Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6367 // Mera spaning efter Bokeh! :)

Bländare 1,5, Tri-X

Läste på en sida som Sony har: "Användarhandbok, Bokeh-effekt. Du kan ta bilder med Bokeh-effekt när du använder enhetens dubbelkamera. Bokeh-effekten gör fotots bakgrund oskarp för att framhäva motiv i förgrunden, för en konstnärlig effekt.

1. Tryck på (Ikon för Bokeh) när du använder kameran.
2. Justera genom att använda skjutreglaget.
3. Tryck på slutarknappen för att ta ett foto."

Även Samsung har Bokeh-hjälp!
"Åh, dessa drömlika nätter, den perfekta bakgrunden för att föreviga stunder av magi och lycka...
Här är vårt bästa tips och tricks för Bokeh-fotografi som kommer att ta dina bilder till en ny nivå."
Å vem vill inte ta sina bilder till e ny nivå! :)

Och för att göra det ännu enklare, på Youtube finns hur mycket som helst om hur göra Bokeh via PS och andra bildprogram! Visst e internet fantastiskt!

Så att hålla på att söka efter Bokeh som jag gör, genom fota analog med färgfilm, det känns ganska bortkastat numera! Även om min Biotar har 17 bländarlameller! Suck! 
Den nya härliga fotografiska framtiden är här! :)

/Bengan

Postat 2023-09-30 09:25 | Läst 626 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 6366 // Analog Leica, färgfilm! Bilder från Salong Central i Gnesta! :)

Salong Central i Gnesta, som är en de-centraliserad plattform för dans, cirkus, teater och musik i periferin av storstaden, i centrala Gnesta och med Terrastella Scen & film i spetsen. Här bor även friteatern Långsjö teater, koreografen Kajsa Wadhia, berättaren Johan Theodorsson och cirkus/dansduon Methinee Wongtrakoon och John Simon Wiborn.

Tog några färgbilder för tre veckor sedan, här är några av bilderna! Leica M6, Zeiss Biometar, Kodak negativ färg på 200 ISO!

.

Och tog även en bild på skivbutiken i Gnesta, som ligger på hemvägen!

/Bengan

Ps. Bilderna är hjälpligt redigerade i PS 7.0, mer redigering kan göras vid behov! :)

Postat 2023-09-29 16:30 | Läst 722 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 6366 // Veckans höjdpunkt i fotografi, fotofikat! :)

Kul och rörigt som vanligt! Det va bilder, berättelser om den senaste resan, försäljning på bordet av ett 0,95-objektiv, bläddrande i fotoböcker och Kjelle höll en genomgång av vår kommande utställning i Saltskog (Södertälje)  samt att vi fick också en repetition i storformatsfotografi! Och det va ett tag sedan jag såg en Linhof så här IRL! Kul, spännande och intressanta timmar det här!

.

Och fikat är bra och billigt på Viksängen, och det finns böcker och annat att köpa, vi sitter som i ett bibliotek, och Stefan levererade framkallad färgfilm! Vad mer kan man begöra på ett fotofika! Jag längtar redan till nästa torsdag! :)

/Bengan

Ps. Men jag försöker såklart att inte vara för ensidig, med mitt fotointresse alltså, utan försöker läsa om annat också! Tex om att "Vikingar reste runsten av rädsla för klimatkatastrof!"
Läs mera här!

Postat 2023-09-29 08:01 | Läst 775 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 6365 // Morgonfunderingar och disiga bilder med iPhone!

Visingsö

Har fått disiga bilder sista tiden när jag fotograferat med min iPhone! Efter ett besök hos en iPhonebutik så fick jag beskedet att det kommit in fukt i telefonen! Nu har jag två iPhone igång, en för fotografering och den andra för den ekonomiska verksameten och för telefonsamtal! Litet onödigt kanske, så jag får se vad jag skall göra! Ett tips har varit att torka telefonen i en ugn!

I dag fotofika på Viksängen! Vi kör det en gång i veckan! Jag tror det e bra för hjärnan att träffa människor IRL! Hjärnan beckar inte ihop då! ;) Hjärnan e som en slags muskel, den måste användas och tränas annars förtvinar den!

Idag fortsättning på sökandet efter Bokeh! ;) Med Jenaflex och Biotaren med 17 bländarlameller! Dom som inte förstår det här sökandet, kanske själva aldrig söker utan bara gör som andra har sagt att man skall göra! Mycket och skarpt! ;)

Läste om Nikkorobjektivet Plena här på Fotosidan! "Ordet Plena kommer från latinets ”plenus”, som betyder ”fullständig”. Med andra ord menar Nikon att objektivet är fullkomligt och perfekt."
Vart e fotografin på väg? ;)

Nog för nu, dagen väntar!

/Bengan

Ps. Vad gäller andra Nikkorobjektiv, så gillar jag det ofullständiga Nikkor 1:2/35 mm för Nikon F! Ett SC objektiv! Skall kolla det för Bokeh också! Man vet aldrig utan att ha prövat! :)

Postat 2023-09-28 07:48 | Läst 623 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 6364 // Nikon Zf, nostalgi och Bokeh!

Nikon FE

Nostalgi, en mycket stark känsla som ofta används vid försäljning av produkter! Jag tänker på den nya digitala Nikon Zf! En helt ny kamera, men som mycket liknar den analoga Nikon FM2! Nikon FM2 en kamera många känner igen, har använt, och på något sätt, kanske längtar tillbaka till! Nostalgi liksom! :)
Och som Don Draper säger i Tv-serien Mad Men: "Teddy told me the most important idea in advertising is "new." It creates an itch. You simply put your product in there as a kind of calamine lotion. He also talked about a deeper bond with a product: Nostalgia. It's delicate, but potent."

Och en annan fortsättning på nostalgin, det skulle kunna vara en digital filmrulle! Tekniken har kommit så långt så det är inga problem längre!
I morgon fortsätter dock sökandet efter Bokeh! Med film den här gången! Och med ett Biotar-objektiv som har 17 bländarlameller! Och mitt batteripaket i Jenaflex verkar fungera bra!

/Bengan

Ps. I morgon fotofika på Viksängen i Södertälje!

Postat 2023-09-27 22:53 | Läst 812 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
1 2 3 ... 8 Nästa