Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4266 / Generation uppkoppling gick på grund i verkligheten! ;)


Kanske inget att skoja om när transportfartyget gick på grund i Tjust skärgård! För folk kan bli sura om man klagar på mobiltelefonanvändandet! Ingen tar skit liksom! ;) Så jag lämnar det ämnet!

För övrigt så har jag läst historia i dag! Historia e bra att kunna! Även fotohistoria! Då undviker man att bli lurad! Men det e nog nästan samma där, dumt att påstå att någon kanske e historielös, "e du så himla bra du själv då"! ;)

De e en intressant tid vi lever i, och man varnar för att vårt kommande val kan komma att påverkas via olika internetkonstruktioner! Jag delar den oron med tanke på hur mycket som delas idag utan bakgrundskunskap om vad man delar! Men det får man inte heller påstå, internetgenerationen e lättstött! Och vet mest själva via internet! ;)

.Så jag lämnar det ämnet och övergår till något verkligt oroande! För i helgen umgicks jag med fotokompisar, och några av dom är avvikare! Mycket avvikande! Analogfotografer alltså, för att tala i klartext! Så i dag plockade jag fram min Contax G2 och började fingra på den!
Det kallar jag mycker oroande!
Skall försöka undvika olämplig sällskap framöver! ;)

/Bengan

Postat 2018-07-31 10:26 | Läst 4554 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 4265 / Alla bilder har en historia!

För ett år sedan så var jag med i ett radioprogram som hette "Sura gubbar"! (Radio Botkyrka) Vi va några  medelålders män som under en timmes tid löste alla världens problem, ofta med hänvisning till hur det va förr, och en återgång till hur det va förr va lösningen på det mesta av dagens oreda!
Ordningsman, eller programledare för programmet va Björn Adelly!

Björn va ansvarig utgivare, och det visste vi såklart, så vi töjde på gränserna hela tiden så mycket vi kunde! Jättekul tyckte vi! Björn tyckte nog det va så där lagom kul till och från! Tack för att du stod ut med oss Björn! :)

Å så hade vi musik mellan pratet! Jag fick igenom några melodival, men inte opera, där går gränsen sa Björn! Surgubbe! ;) Och efter sändningen tog jag alltid några bilder på Björn! Lagom kul det med, tyckte han nog ibland! Så bilden här ovan är en av de bilderna!

/Bengan

Ps. Jag saknar det här programmet!

Postat 2018-07-30 14:20 | Läst 4440 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 4264 / Alla bilder har en historia!

Affe Johansson här på Fotosidan frågade om Tom som jag nämnde i min förra blogg om Gnesta-Planket! Tom va en av dom som ofta satt på baksidan av Godsmagasinet, och vi började prata med varandra för en sex, sju år sedan! Åren gick och vi sågs då och då på baksidan av Godsmagasinet eller på en bänk på regionaltågsperrongen! Jag tog några bilder på Tom och även på hans gode vän Micke! Bilder som dom sedan fick kopior av! En bild som jag tycker blev bra är bilden på Tom här nedan!

.

.

Det här är Toms son! Sonen hade hittat bilden som jag tagit på Tom i Toms lägenhet efter Toms bortgång, och undrade om jag ville ta en bild på honom på samma trappa som jag fotograferat Tom tidigare på!  Sonen bor inte i Gnesta och visste inget om trappan eller Godsmagasinet!

Nu i lördags på Gnesta-Planket, så visade jag bilden av Tom! Och en av Toms vänner, som förr brukade sitta med på baksidan av godsmagasinat, såg bilden och blev mycket rörd!

Så en bild, är inte bara en bild!

/Bengan

Postat 2018-07-29 19:30 | Läst 4380 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 4263 / En så'n dag! :)


Lördagen och Gnesta-Planket alltså! Jag vill bara bocka och tacka alla inblandade på den här dagen för alla spännande och intressanta bilder! Och bra väder hade vi också!

Själva tanken med det här lilla fotoplanket är att försöka visa bra, intressant och spännande fotografi i Gnesta! Och vad gäller de kommentarer jag fått både under och efter utställningen, så verkar det ha funkat med råge! Å de e kul!
Så tack igen för fin och mycket intressant fotografi ni som ställde ut!

I dag är det litet lugnare! Jag va nere vid godsmagasinet och Färghuset på förmiddagen för att ta bort några affischer och sudda ut några kritnoteringar som jag gjort på några väggar! För övrigt såg allt mycket välstädat ut, så vi får nog komma tillbaka nästa år igen! :)

Och några hade nu återtagit "sina" vanliga platser på baksidan av godsmagasinet!
Men Tom är tyvärr inte med där längre!

/Bengan
Ps. Förklarar litet mer vad gäller Tom i min nästa blogg!

 

Postat 2018-07-29 16:48 | Läst 4659 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Straight 4264 / I morgon lördag, Gnesta-Planket! Från 11.00 till 15.00!

22 fotografer visar sina bilder! Utställningen startar 11.00 och fortsätter till 15.00! Bilderna hänger på väggarna till gamla Godsmagasinet och Färghuset, båda ligger mitt i centrala Gnesta! Utställningen är utomhus, men alla de inbjudna 22 fotografernas bilder hänger under tak!  Och det finns såklart ett öppet plank och även en liten kameraloppis! Kom och titta på bilder och prata med fotograferna och andra bildintresserade! Och köp bilder! Matställen, butiker ligger inom 100 meter från utställningen! Så passa på att lördagshandla och fika i Gnesta samtidigt! Och ett nybyggt bad finns i Frösjön, på andra sidan järnvägen! Gångväg c:a 300 meter! Omklädning, toaletter, kiosk osv!


Här kommer några bilder från tidigare års Gnesta-Plank!

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Som sagt, väl mött i Gnesta i morgon!

/Bengan

Postat 2018-07-27 09:23 | Läst 5402 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
1 2 3 ... 7 Nästa