** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **

Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4520 / All vår väntan på en frälsare!

Vi väntar på att någon annan skall lösa våra problem, det e så jag menar! Att vi skall slippa ta tag i det själva! Från religion till klimatet! Och ett antal saker därimellan! Det blir litet som "Väntan på Godot"!

G What do we do now?
D I don’t know.
G Let’s go.
D We can’t
G Why not?
D We’re waiting....

Beckett/Godot

För övrigt så blir det snart kallare väder! Jag tog ur fodret ur jackan i går, och då kommer kylan tillbaka som ett brev på posten! (Nu talar jag om gårdagsposten, inte Postnord)

Å så e det full rulle i Swedbank! De e tur att vi medborgare inte får veta allt om övrig pengatvätt i vida världen, så får man se det! Se det litet positivt alltså! Men folk glömmer snart det här, bara det kommer en ny modell av iPhone så e det mesta annat glömt! ;)

Å så är projektet Biometar på M Leica avslutat! Nu återstår bara fotografering med Biometaren! Halv rulle redan fotad!

.

Nästa projekt e fotografering med den omräknade Jupiter-3 från 1953, som nu även har ryskt glas! Får se om jag märker någon skillnad mot tidiga Sonnar, eller om det bara är som jag tror! Men tro kan försätta berg! :)

Vad gäller annan väntan, så väntar jag på Skidstafetten 12.30!

Och innan dess, utgång med hjärtekompisen Roffe! :)
Men han sover just nu!

/Bengan

Postat 2019-02-28 08:12 | Läst 4662 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 4519 / Tårtan idag och köpa mer film!

Nu funkar CZ Jena Biometar 2,8/35 mm både på M Leica och Leica IIIf! Efter ett litet justeringspyssel, kan man nog tillägga! Men ett kul och utmanande pyssel! Man måste ha projekt! :) Nu blir det mer fotande via optiken, så det betyder inköp av några rullar Tri-X till!

För övrigt så är det Tårtan idag, från 15.00 c:a!
Gata Horns 32!
Väl mött där!

/Bengan

Postat 2019-02-27 08:54 | Läst 4396 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 4518 / Det här med riktiga fotografer! Hur e man en så'n?

Om man fotar analogt men skannar in filmen, e man en riktig analogfotograf då! Jag menar, skall man inte göra kopior på det rätta sättet, i en förstoringsapparat för att det skall kallas analog fotografi på riktigt! Och kanske ladda filmen i kasetten själv också! Eller som i det digitala, kör man inte RAW så e man inte riktigt riktig digitalfotograf! Att köra jpg de e väl som att lämna filmen till en så'n där fotofirma som gjorde Sang-kopior på en timme typ förr! ;)

Kommer ihåg att jag lämnade filmen till Crimson en gång i världen, och där hade dom en riktig förstoringsapparat, med vätskor å sånt! De va väl nästan riktig analog fotograf! Hade jag gjort kopiorna själv hemma, i min egen förstoringsapparat, då ni! Men jag tyckte Crimson gjorde kopiorna bättre!

Å andra sidan, när vi nu e här i den nya härliga världen, så har jag sett flera berömda fotografer som bara kör jpeg i dag! Det e väl som att göra Sang-kopior typ förr! Å då vet jag inte om man kan kalla dom för riktiga digitalfotografer heller? Dom har ju ingen riktig koll på processen liksom! Processen efter att dom tagit bilden alltså!

Å jag kommer även i håg på en utställning för ett antal år sedan, då det fanns sådana där Kodak-butiker som gjorde kort på en timme, där hade fotografen, som va en kvinna, nyss fått korten från snabbkortsbutiken och hängt upp dom på utställningen! Å andra sidan, så va det jättehäftiga bilder, om det nu hjälper upp det hela en liten aning!

Annars rätt lugnt i Gnesta, solen skiner och våren verkar redan ha kommit! Tidig vår tycker jag!

/Bengan

Postat 2019-02-26 08:49 | Läst 5682 ggr. | Permalink | Kommentarer (15) | Kommentera

Straight 4517 / Dagens mobiltelefoner har bra kameror!

Nu e de här "produktbilderna" tagna med en gammal telefonkamera! En iPhone 5S! På köksbordet i kvällsbelysning! Men jag tycker kameran gör det hela rätt bra! Det jag kan ha synpunkter på e greppet om "mobiltelekameran!" Å kanske sökaren...  ;)

.

Å vad ser jag här, en Jena-fyra!

.

Men jag tycker att iPhone 5S klarar det här bra! Trots åldern! (Åren går snabbt i mobiltelefonbranchen)
Men bilderna räcker för en blogg på webben! Tycker jag! :)
Å det finns modernare mobiltelefonkameror!
Med ännu skarpare bilder!

Å nu på onsdag Tårtan igen! 
Ojämna veckor Tårtan, jämna veckor Viksängen i Södertälje! :)

/Bengan

Postat 2019-02-25 19:30 | Läst 4573 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4516 / Mycket väsen för nästan ingenting! Om man skall vara ärlig! :)

Nu tänker jag på alla inställningar som det finns på en modern digitalkamera! Å det kommer nya kameror hela tiden, med ännu fler inställningar, å det e det som vi hela tiden väntat på! Å så händer det ändå ingenting speciellt på det som kommer ur kameran! ;) Men å andra sidan, vad skall kamera och bildbehandlingsindustrin leva av, om inte av oss! ;)

Å Tårtan på onsdag!

/Bengan

Ps.  Litet läsning om väsen för ingenting!

Postat 2019-02-25 11:36 | Läst 4601 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
1 2 3 ... 7 Nästa