Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2158 / Tittade nyss på "Alla är fotografer", Del 5 av 6: Gatufotografiet

 

 

Gatuförsäljare

Jag vet att ligger litet efter i tittande av det här programmet! Men bättre sent än aldrig! :) Men tycker att det var två spännande och skickliga "gatufotografer" med i det här programmet, Jens Olof Lasthein och Magnus Wennman! Och det va intressant att höra de här två, Lasthein och Wennman alltså, när dom talade om gatufotobilder, innehåll och sättet att vara på gatan!

Å så fick Schyffert höra, "Å titta inte i displayen hela tiden.."  ;)

/Bengan

 

Snacks

 

 

Postat 2013-12-29 20:53 | Läst 7103 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 2157 / Funderingar under ledigheten! Newton och spannen! Och Leica IIIc!

 

De här e nog ett av de mest spännande tankeförsöken i fysiken! Ni som läst litet fysik känner nog till Spannen. Newton lämnade över funderingen till oss för att förklara det hela, Mach försökte och Einstein lyckades med en förklaring, tror jag! Fast jag vet ändå inte...?  ;)

Här på jorden, om man roterar en spann som hänger i ett rep, så efter ett tag så börjar vattnet rotera med spannen och kryper även upp på spannens kanter! Där e vi överens va?
Men hur funkar det här i ett tomt universum?

Fast, jag har funderat, om ingen säger emot, att det e nog en rörelse som med tvång länkas av, och då gör materien motstånd såklar, för den vill gå rakt fram... eller?

Men vänta nu,  i ett helt tomt universum så finns ju inte Higgshavet heller, då borde ju inte materien i spannen ha någon massa heller....
Hallå! E jag på fel spår? Nå'n som kan förklara? :)
Nå'n som vet? Alltså, har nå'n läst på det här?

Vi får se nu så inte Pisa-undersökningen visar ett för Sverige negativt resultat även här! ;)

 

 

Men vad gäller livet här och nu på planeten Jorden så fortsätter jag fotandet med Leica IIIc!
Kul och utmanande! :)

 

Bilden här nedan hittade jag i går i ett negativark. Den tillhör de här bilderna jag tog på Gröna Lund 1964! Här verkar jag ha ställt M Leican på Roulettebordet.  Långt skärpedjup, men lång slutartid! :)

/Bengan

Postat 2013-12-29 12:37 | Läst 7374 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 2156 / "Fåfängligheters fåfänglighet! säger Predikaren."

 

"Fåfängligheters fåfänglighet! Allt är fåfänglighet! Vad förmån har människan av all möda som hon gör sig under solen? Släkte går, och släkte kommer, och jorden står evinnerligen kvar...."

 

Har svårt att släppa taget om Leica IIIf, men nu har jag en annan optik, en Jupiter-3 från Zomz. Å varför fota med den här kameran med den hopplösa lilla sökaren? Bra fråga, som det inte finns något bra svar på! :)

Men gick i alla fall en fotorunda med den här lilla Leican i morse för å kolla leget ner'e på byn. Tom satt i en väntkur på regionaltågsplattformen, ensam, så jag gick dit för å prata några ord och tog några bilder! Han e litet knackig just nu, men vi önskade varann Gott Nytt, och se'n gick jag vidare in på Kaffebaren där jag tog några bilder och se'n in på Pressbyrån för att fota litet och se'n när jag kommer ut från Pressbyrån på andra sidan stationshuset, då ser jag....!!!

En liten grop i marken e det enda som finns kvar efter telefonhytten De e väl det som blir kvar efter det mesta, även oss människor också, i bästa fall! ;)

 

Så var'e med det! Men jag har i alla fall tidigare tagit ett antal bilder av telefonhytten, för jag tänkte varje gång jag gick förbi, hur länge?

/Bengan

 

Postat 2013-12-28 13:29 | Läst 6678 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2155 / Eddie Adams, krigsfotograf, eller kanske bara fotograf! Och att tjäna pengar som fotograf!

 

 

Jag läste nyss en artikel i tidningen Foto, n:o 3 från 1992, om fotografen Eddie Adams. Det är ett tio sidor långt reportage i tidningen med några bilder. Eddie Adams deltog i nästan 150 uppdrag i Vietnamkriget, förmodligen fler uppdrag än någon soldat i det kriget.

 /Bengan

Ps. Och att fota kändisar, skådespelare, och liknande, det är nog det som säljer bäst fortfarande.
Ett tips till en blivande fotograf! ;)

 

Postat 2013-12-27 09:20 | Läst 7302 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 2154 / De e tur att Roffe tjatar, annars hade man nog suttit inne hela da'n!

 
De va trevligt på Julaftonen, med mat, familjesällskap, spel, läsning och lyssna på musik!
Kanske blir det mycket mat, men så e det, mat hör Julen till! Å så blev det litet sen't på aftonen, så det va skön att få sova ut litet i dag.

Men det dröjde inte så länge förrän Roffe hade synpunkter på den något korta pinkrundan som han fick på morgonen, suck... Jaha, å vad vill du då, frågade jag! Jag skulle vilja sträcka ordentligt på benen och få mera frisk luft, sa Roffe, och fortsatte, vad sägs om en liten tur på Sörmlandsleden?
En viss tystnad uppstod, men Roffe väntade ut oss, så till slut sa vi, Ok då!

Så idag mitt på dagen så blev det några kilometer på Sörmlandsleden, å efter nå'n kilometer så kändes det riktigt skönt! Synd att det mörknar så fort!

 

Men jag förstår inte att ungdomarna alltid har så bråttom...

 


Hallå!! Man behöver inte gå över bergen, man kan gå runt dom också! Hallå!!

 

Ok, va det därför....
De va faktiskt en fin utsikt häruppe...

Så nästa gång vi går på leden så blir det thermos, fikabröd, sittunderlag och tändstickor för att tända en brasa! Så tack för tjatet Roffe! Du e inte bara ett trevligt sällskap, du e en riktig upplevelse och hälsohund och idéhund också!

Ha en god fortsättning på Julen!
/Bengan

 

Postat 2013-12-26 22:46 | Läst 6653 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 3 ... 9 Nästa