Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2299 / Dogmakamera, Sagan om ringen, Ferrari och chassi till en satellit! Och om en klocka såklart!


Poolen Dogma 07 har ju som fågel Fenix stigit upp ur askan igen, och en Dogmakamera, en speciell Dogmakamera vore kanske bra att ha! Tex, där flera begränsningar redan finns i kameran! Varför inte en kamera med fast optik, så inte vissa klåfingriga känner behov av att byta objektiv hela tiden! ;)

 

Och då, vad gäller en digitalkamera, så ligger nog Fuji X100-modellen hyffsat bra till som Dogmakamera! Här byter man inte optik i onödan, å ingen zoom finns det heller att hålla på att trixa med! Här e en bild på Dogmakameran! (Å så fick jag med en selfie i bloggen också!)  :)

Och så till nå't helt annat!
Vi som gillar Sagan om Ringen, och en del annat runt om sagan, vet nog om att Tolkien skrivit om Beowulf, den store nordiske drakdödaren. I den här lilla snutten från SvT Play är det en del intressanta historier sammanvävda vad gäller bla. Vikingar, Lindisfarne, Beowulf, Tolkien, Wagner, Sigurd drakdödaren och år 1066! Hyffsat sevärd liten infogrej. http://www.svtplay.se/video/1982326/draklegender

 

Vad gäller Ferrari, så är min Campagnolokorkskruv bra att ha. Tillverkaren av den här korkskruven gör även cykelkomponenter i  Weltklasse, samt har tillverkat delar till bilar som Ferrari, Alfa Romeo och Lamborghini, samt ett chassis för en NASA-satellit. Spännande korkskuv det här!
(Nå'n överliggare här på Fotosidan har nog sett korkskruven tidigare!)
http://www.campagnolo.com/jsp/en/index/index.jsp

 

 


Å så en nostalgibild...
De här e på Tullinge för några år sedan, nu e det bostadsområde där...
Kamera, Leica M6, optik 15 mm!

 

Å det har skrivits en del om klockor här i bloggarna! Här kommer repris på en klocka! När vi bytte panna, så kom det en modern värmestyrning, och då det va klocka och termometer på den tidigare styrningen, så tyckte jag att det skulle fortsätta att vara det på väggen! Håller för övrigt på att leta efter den rätta färgkulören så jag kan måla över 1940-tals tapeten som tittar fram litet! Men att hitta rätt kulör tar tid! :)

Annars inget nytt under Solen! Tiden bara går!
Ha en fin Valborg!
/Bengan

 

Postat 2014-04-30 16:22 | Läst 6652 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2298 / Time pass liksom, mao mera Slussenbilder.

 


Jag har ett litet speciellt förhållande till Slussen i Stockholm, bla då det varit min lekplats en gång i världen. Det började omkring 1946 då jag bodde hos min farmor och farfar på Brännkyrkagatan, och då låg Slussen inom lätt gångavstång med sina många intressanta grejer att undersöka, typ gångar, men även slussportar att kuta över! 

 

 

Se'n va avlösningarna för spårvagnar uppe på Södermalmstorg, och ett matställe för personalen låg vägg i vägg med ingång T-banan, och då vissa arbetspass hade en "matrast" på en tre till fyra timmar mitt på dagen så fanns det gott om tid till att gå runt en del, och då bla i Slussen.

 

 

 

Se'n har jag ju promenerat över och förbi Slussen otaliga gånger under åren, men nu börjar tiden rinna ut för den här trafikkonstruktionen.

/Bengan


Ps. En kallfront passerar idag Östra Svealand, och det är nästan tio graders skillnad på frontens båda sidor,  å SMHI säger risk för regnskurar, jag tycker nog litet mera...

 

 

  

Postat 2014-04-29 07:12 | Läst 6344 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 2297 / Klockor ja, de e också intressanta grejer! Klockblogg alltså!

 

 

Bloggarna på Fotosidan är mångfacetterade, man bloggar om allt möjligt, och det e kul, spännande och intressant! Å den som inte e intresserad av något av de olika ämnen som behandlas, den låter ju bli att läsa om det såklart, enklare eller svårare är ju inte friheten! Kul att kunna välja alltså!

Skillnad vore om vi va i ett annat land, där man bestämt att bloggar på Fotoapparatsidan, skulle bara handla om foto och inget annat! Å skulle nå'n då börja linda in litet politik i fotoapparatberättelsen, då fick man snart hembesök för att se'n gå i skamvrån på nå'n öde ö några år! ;)

Så även om det kan verka rörigt på bloggarna, så gillar i alla fall jag den fria bloggrörigheten!
Låt tusen blommor blomma! ;) Å blanda inte ihop det här begreppet "Låt tusen blommor blomma" med ett tidigare användandet av begreppet, man kan kapa begrepp också!

Hur som helst, det skrivs många olika bloggar här på FS, å de e kul! Men jag läser inte alla!

 

Å så va det litet om klockor också! Jag har nog sett trenden här på Fotosidan, så det gäller att hänga med! ;)

(Den armbandsklocka som skymtar på den övre bilden,  den har inget med den här klockbloggen att göra. Den armbandsklockan e bara dryga tjugo år gammal)

/Bengan

 

Ps. Barometern faller! De e nå't Pg!  Ta in ordentligt med ved!!

 

 

 

 

 

Postat 2014-04-28 08:31 | Läst 7396 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 2296 / En av mina gatufotofavoriter! Och inget Ellens på Tårtan nu på onsdag!

 

 

 

Alla har vi våra bildfavoriter, eller som i det här fallet en gatufotofavorit! Såg bilden för en sju till åtta år sedan, och bilden e tagen nå'n gång på 1960 eller 1970-talet!

Varför e den en favorit då? Det är flera skäl, några skäl är att bilden är aningen "otydlig" och litet "hemlig", och så tycker jag att bilden klarar sig utmärkt utan en förklarande text!

Många av dagens gatufotobilder har ofta texter eller budskap under bilden, det kan bero på att man använder bilder på ett annat sätt numera, tex inom gruppen eller inom grupper!

Hur som helst, bilden här ovan är i alla fall en av mina favoriter! Fotograf är Jan Bernhardtz.

Här kan ni se flera av Jans bilder: http://www.janber.net/wordpress/


Och då det är Valborgsmässoafton på onsdag, så då får elever på Ellens Fotografiska ledigt från fikat på Tårtan!

För övrigt så har jag framkallat två rullar Tri-X nyss! Ibland så önskar jag att det gick att radera bilder redan på filmen som man gör på ett minneskort! ;) Å andra sidan, så har jag hittat bilder på en framkallad film som va mycket bättre än då jag tog bilden!

Ha nu en lugn söndagskväll!
/Bengan

 

Postat 2014-04-27 19:48 | Läst 6906 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2295 / De kanske e så... både enkelt och svårt alltså..


Såg ett program om en musiker för ett tag sedan, intressant och spännande! De handlade om en mycket bra musiker som spelade på ett instrument, en gitarr! Den här gitarren hade han i knät då han flög, och han sov nästan med gitarren! Man kan väl säga såhär, att han tyckte att just den här gitarren va viktig för hans musik!

 

Så kan man nog se det som fotograf också, man e nog mest "inspelad" på just en kamera, och med den kameran tar man ofta de "bästa" bilderna!

Det här kan kanske vara nå't att tänka på?
Om man vill!  :)

/Bengan

 

Postat 2014-04-26 12:51 | Läst 7493 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
1 2 3 ... 7 Nästa