** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **

Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3017 / Äntligen en bra adapter för Sonnar 1,5:an på M Leican!

.

Jag har använt Contaxobjektiv på min M Leica med en Kiponadapter tidigare, och det har väl gått bra! Men när man skruvar ut adaptern för att fota på 1,5 meter,  så blir det inte riktigt stadigt! Kiponadaptern blir glapp i gängan när den skruvas ut! Och så håller man i optiken när man ställer in skärpan, och det går väl bra på vissa objektiv! Och så är avståndet markerat i feet!

.

Nu har en god vän hjälpt mig att få tag på en Amedeoadapter speciellt för Contax RF-optik! Å det här är helt andra grejer än Kipon! Och man kan komma så nära som 0.6 meter!

.

Mycket bra fasthållning av Contax RF-optiken! Det hela känns lika stadigt som på en Contax II! Och det är ett bra betyg!

.

Stadig, exakt och mycket bra passning in i M Leicans bajonett! Den går aningen trögt in i M bajonetten, och det är bra, och fäster sedan med ett tydligt klick! När man ställer in avståndet så håller man i den lilla armen som syns här till vänster!

Nu skall jag fota upp resterande femton bilder i morgon och framkalla för att se så allt ligger rätt! Men allt känns redan nu väldigt rätt! :)

/Bengan

Postat 2015-10-30 21:21 | Läst 6102 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 3016 / Man skulle nog göra en fotobok nå'n gång... I alla fall en kalender..

.

Hittar bilder, gamla, från Gnesta men även från Rönninge! Och jag har ännu äldre bilder både härifrån och från en massa andra ställen! I alla fall tre banankartonger fulla! :)

.

Här är i alla fall den tidigare väntsalen i stationshuset i Gnesta. Jag hann uppleva väntsalen innan våra moderna konstnärer tog över för att måla och även bryta loss en del saker av inredningen! Tycker ungdomarna e oroliga numera!

Men här på bilden ovan så va det som förr! Ungefär som på 1950-talet! Väntsalen stod öppen dygnet runt, golvet våttorkades flera gånger i veckan och när man väntade på tåget på vintern så stod man och hängde på de skönt varma elementen, inte för att det va kallt i väntsalen, utan för att det va skönt att hänga på ett varmt element! Och samtalstonen var låg och respektfull, om någon fattar va jag menar! ;)

Här är en bild från Rönninge där vi bodde tidigare! Bilden är tagen i Rönninge centrum innan man byggde nytt centrum! För er som känner igen Rönninge så ser ni här Centralhuset, som finns kvar, men inte de andra husen i bakgrunden! Det lilla gula huset därborta tror jag hade varit en mjölkaffär och senare en garnbutik...? Tills någon säger emot mig! Och det vita huset längst bort va posten och Andelsföreningen! (Jag har en del närbilder på de här husen och litet till) 

Och det e intressant och kul och spännande att ha upplevt en del i livet, å de e kanske därför man blir litet gnällig och sur ibland, då man kan jämföra olika saker från olika tider! Som det här med väntsalen i Gnesta! Så ungdomar, tids nog misstänker jag att ni också blir litet gnälliga, när ni sett och upplevt litet mera! Och kan börja jämföra saker! De e då det händer! ;) 

Time Pass liksom! :)

/Bengan

Postat 2015-10-28 19:49 | Läst 5966 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 3015 / Ibland känns min egen fotografering mycket småttig, eller som foto från en ankdamm....

.

DN har en fotograf som heter Paul Hansen, som nog de flesta vet! Paul har vunnit ett antal priser för sina bilder under åren! Nu sitter jag och tittar i DN på en bildserie som Paul har tagit i Slovenien, och på en bild som jag tycker sammanfattar mycket av hela den här flyktingsituationen! Bilden ser nästan absurd ut, orimlig, men också på något sätt Biblisk.....

.

Man ser i bakgrunden den långa raden av människor, raden slutar vid bildkanten, men sannolikt så slutar inte raden så i verkligheten! Verkligheten är ofta mycket mer annorlunda! 

Och det är mycket lätt att förstå varför Paul får priser för sina bilder!

/Bengan

Postat 2015-10-28 11:12 | Läst 6831 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Straight 3014 / Sony S 9 ! Vad sägs om den? Sony-RF! :)

Sony A 7 har ju funnits några år i olika modeller, men gemensamt e en fullformatssensor i kameran och att en modell har ett mycket hyffsat pris! Och med en adapter kan man använda en massa spännande objektiv från andra tillverkare! Har sett en Sony A7 som använder Contax G-optik tom! :)
Så med M Leica-optiken e det inga större problem! Inte Contax RF då heller! Men...
Hallå, vad e problemet!??

Utseendet på kamerahuset! Man borde kunna snygga till kameran litet! :)


Så här bör ett kamerahus se ut!
(Tack för hjälpen med uppsnyggningen av kameran Bernt Carlzon)

Fortsättning på det här följer nog!

/Bengan

Postat 2015-10-26 19:45 | Läst 6288 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 3013 / Dagen efter! Sammanfattning! Stora dyra kameror alltså!

.

Vissa dagar e extra kul och intressanta, ofta beroende på att man träffar en massa människor! I går va det en så'n dag! Bla så ingick Kärrfotograferingen i det trevliga för där va det mycket människor! Och jag fotade med iPhonen!

Men jag hade en, eller två riktiga kameror med mig frånsett iPhonen när jag fotade! En närboende granne hade bett mig att ta bilder med hans ena kamera! Det va ett sportprogram i kameran och då va en motorfunktion inkopplad, så jag fyllde snabbt ett minneskort! :) Extra kul, då jag inte behöver ta reda på bilderna efteråt! Å så hade jag en Leica IIIf med en Sonnar 1,5/5 cm med också! 

Och de här kamerorna fungerade även som en legitimation! ;) När jag fotade med iPhonen, så hade jag en riktig kamera hängande runt halsen, med ett stort objektiv, så alla såg att jag va en riktig fotograf, trots att jag fotade mest med en iPhone! Då blev fotandet med iPhonen bara litet chict och spännande och konstnärligt tyckte nog åskådarna! ;)

Nu kanske en och annan fritänkare säger, det har väl ingen betydelse vilken kamera man använder, bara det blir bra bilder! Så kunde det såklart funka! ;) 

Vi fotografer e nog som alla andra, mycket, mycket auktoritetsberoende! Så har man en stor kamera, eller dyr kamera, så e man en stor fotograf, för det har man ju sett! Eller har en stor kameraväska här på Fotosidan! ;)  Men det här gäller det mesta som vi omges med! Stora och dyra grejer ger respekt! 

Å snart e det Fotomässan, och där får man också se riktiga kameror! 
Både bakom diskar och hängande på besökare!
Undrar om man får fota på mässan med en iPhone? ;)

/Bengan

Postat 2015-10-26 12:34 | Läst 6172 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
1 2 3 ... 8 Nästa