Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4886 / Gott Nytt År!

Önskar Bengan

Postat 2019-12-31 13:35 | Läst 3148 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4885 / Ok, vad gör man för att få litet fart på bloggen så här i mellanmjölksdagarna! ;)

Skriva om politik brukar funka! Fast då kommer nå'n klurig messersmith att säga, allt du säger och skriver e ändå politik! Men då kanske ett annat påstående kan funka som farthöjande! "De flesta gatufotografer e halvdana gatufotografer, men ingen vill säga det bland kompisarna, så dom trycker i stället gilla vad jag än visar!" De e bra med kompisar, svarar jag på det! :)

Men vänta, nu kom jag på nå't bättre, jag säger nå't negativt om Leica, då brukar det ta hus i helvetet! :) Fast det här e svårt ämne, att balansera det hela rätt, för de flesta har kommit in på Leicabanan så se'nt så dom tror att allt Leica gör och har gjort e bra! Bra marknadsföring Leica! :) Å mycket av de här diskussionerna blir då som att hålla på ett fotbollslag! "Snackar du skit om mitt lag va? Jag vet nog var du bor!"  De e svårt att hälla i nå't lagom eldfängt på bloggmellanmjölksbrasan så det inte blir en explosion direkt, utan en del brasmys, och en del litet surved! ;)
Men skriva att om religion då! Religion e förbjudet här på Fotosidan! Men hallå, e inte Leica en slags religion va? Ok, vi prövar med Leicareligion då! Men det här e ändå litet svårt för mig, för jag har hängt med Leica så länge att jag har ganska stort överseende med de grejer som Leica gjort som inte e så bra! Men Ok här kommer ett försökt! Jag tycker Leica har blivit en rikemanskamera! Jag har sett Putin och Medvedev hålla i var sin digital M Leica! Och dom håller fel i kameran dessutom! Dom håller ett SLR-grepp! :) :) Hade dom hållit i varsin arbetarklass Leica M6, då hade jag sagt respekt! Med rätt grepp alltså! Respekt för kameran, inte för politiken, man skall man inte blanda in politik i fotografi! Tror Hitler fick en Contax då det begav sig! Eller så va det Eva Braun som fick en så'n! Ursäkta avvikelsen från Leica! Men vad gäller Putin och Medvedev, skärpning Leica, välj dina kunder bättre! Och framför allt, lär dom Leicagreppet! Annars e det pinsamt ;)

Annars inte så mycket nytt i Gnesta! Några stolpskott finns det såklart som har extremt dålig koll på när året slutar!
Vad lär dom ut i skolan egentligen?
Dom tror det e nyårsafton i dag och smäller smällare redan!

För övrigt så e det snart dags för framkallning, för rullen i M6:an e nästan slut!
Kör med Rysk optik på M6:an! Inte helt rysk! :) Men optik före Putin i alla fall! :)

/Bengan

Postat 2019-12-29 19:30 | Läst 3056 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4884 / Torrsimsblogg liksom! Å ni som här inträden... ;)

Läste om den nya Leicagluggen i går, Leica Summilux-M 90 mm f/1,5 ASPH, och tänkte att jag har ju en nästan likadan! En Sonnar 1,5 / 5 cm på en Fuji X-E1 blir ju litet åt det hållet, även om brännvidden bara blir 7,5 cm så blir det en bra porträtt och reportageoptik! Man tager vad man haver, som hon sa ni vet!

Så det blev ett litet modernkonst-reportage i färg i dag i skogen! Håll till godo!

.

.

Och en av målarna hade tappat sin pensel!

.

Här är utrustningen! Med den optik som sitter på kameran alltså! Å vi som kan det här, vi ser mässingen framtill på optiken....  :)

Ha nu en fin fortsättning!
/Bengan

Ps. Å att Leica satt 1,5 som största öppning, tja vad säger man om det! ;)

Postat 2019-12-29 14:09 | Läst 2817 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 4883 / Nördpyssel med kameraprylar så här efter Julen!

Det hör väl Julen till att pyssla med sina grejer! Och jag har klurat en tid över en Nikkor Rf-optik att ha på M Leica! Nikkoroptiken har en Nikon Rf-fattning, som mycket påminner om den Contax Rf-fattning som finns på Contax II och IIa typ! Men är ändå olik! Och det finns såklart adaptrar för att ha Nikkor Rf-gluggar på M Leica! Men jag provade med en adapter för Contax Rf-optik, bara för att prova! Men självklart så ligger skärpan inte rätt! Speciellt på nära håll! Och nära håll e det viktiga! (Jag har bloggat om det här förut) Funderade då på om jag skulle kunna förändra brännvidden på Nikkoroptiken! Funderade bara alltså!

Nu har jag fått möjlighet att göra en test med en adapter som är gjord just för Nikon-Leica! Det skall bli sehr intressant!

.Och under tiden så har jag fotat med Jupiter-3 optik på M Leican! Men rätt adapter! :)

.

Och även satt en Jupiter-3 med Contax/Kiev-fattning på Fuji X-E1! Och jag tycker att de här gamla gluggarna e skarpa nog! Och så är de här objektiven historiskt intressanta också!

.

Och som tur har jag en mycket tålmodig testmodell för att se om skärpan ligger rätt! :) Tack för det kära modellen! Skärpan e ställd på ögat här! (Fotat på fri hand, sannolikt med en aning litet rörelseoskärpa) Och vad gäller den här objektivtesten, så kan man såklart vän av teknik och ordning ha synpunkter! ;) Här har man tex ingen aning om hur kanterna/hörnen tecknas, men då jag mest fotar människor, och mycket, mycket sällan tegelväggar och liknande, så funkar de här objektiven mycket bra! Optiken är från 1944 vad jag förstår! Inga nyheter e bra nyheter! :)

Och ha nu en god fortsättning på Julen!

/Bengan

Postat 2019-12-28 14:06 | Läst 2942 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 4882 / Tja, vad säger man? ;)

En gång i världen för väldigt, väldigt länge se'n, så fanns det en fotosida på nätet som hette ALT!
Å jag hade en del bilder där! Och Alt hade även en programförklaring:
"Alt is NOT for!
-Cute snapshots of your pets.
-Pornographic material. We don't want it.
-Sharing family snapshots. There are other sites for that, please not here.
-Sunset shots, only if it's very different.
-Pictures of flowers, unless done in an extraordinary way.
-Cute baby photos, we know you're excited, but we just want unusual photography."

Jag tycker trots det att bildmaterialet på ALT ofta va bra och intressant!
Men ALT levde inte så länge...
Orsak, ja det kan man ju alltid diskutera!

Ha nu en fin fortsättning på Julen!
Och så har dagen blivit c:a en minut längre! :)

/Bengan

Ps. Gode vännen Kjell i Södertälje länkade till intressanta saker! Nästan bättre än Edward Hopper! Kolla!

Postat 2019-12-27 15:48 | Läst 3191 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 3 ... 7 Nästa