Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4654 / Shangri-La, det nog alla söker! Och hur bli mer kreativ!

Nu e det lika bra att jag börjar med att förtydliga det hela, jag är inte religiös! Men intresserad av Jesus! Nu kommer ni att fatta det hela bättre tror jag! ;) Alltså, jag är intresserad av den Jesus som va förbjuden i söndagsskolan! I alla fall när jag gick där! Eller rättare sagt, den Jesus som man beskrev på ett litet annorlunda sätt än i den version som bestämdes på 200-talet och som sedan blev vår kyrkas beskrivning av Jesus! E ni me? Bra!

Alltså, jag är intresserad av den Jesus som man beskriver tex. i Thomasevangeliet och i Maria Magdalenas Evangelium! Nu e ni helt klart med på spåret va? (De rättrogna kallar de Gnostiska evangelier, och dom evangelierna ansågs tveksamma redan på 100-talet! Speciellt Marias Evangelium! Ni fattar va! En kvinna och ett Evangelium!)

Och det jag tänkte skriva som början här i bloggen, det va: Vi är i himmelriket, men människorna ser det inte! Med tanke på fjällen! För det va ungefär så Jesus sade i Thomasevangeliet! För det kändes litet som ett himmelrike när jag satt där ovan trädgränsen! Men jag tänkte att det e bäst med en förklaring först, så folk inte tror jag e religiös! Fast det kanske jag är, litet religiös alltså, men på ett annorlunda sätt än vad vår Kristendom vill att jag skall skall vara! Ni är med här med va? Bra!
Nu blev det Shangri-La i stället i rubriken! Men ifall jag hade skrivit "Vi är i himmelriket, men människorna ser det inte :)
Så hade ni förstått det hela med den här förklaringen!

Å nu fattar ni även varför det är en sådan lång inledning i bloggen! :)

Så det finns risker med fjällen, och att tex vara utan mobiltelefon, tankarna får fara mera fritt då liksom! Fritänkare e nog bra, men måttligt fritänk e nog bäst tycker kanske någon! ;)

Det va även en intressant artikel i DN i dag! "Alla kan bli mer kreativa!" (Katarina Gospic. Hjärnforskare) Mycket intressant, och en del handlar det om att träna saker, som vanligt minst 10.000 gånger, och att även våga göra ovanliga saker! Även våga misslyckas tex! Att göra samma sak som alltid är ingen fara! Blir bara gillanden! Men ingen utveckling! Om man nu inte tycker många gillanden e en utmärkt utveckling! Men alla gör såklart som dom vill!
Men visst e det ganska riskfritt att bara jobba för gillanden! ;)

Några sammanfattande tips som Katarina ger för att vara mer innovativ!
- Bli duktig på något!  Träna mycket alltså! Inga nyheter alltså! Med träning menar jag!  ;)
- Våga misslyckas! Innovation och nytänkande hänger ihop med vissa risker! Å inte så många gillanden....  ;)
- Pröva nya vägar! Och lägg bort mobilen!  (Nu finns det säkert mobiltelefonförsäljare som har åsikter om det här med att lägga bort mobilen)

Ok, det va det och inte så mycket om fjällen, men det kommer!
När jag framkallat några svartvita rullar!
/Bengan

Ps. Bilden här ovan är litet speciell med de små inskurna markeringarna i den smala käppen! Jag tror, att det är markeringar för lass med slåtterhö som man samlat ihop på fäbodvallen och sedan kört ned till gården i dalen! Under ett antal år! Ett streck, ett år? Tiden gick på ett annorlunda sätt förr!

Postat 2019-06-30 14:45 | Läst 3796 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 4653 / Shangri-La, Leica, svartvitt! On road igen liksom!

Har varit borta från "Vimlets yra" några dagar! Någon kanske märkt detta! Kanske...? Och försöker nu uppdatera mig på det väsentliga som hänt under bortavaron! Fast helt borta har vi inte varit trots mycket dålig internetuppkoppling, för DN kom i brevlådan varje dag! :)

.

Tänkte starta bloggandet med några fjällbilder och en del fototeknik vad gäller fjällvandring, men Roffe sa i morse! "Det där hinner du ta i senare bloggar, ta några av de bästa bilderna först! Bara för att visa att du e på bloggbanan igen!" Ok sa jag, så gör vi väl det då sa jag! "Å jag väljer bilderna, bra bilder e viktiga i en blogg" sa Roffe! Ok sa jag!

.Den sista bilden fick i alla fall jag välja! Nördbild! :)

Återkommer!
/Bengan

 

Postat 2019-06-30 08:50 | Läst 3304 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4652 / Off Road liksom!

Kontakten med omvärlden är skiftande just nu, men omväxling förnöjer! Å landskapskameran är analog! Vidder finns, och sill och potatatis! Och öppen spis! Tyvärr, eller hur man ser det, så räcker uppkopplingen inte till för bilder! Man får bilda sina egna bilder själv om det här! Hälsningar från fjällandet! /Bengan

Postat 2019-06-25 16:31 | Läst 3777 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4651 / Where you want to play unplugged!

"In every musicians life there comes a time and place where you want to go back to basics, where you want to play unplugged....."  Jag har skrivit om det här förr i en blogg! :)

Å det här kan såklart även gälla inom fotografering, att den som har hållit på ett tag och fotat, först analogt under ett antal år, och numera digitalt, kanske prövar att fota "unplugged" = analogt igen för en tag! Eller varvar det hela!

Konstigare än så behöver det inte vara! :)

Ha nu en fortsatt fin sommar!

/Bengan

Postat 2019-06-22 17:13 | Läst 3946 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 4650 / Litet blandat och så'nt som vi inte vill veta!

Först en bild från en annan tid! Fast ändå inte så länge sedan!

.

På sista fotofikat i Viksängen köpte jag två böcker! Den första bilden i bloggen är från boken "Svenska folkets bilder!"

.

Här är en bild från den andra boken, "Så roade vi oss!"

.

Och idag kom Forskning & Framsteg! Intressant läsning som vanligt! Tex, "Från varg till vän!"

.

Sedan finns det en del annan läsning i F&F, bla det som vi inte vill veta! Vem som plockar upp metallerna ur jorden som behövs för i våra batteribilar! Och hur det görs, och vilka mängder metaller som behövs framöver! I alla fall så vi kan fortsätta att ha det bra!

.

Så nu något roligare! Tips på en bra olivolja att ha på brödet! Och gärna aningen litet salt på brödet/olivoljan också!

.

Vad gäller fotografi, så här e info för oss fotonördar! Avståndsmätarrullen är, konstigt nog, litet annorlunda placerad i en gängleica mot vad den är i M Leica! Det rör sig om någon 1/10-del, som gör att Zeiss Biometar 2,8/35 mm inte funkar till 100% på en gängleica! Den funkar utmärkt på M Leica! Så nu använder jag en Biogon i stället på Leica IIIf! (Biogonen har här en rysk märkning om nu någon undrar)

Och ha en fin midsommar!
Alla! :)

/Bengan

Postat 2019-06-20 22:46 | Läst 3911 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 3 ... 5 Nästa