Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2031 / Retorik, eller den sköna konsten att förklara för en journalist! Fotbollskramar alltså! :)


Det e en del på Radio och Tv just nu om kramar! Fotbollskramar! Man kramar folk litet olämpligt, det tycker i alla fall vissa, och så kommer journalister och ställer frågor, självklart, om varför man kramar så olämpligt!

 

Nu skulle nog svaranden ha kunnat ljuta olja på den här grejen, om man varit litet mer påläst vad gäller retorik! Jag menar, den som kan sin retorik, får ofta en så'n här fråga att tappa i betydelse ganska snart.
Nu verkar det som svaranden kommit i försvarsställning, och det älskar journalister! :)

 

Nu skall ni slippa få några fler bloggar från mig i dag!
Lovar!
/Bengan


Ps. Den gode Alf Svensson KD, är en mästare på retorik! Se'n att jag inte riktigt gillar allt han står för, det e en helt annan sak! Men som sagt, en mästare i retorik!

Postat 2013-09-30 17:38 | Läst 7030 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 2030 / Visar en bild till från Birger Jarlspassagen tagen på 1970-talet, men se'n e det bra för ett tag!

 

 

Tack vara alla glada tillrop i förra bloggen, i alla fall två stycken ;) så visar jag bara en bild till från Birger Jarlspassagen!  För jag förstår, tänk själva, efter bara några få kommentarer i förra bloggen, att så här gamla bilder inte e speciellt intressanta för dagens fotografer på FS! De ska nog va nya grejer, tagna med nya kameror! ;)  För annars skulle det väl komma fler gillanden/kommentarer....?  Eller....?  ;)

Så jag lägger tillbaka de här gamla bilderna i lådan igen, och teipar igen den, och ställer den på vinden, och satsar på litet nytaget framöver!  :)

Trots det, ha en fin dag!
/Bengan

Ps. Vad gäller apparaten längst till höger i bilden, en så'n har ni bara sett på museum va?

Ps 2. De här slitna golvplattorna i passagen, påminner i alla fall mig om ett bykyrkogolv jag ibland sett nere i södra Europa....

 

Postat 2013-09-30 10:43 | Läst 11469 ggr. | Permalink | Kommentarer (21) | Kommentera

Straight 2029 / Öppnade en Nostalgilåda i går, som säkert nå'n märkte vad gäller varg! :)

 

All har vi våra gömslen, antingen i huvudet eller på mer praktiska platser, som i skåp, källare men även lagrade i diabilder. Å e det diabilder så bör bilderna vara tagna för några år sedan, och ofta väcka minnen. Jag har några kartonger med diabilder, som jag skall gå igenom vid tillfälle. "De har du sagt länge nu," säger min fru. Ja ja, man måste ha tid också!

Hur som helst så hittade jag c:a femton bilder från Birger Jarlspassagen i går, bilder sannolikt tagna på se'nt 1960-tal eller tidigt 1970-tal, om ingen säger emot! Kan tänkas att jag har fler bilder! :)

 

Här är en bild!  (Jag har nog nå'n liknande bild liggande här på FS) När jag tog de här bilderna, så tänkte jag, konstigt nog alltså, att bilderna skulle va kul att ha några år senare!

Kameran är en Leica M2 med Summicron 2/35 mm och Kodachrome.

Allt för idag!
Slut för idag!
/Bengan

 

Postat 2013-09-30 07:57 | Läst 7461 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 2028 / Vi satt med ryggen mot en gran, elden brann än så länge, men vargarna visste, att när elden slocknade

 

Vi hade gått på skidor till Kyrkstenen nära Vålådalen i Jämtland en kall decemberdag på 1990-talet, men  hade missbedömt hur länge vi hade dagsljus, och då vi tidigare hade hört varg och även korsat spår av flera vargar, så vi ville inte vara här ute på myrarna när natten kom, så vi höll så hög fart vi kunde på hemvägen. 

 

Men det här tempot tog på krafterna, så vi behövde ta en kort rast innan vi fortsatte. Vi tände en liten eld i en myrkant och satte oss med ryggen mot några granar och tog snabbt den sista kaffeskvätten med en bit smörgås. När vi satt där vid granen, så såg vi hur några skuggor sakta och ljudlöst lösgjorde sig från trädens mörker på andra sidan myren, så sakta att man inte såg det om man inte tittade riktigt noga. (Förstora gärna bilden så kanske ni också ser....)
De här svarta skuggorna närmade sig sakta, det va knappt man såg rörelsen, men vi visste! Efter  en stund såg vi hur det glimmade till i ögonen på det som närmade sig...

Jag tog fram min jaktsamekniv och surrade fast den på ena skidspetsen samtidigt som vi tog varsin eldbrand i handen...  Vi såg på varandra ett kort ögonblick, men ingen sade något, för vi hade varit med om det här förr, så vi visste vad som väntade, och ställde oss sedan med ryggarna mot varandra! Vi va beredda.....  ;)


Ha en fortsatt trevlig söndagskväll! :)
/Bengan

 

Postat 2013-09-29 19:42 | Läst 8152 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 2028 / Äventyr i Sörmland med det korta telet på Contax.

 

 

I dag tog vi en biltur i det fagra Sörmland för att hälsa på släkten. Det korta telet på Contaxen va såklart med. Kameran va laddad med en Tri-X. Å vad annars? Nu blev det inte tillräckligt många bilder tagna med Contaxen så att jag kunde framkalla dom redan i kväll, utan dagsredovisningen får bli med några bilder tagna med Fuji X100.

 Vi börja med en fika när vi kom fram till huset där ungdomarna bor. Se'n efter fikat tog vi en promenad. Vi gick in på en skogsväg som ledde ned till några dammar med ädelfisk. Man kunde promenera runt dammarna. Sehr Schön liksom!

 

Det här e inget sunkigt hus utan ett pumphus som hämtar upp vatten till ett näraliggande hus. Det här pumphuset står mitt på en källåder, där man längre upp tappar upp vatten på flaska för försäljning i butiker. Vattnet var iskallt och kristallklart och smakade gott, om nu ett så här rent vatten smakar något?

 

Vi passerade även ett litet jaktslott på vägen tillbaka!

 

Och en nästan låst vägbom

 

Sedan tillbaka till huset för att stå vid en värmande eldningstunna med en öl i handen och höstfilosofera i den fallande skymningen.

Ha en fortsatt fin kväll!
/Bengan

Ps. Så fort jag framkallat visar jag bilder tagna med 2/85:an!

 

Postat 2013-09-28 22:58 | Läst 7196 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
1 2 3 ... 10 Nästa