Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2267 / Varför gillar vi olika typer av bilder? Olika motiv tex!

 

 

Eller ser den röda färgen ut likadan för dig och mig? Eller som Thomas Nagel formulerade det, " Anta att en god vän och du äter chokladglass. Hur kan du veta att glassen smakar likadant för honom och för dig?" Eller som i vårt fall , hur kan du veta om din vän uppfattar din bild som du gör eller uppfattar den som du vill att hen skall göra?

Eller så kan ett mycket mer radikalt tvivel uppstå om det överhuvud taget finns någon som helst likhet mellan hens upplevelser och dina! Ok, skall inte grotta in mig så mycket mera i det här, men en sak e nog säker, vi har ingen aning om vad en annan människa upplever eller ser i en bild, bla för att vårt språk även begränsar oss! Jag menar, vi upplever mycket mer inom oss än vad vi kan få ut och förklara med språket, även om vi går kurser i bildtolkning! Tex, då nå'n säger, "Jag gillar den här bilden, men kan inte säga varför!"  De kanske inte e så dumt ibland att säga att man bara gillar en bild, istället för att försöka analysera bilden och kanske komma in i en litet krystad återvändsgränd?  


Och så kan man så klart undra varför vissa bilder e så väldigt populära? Och att så många gillar samma bilder? De kanske är så att man som betraktare ingår i en större gemansam grupp! Jag menar, i en större grupp med likartad kultur, uppväxt, skola, samhälle osv, osv. Man får nog ofta en likartad smak i en grupp? Man kan kanske kalla det för en kulturell åsiktsgrupp kanske!?

Men ibland kan det såklart till viss del också handla om det här med autoritetsberoendet! Fotografen, Hen, e ju en erkänd och berömd person! Då måste ju hen också ta bra bilder!
Å dom andra, som inte e så där väldigt imponerade av kändisens fotograferande,
och klagar, dom e bara jobbiga och oförstående och fattar inget! ;)

Så man borde nog kunna ta mer säljande bilder, om man bara vill!  ;)

/Bengan

 

 

Postat 2014-03-31 08:37 | Läst 6140 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 2266 / Påminnelse, Tårtan nu på onsdag!

 

Ibland kommer en fråga om vad vi gör på Tårtan! Fikar och visar bilder såklart!

  

Här är en typ av bildvisning!

 

 

Här är en annan typ av bildvisning!

 

 

Och i veckan va jag och fotade på Kocksgatan igen.

 

Och som sagt, Tårtan nu på onsdag!
Ha en fin söndagskväll!
/Bengan

 

 

Postat 2014-03-30 19:43 | Läst 5864 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 2265 / Ännu e praktisk Leicaväska!

 

Visade den kinesiska väskan i förra bloggen, och kom på att jag har en annan väska till en Leica. Nu kanske den här väskan inte e nå't för snaps, men den borde ge ägaren en viss status! Vad gäller väskstatus så det känner vi ju igen även från nutiden! Frånsett de damväskor som finns, så bär herrar i den övre finans och bestämmandevärlden ofta en läderportfölj! Kolla får ni se! Å den skall gärna vara  litet snyggt sliten också!

 

Ok, nu va det om en Leicaväska igen! Praktiskt för en Leica Standard! Ni ser vad man får med i väskan! Å den intressanta loggan syns ofta ganska bra! Ett tips för väskinköp alltså! ;)

Ha en fin söndag!
/Bengan

 

Postat 2014-03-30 09:35 | Läst 6292 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 2264 / Bengt Ohlsson i dagens DN och Leicaväskan!

 

Oftast blir morgontidningarna en läsning om katastrofer, och det e ingen bra start på dagen, man kommer in i en negativ och tung stämning litet för snabbt...

 

Då va det skönt att jag hittade Bengt Ohlsons krönika sist i Lördagsbilagan av DN.
Med ett antal igenkänningar...
Så nu känns det bättre, även om det är en del tungt allvar även här!

 

Vad gäller den kinesiska kameraväskan, den e bra!
Kameraskyddsomslag, kanske man kan kalla den också!
Och väskan har ju en liten bulb både på baksidan och framsidan, som ger ett bra grepp om kameran!

Ha en bra lördag!
/Bengan

 

Postat 2014-03-29 09:21 | Läst 6289 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 2263 / * Uppdaterad med Leicaväska! Å varför vara på Fotosidan? Fotosidan som fotoskola?

 

* Uppdateringen i bloggen kommer sist!

 

Roulette 2.

"Höftskott!"

Med tanke på bloggen jag skrev i går, om det amatörfotografiska auktoritetsberoendet, och nu fortsätter frågan, varför vara på Fotosidan? Och på det finns det nog hundra svar på det!

Och för att göra en liten analys, Fotosidan e nog mera en community än en fotoskola! Men OBS, jag tycker Fotosidan e en mycket trevlig träffpunkt! Med tips och råd, reklam, fotonyheter, virtuella möten, pooler, bloggar, kallelser till fikaträffar och mycket, mycket annat! Och frågar man om Fotosidan fungerar som en fotoskola, så får man säkert hundra svar på det också!

Men skulle man kunna utvecklas som fotograf/konstnärlig fotograf här på Fotosidan?
Jag menar litet mer än att bara kommentera kompisarnas bilder! ;) 
Det beror nog på vad man menar med att utvecklas, och vad man har för fotoplaner framöver....

Men Ok, som i alla andra sammanhang så e det såklart bra att få "möta" likasinnade och även börja med att se och lära och fråga och "Gilla"!
Men se'n kommer nog vattendelaren!
Det är där man måste bestämma sig!

Om man nu vill bestämma sig! Man kanske e nöjd med leget som det e! 

 

 

In passing 1964

Och med tanke på bilden i förra bloggen från Götaplatsen, så tyckte en Helsingborgare om bilden, trots att det va ett höftskott! ;)  Jag startade tidigt med att fota höftskott, redan på 1960-talet, så här kommer fler bilder tagna med höftskott, och hoppas Helsingborg gillar dom här bilderna också! ;)
Många överliggare här på Fotosidan har såklart sett de här bilderna tidigare och brukar kommentera det! Men jag tänker på de nya här på Fotosidan, ungdomarna! De friska fläktarna alltså! Å dom kanske inte sett de här gamla höftskotten! ;) 

Å nu till nå't helt annat!

* En uppdatering i bloggen!

 

Köpte två kinesiska miniväskor tidigare, och nu har jag haft väskorna ett tag. (En väska på en Leica IIIf med en Leicavit, och så en på M6:an. Man får ett bra grepp på kameran med väskan! Och väskan hindrar inte Leicaviten!)

 

 

Samma på Leica M6, bra grepp! Och när man e ute i naturen ofta, som jag är :) så funkar väskan även som ett litet skydd för kameran och kameraundersidan då man ställer ifrån sig kameran på marken när man fikar tex! Information för er som håller på med friluftsliv alltså!

Vad ute två timmar med Roffe tidigare! De va nästan för varmt! Varning! ;)

/Bengan

 

 

Postat 2014-03-28 08:47 | Läst 7578 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
1 2 3 ... 8 Nästa