Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5983 // Tårtan nu på onsdag!

Fotar just nu med min Chinon! Det är en liten trevlig kamera!

.

Fotade ut en rulle nyss och satte sedan i en 24 bilders! Skall försöka framkalla i veckan då jag fått fart på skannern! :)

Och nu på  onsdag så är det fotofika på Tårtan! Gata Horns 32! Från 15.00 c:a! Kamera medtages gärna!
Väl mött alltså!

/Bengan

Postat 2022-10-31 22:35 | Läst 767 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 5982 // Att göra en färgbild från Tri-X

Framtiden år vår! Nåja, AI kommer att klara det här ännu bättre snart! Med mer djupinlärning så kommer färgläggningen av våra svartvita bilder att bli bra, mycket bra! Så att köpa färgfilm för att ta färgbilder är snart ganska onödigt!

Men som sagt, haka inte upp er för mycket på just den här bilden och färgerna i bilden! AI e bara barnet ännu vad gäller färgläggning av våra svartvita bilder!  Men redan nu, med litet justeringar i PS, så kan den här bilden bli ännu bättre! :)

.

Här är originalet!  M Leica, Tri-X, tidigt 1960-tal!

Men visst e det här intressant, att fota i svartvitt och sedan gör en färgbild i PS typ!

/Bengan

Postat 2022-10-31 07:36 | Läst 1385 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Straight 5981 // "Vi äro tusenden!" Och så om Arier och en antileicakamera! ;)

Vi äro tusenden alltså! Och nu e vi här igen! Jag har ställt om tiden på några klockor, de där klockorna som man bara vrider visarna på med en knapp på baksidan, men nu återstår micron och spisen! Vi e två om det här hemmavid! En läser i instruktionsboken och en knappar in nya värden! Det här kallas för "progress!" Vi är omgivna med olika progress hela tiden! Tänka bara på våra kameror!

.

Vad övrigt så va det intressant läsning i DN! Det verkar som det indoeuropeiska språkets ursprung ligger i Ukrania! Det e kanske därför som han ni vet, inga namn, e så intresserad av Ukrania! ;)

.

Och så har Jerry Lee Lewis gått ur tiden!

.

Jag hittade ju en rulle film i en kamera i går, det här e den kameran! En liten antileicakamera! ;) Och liten och nätt som en Olympus OM-1 faktiskt! 

Nog för nu!

/Bengan

Postat 2022-10-30 08:15 | Läst 1273 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Straight 5980 // Att skanna, det blir som en resa en gång till! :)

Lofoten 2009!

Alltså, jag har kommit igång att skanna igen, och försöker att välja vilka bilder jag skall skanna, och det e svårt! Jag har redan rensat i diahögen i samband med flytten men det finns nog för många bilder kvar ändå! Och varje bild jag skannar så startar bilden upp en historia, som sedan förgrenar sig! Vad det inte han Borges som skrev något liknande? Fast det va nog en trädgård som det handlade om! Hur som helst, en bild e inte bara en bild för den som tagit bilden!
Men för en betraktare kan det vara svårt att läsa bilden, så jag lägger till några rader förklarande text under varje bild! Så håll till godo med det!  :)

.

Första boendet på Lofoten! I orten Reine! I förstugan och hallen såg man genom bräderna ned i vattnet, men i kök och sovrum va det ett riktigt golv! Avloppet gick rakt ut i vattnet! :) Fast det här vattnet/havet va stort, det gick upp till Nordpolen och så va det tidvatten också!

.

Fantastiska badstränder, men vi badade inte en enda gång här!  :) Jag blötte faktiskt fötterna en gång, se'n hade jag koll på läget! :)

.

Hoppsan, nu e vi i Grekland! Jag hittade den här turistgruppen som satt och fikade och som nog trodde att dom inte skulle bli igenkända!

.

Det här va innnan jag rensade! Det va några loppisar där jag kunde göra mig av med en hel del onödigt! Tack för det Mattia! :)

.

Och så va vi i London och åkte tunnelbana! Och en del annat! (Det här var på 1990-talet och IRA hade tidigare sprängt i Tunnelbanan)

.

Mera London! Det va faktiskt kul och intressant att vara där, för Hasse, en vän, som bodde i London, han visade oss runt och förbi alla turistfällorna! Och året va...? Tja, det är för en trettiofem år sedan i alla fall!

.

Åter till Sverige och Storulvån i Jämtland! En utmärkt plats för skidåkning från April, Maj och i början av Juni! Och det finns hur några kvadratmil som helst att åka på! Det enda riskfyllda, det e solen! ;)

.

Men det finns inga liftar så vi lägger på remsor på skidorna för fäste och går sedan uppför backarna! Så det tar några timmar att gå upp, om nu ingen hittar någon fin barmarksfläck på vägen upp, för då tar det längre tid att komma upp till toppen! :)

.

Å här är det Falsterbo! Vi va ofta på Näset under vår och höst och vandrade! Vandringarna kallade vi för "föryngringsdagar vid havet!"  ;) Det va skönt och avslappnade att vandra vid havet! Vi va nog ute en fem till sex timmar ibland! Och på våren och hösten är det, eller det va då i alla fall, nästan helt folktomt på stränderna! Och så kan man hitta Bärnsten! I alla fall så gjorde min fru det! Jag gick och tittade på annat, kameravinklar typ! :)

.

Men Ok, visst kan det bli problem så här några år efteråt! Här vet jag inte riktigt om det är Skåne eller Gotland....?
Men jag chansar på Gotland! :)

Nog för nu!

Idag analogfoto! Hittade en rulle film i en kamera! Skall försöka fota ut den rullen i helgen!

/Bengan

Postat 2022-10-29 08:16 | Läst 968 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 5974 // Idag gråväder så därför några gråbilder!

Och gråväder på flera sätt, för nu töms gamla godsmagasinet i Gnesta! Nu är det slut på försäljningen i huset! Det skall byggas nytt på platsen där huset står! När vatten och avloppsfrågan är löst i kommunen! Och det kommer att ta tid! Men de som höll i försäljningen i magasinet har tröttnat! Av olika anledningar!

.

Och fina bilder på väggen hos Kurres Grill!

.

Här väntas det på varmkorv!

.

Och gråskala!

/Bengan

Ps. Använde en äldre kamera som synes!

Postat 2022-10-28 16:04 | Läst 925 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 3 ... 8 Nästa