Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3880 / Fuji X100F e den så himla bra egentligen?


Fri hand, 1/4 sek, f2, ISO 1600 med optisk sökare, puh!

Sitter och funderar på det i jämförelse med min Fuji X100, originalutgåvan alltså! Nu tänkte jag ställa en fråga här, om det e någon som vet,  om det e så stor skillnad på X100 och X100F!
Nu kommer det väl en hallelujakör om X100F! :)
Å ingen vill erkänna ett felköp, det vet vi ju också! ;)

Men så här då, är det nå'n som följt med hela X100-vägen, alltså fotat med originalet X100, modeller S, T och tom X100F,  och kan motivera varför X100F e så himla mycket bättre än X100 och de andra!
Så vad skulle fördelen vara att gå från X100 till X100F tex?
Nu menar jag fördelen för en seriös fotograf! ;)

/Bengan

Postat 2017-09-30 14:59 | Läst 5727 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 3879 / Blade runner!

Det här med uppföljare på filmer brukar sällan bli bra! En av mina filmfavoriter är Blade runner från 1982, och nu kommer en uppföljare, Blade runner 2049! Har läst om den i DN i morse och även kollat på några youtubeklipp!

(Läs gärna artikeln i DN!  Bakgrunden till Blade runner är en bok skriven avPhilip K Dick, "Androidens drömmar". Dick hade läst en dagbok skriven av en SS-officer som klagade över "att de svältande barnens skrik håller oss vakna på nätterna". Officeren, en människa som till det yttre har en människas alla attribut, men vars inre saknar känslomässig förståelse - är det då fortfarande en människa? Så födde tanken på replikanten, den människoliknande varelse som bara kan avslöjas med empatitest!)

Och det är mycket ny teknik i den nya filmen! Jag tycker ibland tekniken tar över! Det är som att man inte litar på fantasin hos åskådaren, utan försöker göra det tydligare, så alla åskådarna skall kunna förstå vad det handlar om! Det e nog samma sak i vår stillbildsfotografi numera! Skärpa och upplösning tar över fantasin! Det blir som övertydliga instruktionsböcker! ;)

.

Vad gäller modern teknik! ;) Här e mitt kontrollbord! Här har jag avslutat snabbsurfandet på Laptopen och håller på att gå över i bildmaskinen! Uppstart av bildmaskinen tar litet tid, men vad e problemet?

Å i dag litet extra körigt, först ut med Roffe, se'n handla, städa och ut med Roffe igen så han kan vara ensam några timmar då jag skall till radioutsändning på em!  Sura gubbar heter programmet! :) Jobbar på ett litet kortmanus!

/Bengan

Postat 2017-09-29 08:49 | Läst 4881 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 3978 / Att inte hänga med! ;)

Fantomen kör digitalt!

Inte fotat med X100!

Å så till saken att inte hänga med! För det e lättare att hänga med! Då e man med liksom! Å hålla på å älta det gamla, vad blir det av det? Kom med nåt nytt i stället! Det e så vårt samhälle fungerar! Vårt konsumtionssamhälle alltså! Kom med nyheter! Tex berätta om din nya bil, eller din nya kamera, eller hur du sitter och väntar på din nya kamera, eller berätta om din senaste resa! De e nyheter vi vill köpa! ;)

Tänk om folk skulle börja spara på prylar, återanvända, tala om gamla resor, spara på gamla bilar, hur skulle det då gå för nyförsäljningen? Och ekonomin? Och jobben!! Skäms på den blotta tanken!

Nu e det här ingen större risk, så det e lugnt, de flesta e med på snälltåget! Det enda som kan irritera litet, de e dom där som inte e med på tåget! Jobbiga typer! Fattar inget! Men dom e ju ändå så få, jag vet, men ändå, dom irriterar! ;)

Så ni som tycker om det skrivs för mycket om det här med X100, för jösse namn, va nu litet självständiga och läs inte den här bloggen! Läs nå't annat! Det här e inga nyheter! Valet att välja annan läsning borde vara lätt om man ändå e aningen litet självständig, trots tågresan! :)

Så till saken :)
den modell av X100, som jag skulle kunna tänka mig, när min x100 tappar sugen, eller när jag tappar sugen, det är en X100S, svart! :) Så jag avslutar med att citera han Ken Roswell!

"If you already own the X100, there's no need to go buy the X100S unless you want more speed. It's essentially the same thing, with many things fine-tuned or fixed from the original flawed X100 design. The original X100, while loaded with idiotic design flaws like a battery that goes in four ways (three of them the wrong way), is still such a superior camera that it sings even with all its flaws, and now the X100S rectifies many of the flaws that the X100 never should have had in the first place — like resetting all your menu selections every time you update the firmware."

Men Obs, jag måste hitta en svart X100S till ett bra pris också! :)

/Bengan

Postat 2017-09-28 08:50 | Läst 4886 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 3877 / Inte så mycket att snacka om idag, frånsett att vintern kryper närmare!Helt Ok med vinter, säger Roffe! (Lätt för honom att säga, han behöver ju inte planera för nå't! Mat, husrum å värme fixar ju vi och vinterkläder har han redan på sig)

Men visst kan det vara litet mysigt med att få tända ljus mörkret, och sitta och mysa inomhus i stugvärmen under den här mörka årstiden! Men vi måste ändå ut med Roffe då och då hur mysigt det än är! Å andra sidan, det e bra att röra på sig!
Tittade på Vetenskapens värld i går! Motion, vardagsmotion, verkar vara ett universalmedel mot de flesta ohälsoproblem vi människor har samlat på oss ! Nu har man även sett att motion kan hindra eller uppskjuta Alzheimer! (Å så e också den där Medelhavsdieten inblandad såklart! Fett från växtriket och fisk verkar inte proppa igen våra kärl i huvudet)

Mera om motion! :)

Å idag skall det bli litet av en Brittsommardag igen, så det e bara för å ladda för en litet längre tur med Roffe! Men det dröjer en liten stund till för han sover! Sova e bra, för då jobbar den där tvättmaskinen vi har i hjärnan och rensar ut Alzheimerplack! Men att snarka, det kan störa tvättprogrammet, så att snarka det bör man låta bli om tvätten skall bli bra!

/Bengan

Postat 2017-09-27 08:02 | Läst 4859 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 3876 / Windows XP, å Designslyngel! ;)

Restaurang Gnesta Strand

Här nedan är en artikel från 2014, då operativsystemet XP började sjunga på sista versen! Nu har det gått några år och XP finns kvar, och uppdateras! Men som säkert nå'n säger, XP e gammalt, å riskfyllt så köp nytt! Ny dator alltså! Och passa också på att köp en ny mobiltelefon och ny kamera och en ny bil! ;)

Men Ok, visst e XP gammalt, men för somliga så räcker det fortfarande! Här nedan e ett textutdrag från en artikel som länken här går tilll!  http://pavel.frimix.se/2014/02/15/windows-xp/

"Flera av mina bekanta kör XP och jag har ofta hjälpt dem installera om, rensa virus och försökt fixa brister som slö start och igengrott register. Det är inga dåliga datoranvändare. De använder sina datorer för surf, mail, bankärenden med mera. Flera kör gamla program på mycket hög professionell nivå. En gör fantastiska saker i Photoshop CS2. Flera skriver böcker, artiklar och avancerade texter i urgamla versioner av MS Office. Alla har drabbats av virus eller annan ohyra och är fullt på det klara med att XP brister i säkerhet och är uselt. De är inte intresserade av datorer. De vill göra sina saker. Deras maskiner är fullt fungerande och i de flesta fall välhållna.

Dessa användare är konservativa. Om de en gång har skaffat ett program är det det som gäller, även om det inte är särskilt bra och att de till och med känner till andra program som är bättre. Deras datorer är ibland små reservat av föråldrade program, programversioner och arbetssätt som gjort moderna tidens designslynglar vansinniga. Trots detta producerar dessa användare, mer och bättre än någon designslyngel. Deras arbetssätt är välrepeterat och de vet vad de vill göra".

Konservativa va ordet sa Bull! ;)

Designslyngel va det också! :)

/Bengan

 

Postat 2017-09-26 15:37 | Läst 5218 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
1 2 3 ... 7 Nästa