Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4449 / Det finns gränser, även med Leica! :)

På sista Tårtan så va det en ganska gränslös Leicafotograf, som laddar film i egna kasetter! Leicakasetter såklart! Men det tycker jag e att gå till överdrift! Men Ok, respekt för det i alla fall! :)

.

Jag framkallade i alla fall två rullar film nyss! Mycket beroende på att jag hade testat ett Sonnarobjektiv på M Leican! Vad jag kan se hittills, så funkar det! Men det e först efter lupp eller skanning som man kan vara riktigt säker att skärpan ligger där man ställer den i sökaren!

.

Att köra ett manuellt objektiv på en digitalkamera e ofta lätt, man ser vad man får!
Men på en analog M Leica med en mekanisk anståndsmätare är det aningen litet annorlunda!

För övrigt tog vi en promenad bland antroposofhusen i Järna i dag! Vi hade sol ett tag! Fotade med Leica Standard, men den rullen e inte slut än! Framkallning kommer!

.

Den här utrustningen hade jag inte på Leica Standard i dag!

Allt för nu!
/Bengan

Postat 2018-12-27 18:24 | Läst 4218 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 4447 / Firefox å en del annat! Typ Leica Standard å så e ölen slut!

Bilden e fotad med Elmaren på X-E1! Elmaren e nog ändå en sommaroptik! (Ölen e från 2017! Sista flaskan från källaren! Årgång 2018 kommer nog i februari! )

Å försökte även läsa DN på nätet i dag, så där lagom kul, då va det bättre att läsa en intressant artikel i ett tidigare nummer av pappers DN! Man lär sig bättre då! Å förresten så va det inga nyheter i den digitala DN i dag! Bara ältanden och återupprepningar, som en del kallar nyheter! Man skall undvika det onödiga, det är det som ger frihet! ;)

Har fått tag i en iPhone 5S som säkert någon redan uppfattat, och den funkar bra! Att ringa med alltså! Fello 95:- i månaden! Mycket av verksamhten i en så'n här modern telefon, de e att skicka kul grejer till varandra! De här e en nöjesapparat! Ni vet va jag menar va! :)

Jag skulle ladda in en DN-app och Svt-app, men då ville telefonen ha en massa uppgifter! "Tror du jag e dum va, de uppgifterna har du redan, varför inte ha en Ok-knapp i stället!" tänkte jag!

Pratade i helgen med en av mina yngre vänner om webbläsare och säkerhet! De här yngre tekniknördarna kan ofta mycket, men det e mest på ytan deras kunska ligger! Jag berättade att jag kör Firefox både på min gamla XP och min Windows 7 och fick en fågelholk till svar! Firefox, va e det? Jag har förresten Firefox Quantum på min laptopp! :)

Annars inga nyheter, de flesta verkar tolka världen efter hur långt man ser utan kikare! De här med fantasi, eller de som ser litet längre, dom börjar vi mobba redan i skolan! Å det verkar vara mest kvinnor som har fantasi numera i vuxen ålder, men tanke på hur många kvinnor som mobbas på nätet! För grabbarna som inte har vare sig fantasi eller kikare, dom håller i hop liksom!

Vad gäller miljön och klimatet, så e nog enda lösningen att vi sjunger "We Skall Overcome" tillsammans! För att börja diskutera livsstilsförändringar, speciellt med gubbar i min egen ålder ;) det funkar inte! "Jag har minsann ätit mammas köttbullar hela livet, å det har jag inte dött av!";)

/Bengan

Ps. Glömde, vi såg en bra film i helgen, "Måste gitt"  https://www.youtube.com/watch?v=hm92y39kOU8
Vad gäller Malou, så lyser det igenom i några kommentarer, att hon inte riktigt förstår det här! Inget konstigt med det! Å det fanns även skilda åsikter mellan skådespelaren och regissören vad gäller lösningen för förorterna! De e litet som frigörande pedagogik i det här, "Du måste själv ha vågat hoppet från trampolinen, innan du kan lära någon annan att göra hoppet!"

Postat 2018-12-26 10:00 | Läst 4429 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 4446 / Leica Standard 6 Hyperfokal!

Den här kombinationen e både omöjlig och möjlig! Att fota på 1 meter med bländare 1,5 e en stor chansning!
Men e det bättre ljus, så man kan använda bländare 8 och motivet e på en 3-4 meter, då har man nog bilden i hamn!

.

Och med fast optik, tydliga siffror och en skärpedjupsskala så bör det funka!

Blogg Light idag! :)

/Bengan

Postat 2018-12-25 17:34 | Läst 3976 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 4446 / Leica Standard 5 (Knepigt utan avståndsmätare) Å så God Jul!

Fotade med Leica Standard under promenaden i går, knepigt! Läsglasögonen måste vara på hela tiden då det e små siffror på optiken och pillande på bländaren! Mycket hyperfokal blir det också! Så det va en fördel när avståndsmätare kom på Leican!

Å ni som inte sett det här, här e en länk till några intressanta Leicaobjekt! :)

Nu laddar vi för Kalle! Under ett antal år skippade vi Kalle,
men i år känns det litet Retro att kolla på Kalle och återuppliva gamla minnen! :)

Men önskan om en fin och trevlig Julafton!

/Bengan

Postat 2018-12-24 09:36 | Läst 4533 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 4445 / Leica Standard 4 (Å hur mycket optik behöver en fotoamatör)

Under tiden några rullar film väntar på att framkallningsavdelningen skall öppna efter helgen, så passar jag på att utmana Elmaren från 1931 på en kamera från 2018! Tror Professor Berek skulle ha gillat det här! :)

.

Å skärpan, här e det nog litet rörelseoskärpa inblandad och att jag inte håller kameran riktigt kvar i skärpeläget, men skärpan på optiken från 1931 räcker för min fotografi i alla fall! Full öppning båda bilderna såklart!
Kul det här! :)

Förstora gärna bilderna om ni ser dåligt! :)

/Bengan

Postat 2018-12-22 10:25 | Läst 4674 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
1 2 3 ... 6 Nästa