Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2338 / Tiden går fort när man har kul! Så nu är det redan kväll! :)


Vi va i skogen idag, och se'n blev det kväll! Nästan i alla fall! Vi hann i alla fall med att gå en bra bit på Marviksleden nära Skottvång, och få både sol och regn på oss och även ta en rast, och se'n hem för litet plock på tomten! Och så middag och litet läsning, och nu e det kväll!

Läste, eller rättare sagt, tittade på bilder i två böcker jag fått, bla. "Årets bild 2014". Det va många bilder i de här böckerna, många bra bilder, men för många bilder att sitta och titta på i ett sträck, för efter ett tag börjar i alla fall jag att skumma igenom bilderna!

Kommer att tänka på alla bilder jag ser, eller försöker att se, dagligdags, men jag känner att jag skummar nog här också! Eller låter bli att öppna vissa "bilderböcker", tyvärr kanske man skall säga, för jag missar säker några bra bilder! Det e kanske synd att det skall gå att göra bilder så lätt som det gör idag? De fotografer, som kanske har intressanta bilder, förvinner nog i den stora bildmängden!

Men man kanske kan förstå det här, alla vill ju visa upp sina bilder!

 

Foto Beatrice Lundborg, DN

Hittade i alla fall några bilder i en av böckerna som jag gillar! Men missade säkert andra bilder som jag också skulle ha gillat!
Men så er'e just nu!
De e bara å gilla leget!

/Bengan

 

Postat 2014-05-31 21:12 | Läst 6806 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2337 / Fotografi som poesi? Och ändå kommunikation?

 

Nu e ju poesi ett ganska allomfattande begrepp, men det e ju fotografi också, så varför inte ställa frågan? Vi ser bilder runt om oss varje dag, och fotografens avsikt med bilden är olika, lika olika som vi som människor är olika! Någon vill visa vad man åt för mat i går, en annan fotograf vill väcka minnen av sin barndom till liv i sina bilder en annan fotograf vill bara bara starta en dialog! Och allt det här läggs ofta upp på någon form av sociala medier.

Så efter att jag skrivit de här raderna så inser jag snabbt att det här kommer att bli en lång blogg med många frågor och påståenden och funderingar, och det kanske e litet väl tidigt på morgonen! Så jag funderar mer på saken och återkommer!

I dag skall vi i alla fall ut i skogen! Det är som poesi tycker jag, praktisk poesi! Och kanske även kolla på byggandet av kolmilan i Skottvång! Och kaffe med smörgås e såklart med vid en skogsutflykt! Annars blir det litet torftigt!

/Bengan

 

Postat 2014-05-31 09:02 | Läst 7035 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2336 / Han köpte sin Leica 1927, före HCB, Kertesz mfl. Och det fotografiska ålderdomshemmet.

 

 

I dag tog vi en tur till Trosa! En fika i Trosa kunde passa bra i det fuktiga vädret. Och den tog vi på Hannahs kafé, för utomhusserveringarna va ännu inte öppna. Och hade uteserveringarna varit öppna, så hade vi nog fikat på Hannahs ändå! Se'n tog vi en promenad längs ån, och när några av oss se'n ville  gå litet i butiker, så satte dom mig på biblioteket!
Bra gjort!

 

Hittade den här boken, har läst den tidigare, men repetioner e bra för minnet!

 

Läste om ålderdomshemmet Rosenlund! Och att det fanns en formel för att avgöra fototävlingar! Spännande! Undrar om den formeln funkar även i dag?  ;)

 

Och om Gunnar Lundh  En bra fotograf som va tidigt ute! Fast det va nog somliga som undrade om den där lilla kameran, Leica eller va den hette,  med det lilla negativformatet, om den kunde va nå't för framtiden...

 

Se'n gick vi åter längs "Kanal Grande" i Trosa!  Skönt att slippa ta bilen jämt, kan jag tänka!

Inte så mycket mer att orda om!
/Bengan

 

 

Postat 2014-05-30 16:34 | Läst 7444 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 2335 / Att inte helt falla ned i den digitala malströmmen! Aningen litet motstånd behövs alltså! ;)


När jag va yngre, så va jag mer "framåtinriktad", eller kalla det att jag va mera med i tiden! ;) Mycket beroende på att jag inte visste så mycket annat än här och nu! Jag hade en kortare begreppsvärld pga åldern, kan man nog påstå! Nu när jag fått se mera saker, uppleva mera saker, så börjar jag att förstå att man kan välja, och tycker att vissa moderna saker e bra, andra moderna saker e mindre bra! Jag upptäcker fler valmöjligheter i tillvaron kan man nog säga! Och det är spännande!

 

I dag kom ingen DN, och DN skrev i går om hur fantastisk det är att kunna läsa DN på nätet!
Det här kan man såklart diskutera! ;)

Men en fördel med det här, under de här papperslösa-DN-dagarna alltså, det är att då hinner jag läsa tidigare pappers-DN ordentligt, båda gårdagens DN och även gårgårdagens!

 

Och fundera litet över tex vad EU-valresultatet innebär. Mao, repetera vissa nyheter och analyser, fundera litet djupare. Ofta funderar man inte nå'n längre tid över dagsnyheterna, det kommer ju nya varje dag, och då kanske man inte hinner sätta nyheterna i nå't större sammanhang heller. Så det här känns bra, att få repetera EU-valet och se'n reflektera litet.
Och nyheter, viktiga dagsnyheter, det hör jag på radio!

Så ett stort tack DN för de här extra analytiska fördjupningsdagarna ni ger mig då och då! :)

/Bengan

Ps. Jag hinner titta i andra tidningar än DN också! Både äldre och nyare! Undrar om Higgspartikeln kommer att vara i sin stabila form under en längre tid? Higgsfältet va ju litet ostabilt i början och orsakade ju en ganska stor "krevad", eller hur man säger, innan det la sig på plats så vi kunde få fotografera tex!

Och i FOTO va det en test av 1,8/28 mm Voigtländer/Cosina! Det är en mycket bra optik! Det är nog bara Leicas 2/28 som knäpper Cosina på näsan!

 

 

 

 

Postat 2014-05-29 10:05 | Läst 7090 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2334 / Det är alltid kul att träffa Leica-kollegor!

 

 


Visst e det intressant med bilder, det e därför jag fotar, men jag måste nog erkänna att om fotografen jag träffar även fotar med en Leica, så blir det litet extra intressant och litet extra snack även om kameran! Det är svårt att undvika! Det blev ju så när jag besökte Beata Bergström, vi snackade en del Leica också!

 

Och vill ni se fina bilder, Leica-bilder, så försök att få tag på Beatas bok, "Teater ögonblickets konst, fångad i bilder"

Jag har skrivit om den här boken i en tidigare blogg, men det här boktipset e värt att repetera.

Några bilder ur Beatas bok.

 

 Inte så mycket mer i bloggen idag!
Ha en bra dag!
/Bengan

 

Postat 2014-05-28 08:13 | Läst 6856 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 3 ... 8 Nästa