Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4192 / Visst e det litet pyssel med Gnesta-Planket!

Gunnar Smoliansky har visat bilder på Gnesta-Planket

Jag börjar med att kontakta ett antal fotografer redan på hösten. Sedan kommer kontakter med kommun, väggägare, tryckeri, parkarbetare, tidningar och en del annat fram på våren! Nu har jag gjort det här under nio års tid, så viss rutin borde jag ha fått, men inget år är det andra likt! Och jag kollar godmagasinet c:a en gång i veckan, man vet aldrig vad som kan hända på väggarna under en natt! ;)

Det som ställde till det litet extra det var för något år sedan, på lördagsmorgonen, utställningsdagen alltså, då vi kom till godsmagasinet och någon juniorkonstnär hade skrivit med stora bokstäver där bilderna skulle hänga, då blev det aningen stressigt! Men det kom akut färgbortagningshjälp från Södertälje, så vi fixade det!

Och så är Gnesta-Planket under semestertiden, i juli alltså, det e bra, för då kommer det många besökare! Men tyvärr är många bildmakare/fotografer också på semester!

Så visst e det ett litet äventyr varje år!
Men ett kul äventyr!
Men jag får se om det inte räcker med äventyr nu efter det här planket 2018! :)

/Bengan

Ps. I år är det lördagen den 28 juli som gäller!

Postat 2018-05-26 09:27 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 4191 / Köpte ju en ny kamera för ett tag sedan!

Ost, bröd och vin!

Visst e det kul med nya fotogrejer! Jag köpte en Fuji X100S för några månader sedan, kul, spännande och intressant! Å va det nödvändigt att köpa den här kameran då?

Alltså så här va det! Jag hade retat mig på en del saker på min gamla X100, nåja, jag hade i alla fall läst att den gamla x100 inte va up to date, så en uppgradering skulle nog göra susen för min framtida fotografi!

Nåja, riktigt så funkar det nog inte!

Så mitt enda försvar e väl att jag fick ett erbjudande att köpa en X100S i nästan nyskick av en fotokompis! Så märker jag någon skillnad mellan kamerorna då? Visst gör jag väl det i några få fall, eller gör jag det? ;) Men frågan är nog, har det nå'n avgörande betydelse för min fotografi tack vare den här nyinvesteringen? För det e väl det som det handlar om!
Sannolikt inte! 

Men min nya X100S, den e fin i alla fall! :)

Så vara med det!
Så det e bara å bita ihop å gilla leget! ;)

Ha en bra fredag!

/Bengan

Postat 2018-05-25 10:26 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 4190 / En bra bloggtext att begrunda! Om han HCB bla!

Gatufotoutrustning..

Ibland, men inte så ofta, hittar jag intressanta saker på nätet, även i bloggar! Som i den här bloggen! Men OBS, det här är känsliga saker som avhandlas här! Existensiella saker för oss fotografer! Å det blir nästan som personangrepp! ;)

Här e bloggen! https://www.wbi.se/?p=7362

Så valet e ditt! Som vanligt!

/Bengan

Postat 2018-05-24 12:33 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 4189 / "Eftersom jag själv varken e hipster eller muslim..."

...behöver jag ingen hårväxt i ansiktet" Så skriver Per Mårtensen i DN i dag! Det handlar om klassmarkeringar alltså! Vi klär oss, använder olika attribut, medvetet eller omedvetet, som markerar vår klasstillhörighet! " Är de som bär solglasögon efter att solen gått ned,.....blinda eller bara dumma i huvudet!" Lou Reed typ, fortsätter Per Mårtensson!

Å vad man skriver och hur man skriver, avslöjar det också, typ liksom!
Läs gärna Mårtensens kåseri i dagens DN!

Annars körigt på morgonen! Redan fått två telefonsamtal, ett trafikinformantion typ! (Ett samtal från en lastbilshytt från Essingeleden, "det står stilla nu!") och ett samtal från en gångväg längs Södertälje kanal, "du skulle höra hur tyst och stilla det är här nu på morgonen!"  Vadå höra tystnad!
Nåja, det e två olika verkligheter!

.

Min verklighet just nu e att läsa DN, dra upp klockan och fundera på Fuji X100! Men mera verklighet kommer, skall snart ut med Roffe, innan värmen kommer, och samtidigt köpa planteringsjord och en del annat!

.

Originalet! X100!

Ha en verklig bra dag ni med! :)

/Bengan

Postat 2018-05-24 08:30 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
1 2 3 ... 8 Nästa 
  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Svart-vitt

Arkiv