Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5084 / En ljusstark klassiker! Canon 1,2/50 mm! Bloggen uppdaterad Med bilder!!

* Hittade en blogg med några bilder tagna med Canon 1,2/50 mm! Rockreportage!
https://www.fotosidan.se/blogs/straightphotography/straight-1924-rockreportage-med-canon-1.htm

Det här objektivet kom på 1950-talet då det var mätsökarkameror som gällde! The big four alltså, Leica, Canon, Nikon och Contax! Jag köpte mitt första Canon 1,2/ 50 mm efter att jag sett att Yul Brynner hade en så'n optik på sin M Leica! :) Men jag sålde den optiken senare! Nu när jag har facit i hand så va det synd, för optiken va svart, litet mer udda liksom!

Nåja, jag fick tag på en Canon 1,2/ 50 mm för en tjugo år sedan via Rajje på Sergelfoto i Stockholm, så nu va jag på banan igen! Och vill säga att det här e ingen tegelväggsoptik, utan en kul reportage och porträttoptik! Skall se om jag hittar en 1960-talsbild tagen med optiken, annars får jag ta en bild igen! :)

Hittar även intressant information om optiken,
Canon’s 50mm f/1.2 Rangefinder Lens; A Legend In The Super-Fast Realm

Och som vanligt,
skärpan på den här gluggen räcker utmärkt för oss vanliga amatörfotografer! :)

/Bengan

Postat 2020-06-30 13:08 | Läst 2813 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 5082 / När fotoinspirationen går i stå, vad göra? Ny kamera kanske! ; )

Nya kameran, fast den e gammal!

Ibland så känner man att det går litet stå med fotandet? Så det enklaste e väl att byta kamera! De e som när man kör bil, går inte bilkörningen bra, så byter man bara bil såklart! Tjillevipp, så va det problemet löst! :)

Jag har haft en lite fotodipp i sommar, kan vara litet av en Coronadipp blandat med värmedipp, som gjort att det blivit få bilder tagna! Nu spelar nog det analoga in också, det analoga bromsar såklart mängdfotandet! Så jag börjar med att byta kamera för å se om jag får upp fotofarten litet!
/Bengan

Ps. Contax G2 e en av mina favoriter! :)

Postat 2020-06-29 14:32 | Läst 2636 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 5082 / Kamerautrustning och bilder!

Bilden har inget med innehållet i bloggen att göra!

Alltså, vad behöver man för kamera för att ta bra bilder? Sannolikt inte så mycket kamera! Kan inte låta bli att tänka på den fantastiska utrustning de flesta har tillgång till i dag! Men frågan blir ändå, ursäkta mej, var är bilderna?  ;)

Bifogar en länk: https://mashaivashintsova.com

(Tack för länk Erik Danielsson)

/Bengan

Ps. Råkade se viken kamera Masha Ivashintsova sannolikt använt! :)

Postat 2020-06-28 22:43 | Läst 3406 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 5081 / Inga nyheter är bra nyheter! :)

Att använda saker man e inkörd på ger ofta en stor och annan frihet, i alla fall för mig! Då slipper man läsa instruktionböcker eller köra "trial an error" innan man kommer till skott! ;) Nu när vi va i Grövelsjön så funkade det här sättet lika bra som vanligt!

Ett mycket bra boende på samma plats! (Vi har bott här de senaste tjugo åren) Och pappers-DN kom som vanligt! Och en gammal välkänd tysk kamera användes! Jag kan handgreppen på kameran nästan i sömnen!
Då det inte blir några onödiga nyheter, så får man tid för det viktiga, fjällivet typ, med allt vad det innebär!

.

"Skulle du kunna tänka dig att komma ner nu så vi kan gå vidare?"

.

Nu va det litet ovanligt i år i år, värmen alltså, så det blev mer som en promenad på playan! Och då litet annat att tänka på, typ att dricka mycket, se upp för solen, och då och då söka skugga, eller bad på fjället!

.

Fotoutmaningen va att fota analogt! Jag kommer att framkalla HP5 Plus efter 200 ASA! Kanske inte det bästa filmvalet i sol på fjället! Optiken va Harry Zöllners lilla optiska juvel, Biometar 2,8/35 mm i LTM-fattning! Framkallning kommer i veckan hoppas jag!

När vi kom hem i går eftermiddag till Gnesta väntade ett hus med en inomhustemperatur på 30 grader! Jättekul! Men med en korsdragsvädring senare på kvällen under några timmar och så start av den nyinköpta luftvärme/kyl-pumpen, så gick det utmärkt att sova!
Vissa nyheter e såklart bra nyheter! :)

Nog för nu!
/Bengan

Postat 2020-06-28 10:51 | Läst 2994 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 5066 / Fjelltid är även lästid!

Ny dag och nya fjelläventyr! Dagarna blir ju vandring men det finns även tid för läsning i fjellen! Just nu har jag hittat en del om våra skandinaviska förfäder, den sk. Jamnakulturen! Det e bra att kunna sin historia! 

https://sv.wikipedia.org/wiki/Jamnakulturen

Intressant läsning!

Nog för nu, fjellet väntar! 

/Bengan

Ps. Vad gäller historia, och då kamerahistoria, andra rullen snart slut i Leica IIIf med Biometar! Om ni undrar om Biometar, googla! Biometar 2,8 / 35 mm i LTM alltså!  :) Mycket nördig optik, nedsablad under tidigt 1950-tal av politiska skäl, nu har det hela kommit i ett annat läge! En mycket bra optik tillverkad i en liten serie! :)

Postat 2020-06-26 09:50 | Läst 2679 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 3 ... 5 Nästa