Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1893 / En nästan okänd kyrkohistoria, vad passar bättre i Juletid?

 

 

 

 

 

#1261263

 

 

 

Maria Magdalena är vittnet till den viktigaste händelsen i kristendomens historia, Jesu uppståndelse. Men vi vet nästan ingenting om henne. Den tidiga kyrkan stämplade henne som en hora. Men bortom de fyra evangelierna finns en nästan okänd text, så kontroversiell att den har förbjudits i århundraden, Maria Magdalenas evangelium.

"Petrus svarade och vände sig också emot henne beträffande dessa ting, och han frågade dem angående Frälsaren: "Talade han verkligen hellre i hemlighet med en kvinna än öppet med oss? Ska vi då alla vända om och lyssna till henne? Föredrog han henne framför oss?"

Ett intressant program i Juletid för den som så vill. 
http://topdocumentaryfilms.com/mysteries-mary-magdalene/

God fortsättning på Julen!

/Bengan 

 

 

Postat 2012-12-29 19:54 | Läst 8059 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 1892 / Kompletterande information om bästa M Leican.

 

 

 

 


Vill lägga till några ord om den bästa M Leican, och varför den är bäst! Leica M3 och Leica M2 ingick ju också i de här "handbyggda" Leicorna, men det som tillkom på nästa modell, Leica M4, de va några finesser som gjorde kameran helt perfekt! :)  "Snabbladdning" av filmen, en liten vev för returåterspolningen av filmen, samt en bättre utformad filmframdragare.
 
Så nu va den perfekta M Leican klar! Och någon ytterligare förbättring behövs inte!


/Bengan

 

Ps. Men kom ihåg, att det här är en smaksak hur man vill ha sin M Leica, de andra M Leicorna fungerar säkert lika bra, för bilderna sitter inte i kameran, utan i fotografens huvud! Man bara fångar bilden med kameran!  Så snöa inte in på det här nu, utan tro på dig själv, och inte på kameran! :)
Och andra kameror funkar också utmärkt, glöm inte det!

 

 

 

 

 

Postat 2012-12-29 09:42 | Läst 10077 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Straight 1891 / Juvelen i imperiet! Juvelen i Leica-imperiet alltså! :)

 

 

 

 

Men först en varning, det här kommer att bli en känslig, och kanske upphetsande  läsning för somliga....


Men Ok, nu är det varnat, då kör vi! När man e ledig, så får man tid att fundera, och just nu är det litet ledigt! Och tänker skriva litet om "Leica-juvelen". Alla leicaägare talar såklart om sin Leica, och att just den är den bästa, för det är ju såklart den bästa man valt att köpa!

Och det har ju kommit nya M Leicor, både digitala och analoga, tex Leica M-E och Leica MP.
Och det är alldeles fantastiska kameror alla de här, inte tu tal om det, och fungerar säkert lika bra som alla andra M Leicor! Och det finns en M Leica, som är speciell, man kan väl kalla den "Juvelen i imperiet", även om det inte syns direkt utanpå, utan det handlar om när kameran gjordes och hur den gjordes! De e litet som sagan om ringen, den enda ringen, som styr över alla andra!  :)

Och den här M Leican va den sista modellen som "sattes ihop för hand", så kan man väl förenklat förklara en del av det hela, sedan gjorde Leica som alla andra kamerafabriker. Och den här modellen hade en del förbättringar jämfört med tidigare M Leicor, Leica M3 och M2. Och när den här kameran kom, då va M Leican färdig för all framtid, även om litet kosmetiska tillkommit under senare år, så kan man nog sammanfatta det hela! ;)

Nu vill jag inte nämna namnet på den här M Leican, men välinformerade M Leica-ägare vet nog vilken modell jag talar om! (Jag visar en bild i alla fall!)

/Bengan


Ps. Nu finns det säkert avikande åsikter om det här som i allt annat, fattas bara annat, och det är väl trevligt i ett fritt land!  Även om åsikten kanske inte e helt rätt! ;) :) ;)

 

 

 

 

 

 

Postat 2012-12-28 14:34 | Läst 9586 ggr. | Permalink | Kommentarer (21) | Kommentera

Straight 1890 / Återblick på det gångna året, eller i alla fall vad som hänt vid kometnedslaget!

 

 

 

 

 

De e väl så som det är, man blickar tillbaka på vad som hänt under det gångna året vid den här tiden, och tankarna går nog tillbaka ännu längre i vissa fall, även på ännu äldre händelser. Här vill jag bidra med en äldre blogghistoria, eller de avundsjuka kanske kallar den för skröna, men i alla fall en historia som även handlar om en katastrof i Sibirien!
Länkar till historien finns här nedan!

Väl bekomme!  :)

/Bengan

 

Ps. Å ni som har frågor om kometnedslaget, eller om Sibirienkameran, ställ gärna frågan här nedan i kommentarerna. Jag försökter svara så snabbt som möjligt på inkommande frågor!  Om ni är på väg till Sibirien i nyår, och behöver ett snabbt svar, skriv gärna det, så tar jag dom frågorna först!

 


http://www.fotosidan.se/blogs/straightphotography/straight-603-oster-om-ural-dar.htm


http://www.fotosidan.se/blogs/straightphotography/straight-604-information-om-expeditions-kiev.htm

 

  

Postat 2012-12-28 09:01 | Läst 8109 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 1889 / En blogg under tiden filmen är i sköljen!

 

 

Har nyss framkallat en film. Jag hade en rulle Tri-X liggande i kylskåpet med 15 bilder tagna, och satte in rullen i en M Leica för några objektivtester. Laddning av dosa, framkallning av filmen samt fix tar en knapp halvtimme, och nu skall filmen sköljas, då får jag en kvart över, så då passade jag på att skriva en blogg med några bilder från framkallningen.

 

Ladda dosan

 

 

 

 

Film och framkallning i dosan

 

Å nästa gång så blir bilden såhär!
Även om jag har de bästa av läsarkretsar, så kan vissa läsare vara aningan ofokuserade på blogginnehållet till och från, men det är ju  mitt eget fel, men nu vet jag hur bilderna skall se ut framöver!  ;) 
Stylade liksom! :)

 

 

 

 

Hålla koll på tiden

 

 

 

 

Och så här såg det ut för en stund sedan, och nu är sköljningen klar!  :)

 

 

 

 

Och det va några testbilder med den här optiken jag ville se!

 

Nu skall jag hälla i litet Yes i dosan och se'n ned med filmen i tvättstugan!

Total arbetstid/handläggning, blir nog en halvtimme för det här. Då ingår framkallning och fix och att sedan sätta dosan under kranen och så hälla i Yes och upp på klädstrecket i tvättstugan med filmen, men se'n e jag ledig igen!  För filmen klarar sig själv se'n nere i tvättstugan!  :) 

God fortsättning!

/Bengan

 

 

Ps. Johan undrar varför bild nummer tre är litet beskuren i underkant..suck...   ;)
Orsaken är att jag inte hade hunnit plocka av bordet riktigt....
Tyckte det räckte med tomflaskor och disk!

Men lägger ut en bild för att stilla nyfikenheten en liten aning! ;)

 

 

 

 

 

Postat 2012-12-27 14:14 | Läst 8957 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera
1 2 3 ... 7 Nästa