Nu blev det här inte så lyckad humor, för det speglar nog den digitala okunskapen hos många, å inte bara hos Regeringen och Säpo! "Men man kan väl viska i telefonen, för då borde det vara svårare att avlyssna samtalet va? Om man nu inte har tillgång till en så'n där bra telefonhytt för hemliga samtal?"    ;)

Hur som helst, vi håller på att bygga upp kavalleriet igen i Sverige igen pga hotet från Öster! (Inga namn nämnda) Men det e ganska onödigt, man kommer sannolikt att kriga på ett litet annat sätt framöver! Typ, att skruva ur några elproppar här och där! Släcka ljuset i ett kraftverk! Å då funkar inte Game Of Thrones typ! Men mobiltelefoner e bara en ytterst liten del i det hela, men ändå mycket viktiga att hålla koll på var dom håller hus! :)

Ha nu en bra dag!
/Bengan

Ps. En liten kul grej i sammanhanget är att några USA-soldater hade laddat in en slags motionsapp i sina telefoner, så andra motionärer världen över kunde se vilka fina och bra motionsslingor dom hade utanför jobbet! Motionsslingor som utgick från den superhemliga basen i utlandet där dom var stationerade! Men nu e nog mobila och fältmässiga telefonhytter Pg även där!  :)

Tror även att svenska soldater på övningar både i Sverige och i utlandet gärna ringer hem till mamma och berättar att allt e bra där dom är! :)

Postat 2019-04-26 08:03 | Läst 3954 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
1 2 3 ... 6 Nästa