Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4199 / Att fånga in nattkylan!

Normalläge dagtid just nu, skugga!

Har man inte luftkonditionering så får man försöka hålla kvar nattkylan i huset! Det har gått bra hittills för oss att sova trots att det på dagarna varit närmare 30 grader, för på nätterna är det litet svalare, ungefär 12 till 15 grader, då funkar det bra att ha balkongdörren vidöppen! "Vadå balkongdörren vidöppen mitt i natten", kanske någon undrar! Det e på andra våningen och så har vi automatlarm! Ett larm som hör när ett löv faller i trädgården! Så det e lugnt!

Och på morgonen, eller som någon brukar säga, på förmiddagen (Det beror på när man börjar att arbeta) så gäller det att hålla kvar och fånga in mer av den svala luften innan temperaturen går över 20 grader!
Så nu sitter jag med en flieströja på mig i korsdrag!  :)

Fyller även källaren med svalare luft, men där e det 18 grader, så jag skall nog stänga källardörren! Källarvåningen är räddningen, för om innetemperaturen skulle börja krypa upp till 23, 24 grader på kvällen, då sover vi nere i gästrummet! Där e det c:a 18 grader ständigt på sommaren! Så med ett litet varmare täcke så går det bra att sova där! :)

Det e en del pyssel med äldre hus när det e varmt, men i stort så funkar det bra tycker jag! Och någon kanske undrar hur det går att sova med vidöppen balkongdörr! Jag menar med ljud och så'nt! Det går utmärkt! Det enda som automatlarmet morrar till på, det kan vara tidningsbilen vid fyratiden! Om det inte är den vanliga bilen! ;)

Nog för idag, måste fortsätta att hålla koll på temperaturen!
/Bengan

Ps. Fått ned innetemperaturen en halv grad, från 21,5 till 21! Bra va!
Å nu stänger jag snart av korsdraget! :)

Postat 2018-05-31 08:20 | Läst 4846 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 41XX / Vad gäller fake News eller alternativa fakta! Virtanen på AB!

concrete

Ett program att titta på i sommarvärmen! Uppdrag granskning!

Fredrik Virtanen var varken dömd eller åtalad för något av de brott han anklagades för. Ändå hängdes han ut med namn och bild i etablerade medier och förlorade sitt jobb. Men vad händer med historien när man går till botten med uppgifterna som publicerats? I ett extrainsatt Uppdrag granskning granskas ett av de mest uppmärksammade fallen under metoo-hösten 2017.

Det här är samma medier som kräver medborgarnas förtroende i kampen mot nättroll och fake news! Sveriges nättrollsberedskap är inte alls god!

Å det här skadar självklart metoo-rörelsen!

Här är uppdrag granskning!

/Bengan

Ps. Här e litet mera i ämnet!
https://www.aftonbladet.se/kultur/a/6n0gGe/storsta-overgreppet-i-svensk-presshistoria

Postat 2018-05-30 13:54 | Läst 4654 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 4197 / Ännu en ganska onödig blogg, bara så ni vet!

Morgonuteplatsen!

Vi har fått lägga om rutinerna litet Roffe och jag beroende på värmen! Första utgången sker ganska tidigt just nu, vid åttatiden för då har inte värmen kommit i gång riktigt! Framåt tiotiden så är det skugga som gäller!

Jag har även bytt morgonläsningsplats! Vi har en uteplats i norrläge som e perfekt i värmebölja! Tyst och lugnt e det också! Platsen funkar faktiskt hela dagen! Även för en liten tupplur! Fast nu framåt elva går vi in ett tag Roffe och jag!

Å vad gäller läsning, så e det mycket om det kommade valet! Läste en analys om S där en forskare påstår att S tar upp "problemen" för sent! Å nu står man där mittemellan! Å det verkar som om de flesta partier bara talar med sina egna sympasitörer vad gäller leget i landet!

Annast så fortsätter jag fota med X100S! Den bästa X100-kameran!
Å ni som läser bloggen, tänk på att det här är alternativa fakta!
Man måste väl hänga medi utvecklingen! ;)

Nu påtår!

/Bengan

Postat 2018-05-30 10:48 | Läst 4510 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 4196 / En ganska onödig blogg, så va inte så nyfiken, utan läs nå't annat!

Håller på och experimenterar med olika inställningar på X100 och X100S! Svartvita alltså! Får en del hjälp såklart! Å tycker att den gamle, X100 alltså, funkar bra den med! Ibland blir jag litet fundersam på varför jag köpte X100S! :) Nåja, priset va så lågt, det e en sak att skylla på, och så va den i nyskick! Och så va det ett motljusskydd till!
Det där snygga ventilerade motljusskyddet! Hade väl tänkt mig en svart X100S, men kromade kameror  e "det nya!" Man ser ut som en turist! :) Ingen bryr sig! Ok, någon brukar såklart komma fram och fråga, "det där e en gammal kamera va?" :)

Och nu svär jag i kyrkan, jag saknar inte min M Leica! Trots att vi varit ihop i över femtio år! Men relationer kan inte bara bygga på hur fint det va när vi träffades! Då va vi unga och nykära! ;) Å jag vet såklart att nästan alla berömda fotograferna hade en Leica eller har haft en Leica någon gång! Jag har många av de böckerna! Kolla på bilden ovan! Men det va då de! Time pass liksom! Man måste kunna utvecklas i en relation! Ursäkta mig Leica! Jag har i alla fall en Leica M4 på bokhyllan!
Det va nog den bästa M Leica ni gjort! :)

För övrig så har en junior kladdat på Godsmagasinet (Gnesta-Planket) så jag skall ringa Kommunen i morgon för övermålning!

Och nästa Tårta, fotofikat alltså, och den sista träffen för Vårterminen, den tar vi på Kafé Valand i Stockholm! Inget lever för evigt så det gäller att passa på!

Så vare med det! Och som sagt,
hoppas ni läst någon annan blogg!
/Bengan

Postat 2018-05-28 21:34 | Läst 5138 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Straight 4195 / Vissa bilder behöver text! :)

Som den här bilden! Å andra sidan, en bra bild talar för sig själv! Men nu handlar det om den här bilden! Å bakgrund! Jag hade varit ute på en timmes morgonpromenad utan Roffe! (För Matte va hemma och höll Roffe sällskap) Och utan Roffe kan jag hålla bättre tempo! De e egentligen inget fel på Roffes tempo, de e bara avbrotten att nosa och pinka som sätter ned tempot! Jag behöver litet tempo en längre sträcka ett par ggr i veckan! Och när jag kom tillbaka så blir det att sitta i skuggan och dricka flera glas vatten! Skönt! Och som toppning, få en kopp nybryggt kaffe med sockerkaksrester! Därför ser det ut som det gör här på bordet!

Och, har fått synpunkter på min svartvita inställning på Fuji X100, så jag ändrade den, och tog den här bilden för å se hur det blev! Så det här e en testbild! Inget konstnärligt typ!
Det va hela förklaringen liksom!

/Bengan

Postat 2018-05-28 14:11 | Läst 5022 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
1 2 3 ... 9 Nästa