Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4420 / Mörkret e långt i dag...

Fina färger i alla fall, va det nu betyder! ;)

Utedagen började med att gå ut med Roffe, och avslutas senare med att gå ut med Roffe! Vi tog bilen i morse och även på eftermiddagen! Mellan detta en kort närområdespromenad! Litet bökigt med regnkläder, men har man väl fått dom på, så går det bra! Roffe har en lättare regnskyddskonstruktion på sig, lättare att ta på sig alltså! Och Roffe har inga problem med blåst och regn, för intressanta dofter finns det ständigt säger han!

.

Tog några bilder under bilturen på eftermiddagen och fina färger som sagt! ;)

Fotat även analogt inomhus idag, och det är mycket annorlunda än att fota digitalt!
Den som vet, den vet!

/Bengan

Postat 2018-11-30 18:33 | Läst 3923 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 4419 / Jag är en miljöbov! Och om ett Leicaobjektiv!

Roffe "sov" länge idag, för han hör bra! Men efter en stunds övertalning för uppgång och sedan litet toppning av frukosten, så tuggade han i sig några tuggor av frukosten och fick hjälp med regnrocken för en utgång! Jag hade hittat värsta regnöverlevnadskittet i garderoben så det här skulle nog gå bra för min del! Så det blev en lite skogspromenad!

För övrigt va det mycket att läsa i DN, mycket om miljö och miljöpåverkan! Hårdost e en miljöbov! Först måste man ha en ko! Med én massa bete och så'nt! Se'n tar man mjölken och med en massa vatten och el och gör en liten ostbit! Mycket väsen för nästan ingenting som han engelsmannen sa! Men ost e tyvärr gott....  :)

.

Vad gäller återvinning, så har jag ett Leicaobjektiv som jag gillar, just för att det har en historia också! Och objektivet har två vita prickar!

.

Vad gäller logik, så finns det en annan kategori också, antilogister! Tror den rörelsen började växa när internet kom! (Saxat ur DN)

Nog för nu!

/Bengan

Postat 2018-11-30 11:21 | Läst 4027 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4418 / Internetbeteende och våra hjärnor!

Det va mycket att läsa i DN idag, om världshandel och även om våra hjärnor!

.

Alltså, man tycker olika liksom, och upplever även världen olika då såklart, då man har olika hjärnor! Så sunda förnuftet stämmer inte längre, om man skall tro den forskningen vi har fått om hjärnan! Men det finns nog säkert några sunda förnuft kvar, som säger att den här forskningen är helt fel! Alla kan visst tycka lika! Och rätt! Rätt lika alltså!

Var och en blir salig på sin fason!
Vem va de som sa det? :)

Fundrar också på hur vi skall kunna samsas om vad som e en bra bild, när så olika hjärnor e inblandade! ;)

Å hörde av han liberalen i morse, (inga namn) som berättade vad socialdemokratern måste gå med på för att få stöd av liberalerna! Den ofina reportern frågade varför man inte åtgärdade det här önskningarna under åtta år av Alliansregering?
Fel fråga liksom! ;) (Ursäkta politiken, men jag tyckte det här va kul!

.

Det va den här artikel i dagens DN som skapade de här tankegångarna som följer: "Och så har det uppstått en ny arbetsklass i Sverige! "Läktarordningsmän!" För det är oftast män som sitter på fotbollsläktaren och berättar vad som e rätt och fel i spelet, eller i samhället, eller på kvinnor!" (Dom här männen spelar sällan själva, eller har en egen arena, eller blogg, utan e bara kommentatorer som rättar fel)

.

Det blåser i Gnesta idag! Men det gör inget sa Roffe när vi va ute! För nu e vi hemma!
Å dag städdag inne!
/Bengan

Postat 2018-11-29 11:23 | Läst 4251 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 4417 / Motljustest! 7Artisans, Leicaobjektiv, Jupiter-3 och Voigtländer 40 mm!

Det får bli litet bloggterapi då jag inte kan komma till Tårtan i dag! :( 
Så här kommer fem bilder i motljus tagna med olika objektiv! Och då menar jag motljus! Samtliga objektiv inställda på oändligt och bländare 4!

.

7Artisans 1,2/35 mm.

.

M-Summicron 35 mm! Modell IV!

.

Jupiter-3 från 1951! Nu skall jag i rättvisans namn säga att Antireflexbehandling i den här optiken är en tidig SC, och inte alls i klass med de SC som kom senare! Så respekt för den här optiken!

.

Voigtländer Nokton 40 mm! Bra tycker jag!

.

M-Summicron 50 mm!

Det var rena linser, och inget filter på optiken och jag fotade genom öppet fönster! Bilderna är bara förminskade i storlek för bloggen! Och utan att begrunda det här speciellt länge, så tycker jag att 7Artisans 1,2/35 mm klarar det hela mycket bra!

Se'n tror jag, för tro e viktig, att Sonnarkonstruktionen i 7Artisans 1.2/35 mm, har en del i det hela! :)

/Bengan

Postat 2018-11-28 13:58 | Läst 4730 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Straight 4416 / Frihet, det är att försöka undvika det onödiga!

.

Å ni som inte vill, eller inte kan läsa artikeln, här nedan kommer en sammanfattning! (Det är sista stycket i artikeln)

.

.

För övrigt har jag förhinder för att komma till Tårtan idag, barnvakt! ;) Men Anders lovade att försöka hålla koll på det hela! Tack Anders!

/Bengan 

Postat 2018-11-28 13:18 | Läst 4077 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 3 ... 9 Nästa