Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2989 / Å så va det om SL igen! :)

Fotograf

En trafikant har åter bötfällts på konstiga grunder av SL, konstiga tycker jag i alla fall. Har läst igenom den förklaring SL:s pressansvarige ger av händelseförloppet, men jag förstår ändå inte riktigt vad den pressansvarige menar eller vill förmedla! (Jag läste det flera gånger faktiskt)
Artikeln om det här finns i dag i onsdagens DN, Stockholm, På stan!

Försöker göra en sammanfattning efter bästa förstånd av de råd den Pressansvariges ger för er som vill resa säkert hos SL och slippa hamna i domstol!

Huvudregeln är, åk alltid med fullsatta tåg! Där görs inga kontroller!
Om du åker utanför rusningstid, där finns det risker!
Aktivera alltid reskortet! (Även om det inte finns några aktiveringsmöjligheter på perrongen)  

Och tänk på att en konduktör eller kontrollant kan ha en annan uppfattning än ni om vad som hänt! För kännedom, konduktören arbetar inte för SL, för tågen körs av ett annat bolag och kontrollbolaget ISS är ännu ett annat bolag, och alla vill självklart göra ett bra jobb! Kontrollbolaget kallas förresten för leverantör av den Pressansvarige, och skall då såklart leverera! Och en bra leverantör bör väl leverera mycket, bra och snabbt!  (Det här kontrollbolaget, som levererar heter ISS? Kort och konstigt namn tycker i alla fall jag) 

Ok, de va det om det, men om man nu vill göra det väldigt enkelt för sig då, jobba litet smart alltså, försöka undvika det onödiga, det e väl det som ger frihet, och att det då även blir rättssäkert, så e mitt råd, åk inte med SL i onödan, i alla fall inte under lågtrafik, då e bilen många gånger säkrare! ;)

/Bengan

Ps. Men  SL gör faktiskt kontroller även under rusningen, det märkte jag en gång vid T-centralen! En massa folk va på väg ut mot utgångsspärren, då det plötsligt blev tvärstopp! Perrongen fylldes snabbt med folk, folk va ju på väg till jobbet, var stressade, och hade kanske en anslutning att passa! Då såg jag borta vid utgångsspärren att det nog va en kontroll? (Eller så hade spärrarna fått strömavbrott) Kön på perrongen växte nu bakåt i flera led! Då hörde jag några rop, från kontrollanterna tror jag det va, "Avbryt, avbryt!"  Det va väl smart och klokt av kontrollanterna att avbryta det hela?  ;)

Postat 2015-09-30 09:19 | Läst 6299 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 2988 / Volkswagen och den stora bluffen! ;)

Slussen

Har ställt en fråga till Konsumentverket vad gäller det här!

".....om man köpt en miljövänlig bil och det var det man kom överens om. Om det anses vara ett ursprungligt fel så är företaget skyldig att åtgärda felet.
Om det inte är möjligt att åtgärda genom omleverans eller reparation har man rätt att häva köpet."

Tycker framtiden är intressant!
Men kanske inte för alla! ;)

/Bengan

Ps. Har satt en bit tape över "Made in Germany" på min M Leica! ;) ;)

Postat 2015-09-29 11:33 | Läst 6252 ggr. | Permalink | Kommentarer (16) | Kommentera

Straight 2978 / Vår främste gatufotograf? Det tycker jag nog!


Bob Bovin har redan skrivit om Tore Johnson, men jag fyller gärna på! Plockade nyss fram en bok med bilder av Tore Johnson och läser i ingressen av Rune Hassner! "Tore va nog mer en poet än en journalist" och en äkta "gatufotograf", eller hur man nu säger, "för kameran hade han med jämt, under promenaden till posten, till tvättinrättningen och såklart även i glada vänners lag!"

Och Rune Hassner avslutar, "Tores bilder är mångtydiga observationer av vardagens så händelser med en fin känsla för tidsatmosfär och ett öga för det udda och bisarra i tillvaron - bilder med värme, humor och medkänsla!"

Som sagt, Nordiska Museet!

/Bengan


Postat 2015-09-28 09:43 | Läst 5945 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 2977 / Sammanfattning av en kameraloppis!

.

Innan anstormningen!

.

Mattia Marchi, kameraloppisgeneralen, håller här ett snabbsammanträde!

.

Som säljare e man ganska fast vid sitt säljbord och hinner inte att kolla på några intressanta prylar! Ingen längre stund i alla fall!
.Köptrender då!
Analoga kameror och objektiv går bra att sälja, vilka kameror och vilka objektiv som e mest intressanta det säger jag inte! ;) Men många ungdomar köpte analoga grejer! Några va från en fotoutbildning! En modern trend e ju också att använda "analoga" objektiv via adapters på en digitalkamera!

Men det finns även riktiga retronördar som jag också! Jag träffade tex en fotograf från Härnösand som visade upp sin Zeiss Biogon 1:2,8/3,5 cm T* som satt på en Kiev! Respekt för det! 

Och så finns det rutinerade köpare! ;)  Jag "råkade" ut för en sådan sista minuten innan stängningen! En medelålders man kommer fram till mitt bord, tror mannen va från Tyskland (Nu vet jag namnet på mannen, Wolfgang Kückbusch heter han och representerade en Tysk auktionsfirma) och han plockar samman två av mina kvarvarande saker och ställer dom tillsammans och pekar på dom och säger en summa i Euro! 
Kanske inte ett superpris från min synpunkt, men ändå hyffsat bra! Jag tänkte i några sekunder och svarade Ok!

Ser fram mot nästa Kameraloppis! :)

/Bengan

Ps. Å så fick jag en klapp på kinden när jag kom hem och berättade att jag inte köpt nå't! :)

Postat 2015-09-27 16:35 | Läst 5695 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 2976 / Att våga släppa taget!

Bilden e tagen med en något suspekt men hyffsat modern sk kamera, en iPhone 4 S! (Förstora gärna bilden)  * Glömde att tala om tidigare att den här bilden är en delförstoring, så jag gör det nu!

Och läste Göran Redmos blogg nyss om kameror! De e ju en ny och många gånger oroande tid vi lever i! Inget e som förr! Här i vårat skrå så verkar man ju kunna fota med nästa vad som helst numera, och så kallas det för kamera också! De verkar inte vara nå'n dj-a ordning alls!

Men å andra sidan, det kan nog innebära utmaningar också, att försöka tänja på sina egna gränser, även om försöken för mig ofta sker med en gammal tysk fotoapparat! ;)  Och även med en äldre mobiltelefonkamera, typ iPhone 4 S! Bara för att se om det går! Och hur det går! Och hur jag klara det!

Så varför inte pröva sådana här grejer vid tillfälle! Och fota litet utmanande också! Tex sportfoto med en iPhone! Vad sägs om det! :) Då säger nog nå'n, "Har du prövat att sitta på läktaren och fota sport med en iPhone?"

Jag sa inte att man skall sitta på läktaren och fota! Försök att tänka kreativt nu! ;) Alltså, sportfoto med med en iPhone sa jag bara! Och att då klara av de begränsningar som en iPhone ändå har, och att försöka lösa det på nå't sätt, så det i slutändan blir intressanta sportbilder för betraktaren!
Visst e det en utmaning va? :)

Å det här va bara ett förslag, det bör finnas ett hundratal andra motivområden att utmana! 

Nog för tillfället! 

/Bengan

Ps. Mera iPhone! :) Å förstora gärna bilden även här!

Postat 2015-09-25 08:43 | Läst 5804 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
1 2 3 ... 8 Nästa