Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5907 // Digitalkameran en hjälpare i nödläge! ;)

Livet rullar på, och det e väl bra, och ibland har man mycket att göra, så andra saker får stå tillbaka ett tag! Vi har tänkt göra en Gotlandsresa för att få ett litet avbrott i vardagen, men vi hinner nog inte det, så det blir stadshotellet i Trosa över en natt i stället! Och vad gäller fotografering, typ analog, som kräver litet mer handpåläggning, typ vätskor, så får det analoga vänta ett tag!

.

Då blir digitalkameran räddningen! Ett mycket praktiskt fotoapparat! Man tar bilder, så in i datorn och se'n ut på webben med bilderna!

.

Och man kan härma en del av det analoga, genom att  använda svartvitt i kameran, eller även konvertera färg till svartvitt, som i den här bildserien! Tycker det blir mycket bra faktiskt!

Nog för nu!
/Bengan

Postat 2022-08-31 07:44 | Läst 971 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 5906 // Det var i alla fall annorlunda förr! Med förtroendeskapande åtgärder alltså! :)

Även om det inte va bättre förr, vad nu bättre är, så tycker jag att det fanns snyggare och vackrare undersidor på kamerorna förr! Och så tycker jag att dom ingav mer förtroende! Undersidorna alltså! Som här! Men missförstå mig inte, undersidan sitter på en kamera, en kamera som inger mycket stort förtroende! Allt hänger ihop!

.

Och baksidan ingår också i det hela! Sparsmakat liksom! Eller, det här räcker för att ta bilder!

.

Och så sammantaget, nu e det upp till dig käre fotograf! Jag har levererat verktyget, nu är spelplanen din! Lycka till!

Avdelning kamerapoesi! :)

/Bengan

Postat 2022-08-30 19:49 | Läst 1097 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 5905 // Nu måste man välja igen! Och så framtidens kamera! Med återvinning!

Till komposten! Men vilka?

Alltså, det e väl det som kallas frihet att kunna välja! Och att då kunna välja elbolag, skolbolag, internetbolag, pensionsbolag och nu snart politikbolag! Fast ibland tycker jag det e litet knepigt med alla val speciellt i det jag inte e så insatt i, eller intresserad av! Och nu funderar vi på att byta bil, kanske, men att byta till bättre dator, det e snart  av nöden tvungen, och vilken typ av dator skall jag då välja? Och fler val närmar sig alltså!

Vad gäller att välja vissa saker, tex elavtal, så finns det ju Elskling som man kan ta hjälp av, och vad gäller pensioner så finns det ju fondförvaltare eller vad det kallas! Det borde finnas hälpmedel på nätet till de andra valen också! Ett app som hjälper till att välja rätt skola tex! Man knappar bara in vad man önskar att ens barn skall bli, och så får man förslag på den rätta skolan! Det här borde gå att göra för andra val också, tex bilval, datorval, kameraval, semesterreseval och det mesta andra val vi drabbas av! Internet verkar ju vara möjligheternas område!

Såg att SVT har en app för valet! Vilket polititiskt bolag man skall välja! Man får svar vad man står politiskt, och se'n röstar man efter det! Jag skulle kunna tänka mig en fortsättning på den här SVT-appen, så när man får svar så frågar appen, "skall vi sända din röst direkt till Valmyndighten för det parti som dina åsikter stämmer mest på?"
Det vore väl smart, och då slipper man ju kostnader för valet och alla jippon runt omkring! Fast det här måste ju gå va Bank-Id såklart!

Vad gäller andra svåra val, så sorterar jag, eller rättare sagt, rensar i mina diabilder! Jag grovsorterar, grönsaker till höger, människor till vänster! Grönsaksdia går till komposten! (Alltså på Återvinningen/Plast) Människobilder spar jag, för grönsaker kommer det ju nya varje år! Fast visst spar jag en och annan vacker vy från fjällen eller utlandet, självklart!

Nog för nu!

/Bengan

Ps. Glömde, framtidens kamera, så den kommer här! Totalt batterioberoende! Å mycket återvinning e det också!
Och det finns en soldriven exponeringsmätare att köpa till!

Postat 2022-08-30 07:34 | Läst 1130 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 5904 // På spaning i den tid som flytt! Madelainekakor igen alltså!

Som sagt, vi flyttpackar nu ständigt känns det som, och jag hittar hela tiden saker som jag av någon anledning sparat! Och ibland pinsamt väldigt gamla grejer! ;) Det e straffet när man bott stort för länge! Det har gått bra att lägga saker i en hylla/kartong och tänka, det där läser jag se'n när jag får tid!
Men jag måste erkänna, att jag hittar även en del spännande grejer som jag glömt att jag sparat! Som såklart även väcker minnen, som Madelainekakor! ;)

Men visst e det hårt att vid återvinningen stå och kasta ett par av de bästa telemarksskidorna som någonsin tillverkats! Skidan är från Platou Sport i Bergen och  heter Ullriken Utfor! (Ullriken är ett berg utanför Bergen i Norge och man tävlade att åka utför på det berget) En fjällskida som det går utmärkt att köra portar med! Förr så va grejerna mer allround! Och det här med att valla, det har man inte tid med numera, och så behövs kunskap, utan det skall vara skins på skidorna! Å så på med skidan och så iväg! Ok, man har kanske semester och skall hinna med!

Men ändå, att stå en morgon och fundera på vilkan valla som skall passa, efter att ha varit ute och känt på snön, det är något speciellt! Man testar sin kunskap, sin erfarenhet, och det kännas bra! Snö doftar också! Märk att jag skrev doftar! Men visst kan jag komma efter när kompisarna sätter på sina skidor med skins och far iväg! Far iväg till vad! ;)
  
Det verkar som hela tillvaron går ut på att vi skall slippa göra en massa saker, spara tid, och att vi då automatiskt får  ett bättre liv! Som sagt, spara tid till vad? ;)

Men OK, visst kan det väl vara bra att köpa en tvättmaskin i stället för att gå ned till sjön och tvätta från bryggan! Men det e ändå något lurt i den här nya härliga världen! Någon eller något lurar även av oss vårt eget kunnande! Men visst e det bekvämt att köpa hem färdigmat! Då kan man hinna med att göra annat än laga mat! Hinna med vadå?

Så ibland så tycker jag att använda hjälpmedel för att få tid till annat, inte alltid riktigt stämmer! Men det här är nog olika för olika människor!
Vad man vill göra med tiden alltså!  :)

/Bengan

Ps. Jag har ofta armbandsur! Då slipper jag kolla på IPhone vad klockar är! Spar tid liksom!  :)

Postat 2022-08-29 07:10 | Läst 2272 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 5903 // Ny dag i oredans tid! ;)

Ursäkta, en gammal bild från förr! ;)

Det e klart att det blir oreda när man packflyttar, tex då jag hittar saker från förr, även sparade tidningsartiklar! Jag tycker faktiskt att oredan i samhället har ökat när jag läser i några äldre DN, en från 1961, och kan jämföra med nutiden! Och varför jag sparat de här tidningarna, bra fråga liksom!  :)

Men kommer ändå att tänka på järnvägarna i Sverige förr! Det fanns flera olika järnvägsbolag, och man hade tom. olika spårvidd och olika tidszoner i landet! Nej jag skojar inte! (Men det här va mycket förr) Men så tyckte den dåvarande regeringen att så här kunde det inte vara det måste blir ordning och redan i en sådan viktig sak som med järnvägen! Och så skapades Statens Järnvägar! Misstänker att det va så här man gjorde med det mesta som var av vikt för landet, telefon, elförsörjning, skolväsende osv! Man kunde väl inte ha olika telefonbolag eller olika typer av skolbolag! Det e väl det som kallas samhälle man håller ihop de stora och viktiga grejerna! Småföretagare som tex bagare, vagnsreperatörer och liknande hade självklart privata ägare!

Nu e det andra tider igen! Väl fungerande organisationer som järnvägar, elleverantörer, vägbyggare, skolväsen, sjukvård har gjorts om till, man kanske kan kalla det för små egna organisationer i landet Sverige! Och vissa ägs av utlandet också!  Ok, mycket bra tycker säkert en del, för nu blir det billigare för oss konsumenter om inte staten är iblandad! För nu e vi inte medborgare längre, det e ett gammalt fosilbegrepp, utan vi är konsumenter i landet Sverige! :)
Och nu vi kan välja! Äntligen!
Vi kan välja vilken skola som våra barn skall gå i, vilken vård vi vill ha, vilket telebolag vi vill anlita, vilket tågbolag vi vill åka med, vilket elbolag vi vill få ström ifrån och vi kan välja var vi skall bo! Ganska fantastiskt! Och äntligen alltså! Och alla de här valmöjligheterna betalar vi såklart själva! Å ingen stat e inblandad och mycket sker även via ett internationellt samarbete! Ganska fantastiskt!

Men ändå, ursäkta mej, men e inte själva ideén med ett samhäller samarbete! Jag smakar på själva namnet sam-hälle...
Och samarbeter man med stora och dyra saker, så brukar det bli både billigare och bättre! Och funkar det inte, så kan man justera, istället för att pröva något helt nytt! Och samarbete brukar ofta skapar samhörighet i samhället! Det e mycket sam här! ;)

Nu får jag be om ursäkt för det här inlägget, det kanske kan uppfattas för politiskt, och politik hör inte hemma på en fotosida! Även om man visar bilder på utsatta och fattiga människor på fotosidan, men man behöver ju inte berätta varför dom e sjuka och fattiga! Det förstår ju vem som helst ändå!
Att skriva text är annat! Visserligen säger en bild mer än tusen ord, men texter kan vara mycket farligare! Och bilder kan ju fejkas!

Och den som tycker att det här e olämplig läsning, se det som om ni gick in i en Pressbyråkiosk, för där finns det många tidninger, med olika åsikter, eller olämpliga, jag lovar! Jag har själv varit i en Pressbyrå! Men jag bryr mig inte om de här olämpliga tidskrifterna, utan jag läser bara det jag gillar! Det kan man även gör här på fotosidan, man läser bara det man gillar! :)

Alltså, det här blev litet orediga tankar efter att jag hittat äldre artiklar när jag flyttstädar! Ursäkta!
Så sen's moral är då såklart, spara inte på gamla grejer, tidningar eller bilder, det skapar bara orediga och onödiga tankar! ;)
För mannaminnet e kort! Så spar man inte på historia så blir livet enklare!
Grip dagen alltså! Lev i nuet! Bry dig inte om det som varit! :)

Ha en fortsatt bra dag!

/Bengan

Ps. Undrar om det blir regn senare i dag?

Postat 2022-08-28 07:27 | Läst 1182 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
1 2 3 ... 7 Nästa