Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2366 / OBS! Detta är inte påhittat! Det här e sanning, jag lovar!

 

  

 

Tillbaka efter en fjällvecka,  å nu skall ni inte tro att det här en en skröna som jag kommer att berätta om, för det här e verklighet....fast ändå Tv på nå't sätt! Och en bakgrund till den sanna historien kommer här!

En gång för länge sedan så införde man digital Tv i Sverige, och då blev det ingen Tv för oss! Det va ingen personlig vendetta mot det digitala, utan vi kom aldrig till skott med att skaffa en digitaldosa, eller va det nu va som behövdes, och så vande vi oss av med att ha Tv!

 Vi slängde vår gamla svartvita Tv och anmälde icke Tv-apparatinnehav till radiotjänst i Kiruna! Men vartannat eller vart tredje år ringde nå'n från Kiruna, och frågade, "Ni har väl inte Tv i alla fall?" Nej, sa vi som vanligt, men en gång brast det för den som ringde från Kiruna, så hen väste fram, "Alla har Tv!" Å det blev inte mycket bättre av situationen att jag sade, "E det så illa?" ;)

Nåja, åren gick å så kommer det in Tv i mobilen och i datorn och någon på Svt kommer på den ljusa idén att börja ta ut licensavgifter på datorer också! (Oss emellan, så skull jag nog ha väntat med den ljusa idén tills de rättsliga prövningarna va klara hela vägen! Men man kunde ju haft dåliga rådgivare, de kan ju även kejsare ha!)

Så man började ringa upp folk, jag vet inte efter vilka kriterier, men två gånger fick jag samtal från Kiruna, första gången så sa handläggaren att för mobiltelefoner behövde man inte betala! Bra tänkte jag, för hen skulle sett min Nokia mobil från 2002! Nästa handläggare verkade vara mer påläst, så det va bäst att betala tyckte vi, lagar skall följas!  Tv borde ju kunna lagar å sån't vad gäller att titta på Tv!

Så vi anmälde vårt datorinnehav till SvT och det drogs en avgift varje månad! (Inte för att vi kunde se speciellt mycket på Tv med den uppkoppling jag har på min dator, men på min frus iPhone kollade vi på Melodifestivalen tex!)

Men så kom det här utslaget från domstolen, och jag kan misstänka att någon på SvT citerade den danske prinsen! Ni som kan er Hamlet, ni vet det där med blekhet! :)

 


Nu skulle man också tänka på saken hos Svt om man skulle betala tillbaka inkasserade datoravgifter, så jag sände ett mail med en fråga hur det nu blir med betalning/återbetalning för datoravgifter, för vi hade fortfarande ingen Tv-apparat! Inget svar på det mailet ännu!

Så kom information på Tv att Svt betalar tillbaka datoravgifterna och i förra vecka kom pengar tillbaka på mitt konto med ett förklarande brev att man följde domstolens beslut! Å det är väl bra!

Å så här långt, inget direkt upphetsande, man kan väl ändå sammanfatta det hela väldigt snällt, att det va Hamletblekt av SvT att ställa till det så här för sig! Merjobb e ett lätt ord i sammanhanget!

Men nu kommer själva slutklämmen! Håll i er! :)

I dag fick jag ett kuvert från Kiruna/SvT, med uppmaning om att betala Tv-avgift!
Med faktura och allt!  Och på baksidan, i det finstilta, står fortfarande texten, att innehav av en dator med internet innebär Tv-avgift! :)

Skall jag då betala in en avgift för mitt datorinnehav igen, och få tillbaka pengarna senare? :) 

Å visst e det spännande  att vara tillbaka från fjällen! :)

/Bengan

 

Ps. Frågade Roffe varför han stod på trädstammen i den där litet underliga ställningen?
"Jag lufttorkar efter badet", sa han!

 

 

 

 

 

 

Postat 2014-06-30 21:05 | Läst 6766 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2365 / DN kom varje dag till fjällstugan! :)

 

Å vädret va inte så mycket att klaga på heller! Men här skymdes solen en stund!

 

Och vintersakerna va avställda!

 

Och vissa delar av marken i fjällen hade förändrats sedan sist!

Men i stort så va allt väl, och som sagt, DN kom varje dag!

/Bengan

 

Postat 2014-06-29 23:45 | Läst 6185 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 2364 / Åter efter en fjällvecka med solbränna!

Och vad vill jag säga med det då, jo att fjällväder är speciellt! För under veckan så fick vi rapport från SMHI om förväntat regn och regnskurar, och som jag nyss har skrivit, fjällväder är speciellt!
Så det blev i stället solkräm på!

/Bengan

Ps. Å det kan kanske även vara skönt att slippa bilder i nå'n enstaka blogg! Men bilder kommer, var så säker! Bla badbilder från en liten fjälltjärn! :) 

Postat 2014-06-27 10:29 | Läst 6192 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 2363 / Ha en fortsatt fin midsommar....

 


Önskar Bengan

 

Postat 2014-06-20 21:35 | Läst 6467 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 2362 / Tårtavslut och racercykel på perrongen!

 

I går va det sista Tårtan för terminen, trevligt som vanligt, och jag tog några bilder såklart. Diskussionerna går inte att beskriva, spännvidden e för stor, men det låg någonstans mellan medborgarförslag i en kommun till finns det nå'n papperstidning i Eskilstuna! Emma, som äger Tårtan, frågade om vi kommer tillbaka i höst, och det gör vi nog, då Tårtan är en klassisk fikalokal, för här låg ju Ellens bageri tidigare!

 

 

Claes berättade att han köpt en sommarstuga uppe vid Siljan, tyckte han sa att den hette  Zorngården...?

Några av eleverna försäkrade sig om ett mycket fint terminsbetyg!
Tack för presenten Leif och Ulf!

 

Sedan tog jag vägen förbi Gert innan pendeltåget, och nere på pendeltågsstationen stog en racercyklist, då blev det cykelsnack! Columbusrören ser annorlunda ut numera! Det blev ett trevligt samtal om träning och cykelteknik!

/Bengan

 

Postat 2014-06-19 17:01 | Läst 6962 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 3 ... 6 Nästa