** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **

Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3400 / Existensiella funderingar på årets sista dagar! ;) Å så Gott Nytt År!

När jag köpte X100 för en sex år sedan, då va kameran bland det bästa som fanns i den här klassen! Men nu finns det ännu bättre och snabbare modeller av kameran, så varför inte utnyttja det! Men kommer den nya kameran att tillföra mej något? Sannolikt skarpare bilder, och att jag kan fota  fortare och säkrare i något fall, om det e bara det som  jag är ute efter!

Men Ok, så vad gör man om man inte tror att en ny kamera kommer att ge bättre bilder?  (Med bättre menar jag inte bara skarpare bilder!)

Å så e den här gamla kameran jag har fortfarande kul att fota med! Och det e väl också viktigt? Att det e kul att fota! Å andra sidan, det kanske blir litet extra kul att fota med en nyare kamera! Även om det inte blir bättre bilder! ;)

Snart nytt år, med alla svåra val som det nya året kommer att innebära!
Å inte bara val vad gäller kamera! Det stundar väl andra val också!
Så med en önskan om ett Gott Nytt År!

/Bengan


Postat 2017-12-30 10:00 | Läst 4873 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Straight 3999 / Det fotografiska samtalet!Hittar några bilder jag tagit på Beata Bergström 2014 när hon bläddrar i sin bok med bilder från olika uppsättningar på Dramaten! Beata berättar även litet runt om bilderna, små anekdoter, eller vilka skådespelare som va svåra att fotografera, vilka som var slutarljudkänsliga och en del annat!  Beata stannar även upp en längre stund över någon bild eller person för en längre personlig sammanfattning! Det blev både positivt och negativt! Beata berättar även en del om Ingmar Bergman! Beata var väl inte så väldigt förtjust i Bergman! Det gällde att stå på god fot med honom, och vissa skådespelare gjorde såklart det!

Det här var ett mycket intressant och spännande fotografiskt samtal, även om jag mest satt och lyssnade under de här timmarna!

Beata gick ur tiden 2016, här finns mer att läsa om Beata!
http://www.dramaten.se/press/nyheter/dramaten-minns-beata-bergstrom/

/Bengan

Postat 2017-12-29 07:47 | Läst 4538 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 3998 / Torsdagsfika i Järna! Fotat med Fuji X100!

Vi möttes halvvägs,  i Järna alltså! De va en bra latte och mycket bra kanelbulle, men litet krångligt med parkeringen! Å att träffas så här i verkligheten! Runt ett kafébord! De e mycket trevligt, å det blir mycket prat i munnen på varandra, men inga missförstånd! ;)

.

Å vi fick också lyssna på en riktig fotograf, som berättade hur man jobbade på tidningen! Jor'å, han hade både fotat med M Leicor och haft flera M Leicor själv!

Men det va mycket annat att prata om också, och inte bara om foto! Och jag pillade som vanligt på Bengt-Åkes X-Pro2!

.

Å bilderna här i bloggen e tagna med x100! Svårt att hitta autofokus snabbt då folk inte e riktigt stilla! :)

Men bock och tack för det här trevliga fotofikat!

/Bengan

Postat 2017-12-28 17:05 | Läst 4624 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 3997 / Julklappar som inte räcker så länge!

- De första du gör med din julklapp är att börja tugga sönder den!
- Vadå tugga sönder, jag bara smakar på den! Vi hundar gör så på saker som vi vill undersöka!

.- Smaka, det har ju redan börjat lossna saker, men Ok, det e ju din julklapp,
du gör med den som du vill!
- Tack!

Postat 2017-12-28 10:54 | Läst 4614 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 3996 / Förra bloggen va så negativ, här kommer litet mer positiva tongångar! :)

Le Café...

Alltså, fria promenader kan kanske klassas som samhällsfarliga i framtiden! Jag va ute nyss med Roffe i en dryg timme på dåligt upplysta gångvägar utan telefon! Å då kommer tankarna ni vet, så där farligt fritt liksom! Men herregud, tänker säkert nå'n, utan telefon, tänkt om det händer något, eller att det ringer någon å du inte svarar! Och om det händer nå't farligt då kan ju Polisen inte spåra telefonen!
Litet måste man väl chansa här i livet! Å det va bra sandat också! :)

Jag kunde alltså gå å tänka fritt utan att bli störd! För Roffe sköter sig själv! Nu kan ju det här fritänket komma att bli en samhällsfara, så i Kina, Kina e framtiden, där har man gjort en del kul grejer för telefonerna så man kan se om nå'n e olydig eller börjar bli olydig! (Å den som inte har en telefon, e ju såklart redan olydig) Nu e det här så förfinat gjort så man störs inte av det! Man lever som vanligt, handlar som vanligt och reser som vanligt och ringer till släkt och vänner som vanligt, så vad e problemet!

Inget problem för de lydiga egentligen, utan de e bara om man e aningen litet olydig, typ gör ett litet ovanligt inköp, aningen ovanlig resa, ringer ett ovanligt samtal, eller ringer fel, eller glömmer telefonen hemma, då lägger stordatorn det på minnet, stordatorn kallas för Melissos, och jämför med litet andra saker! Å se'n håller Melissos ännu bättre koll liksom, så inte "fritänket" skenar iväg på nå't sätt!

Så att gå utan telefon kan ha vissa risker! Även i  Sverige!
Och som sagt, dagarna blir längre!
/Bengan

Ps. Läste att Silicon Walley e ute numera, det finns platser i Kina där man e mer uppfinningsrik! Så Silliconarna åker till Kina för studiebesök och dom vill även jobba där!

Postat 2017-12-27 19:37 | Läst 4456 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 3 ... 9 Nästa