** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **

Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2427 / På spaning efter skridskois!

Efter att ha sett skridskoåkningen på Blanktjärnarna i går nära Vålådalen via Svt, så tänkte vi ta en spaning i Gnestatrakten om isläggning kan vara nära förestående på nå'n liten tjärn! Det har varit minusgrader några nätter, så det kanske e nå't Pg! Vi körde iväg en bit för att kolla några småtjärnar vid Sörmlandsleden, men icke en tillstymmelse till isläggning ännu! 

Men då går vi till Stora Envättern och fikar i stället, sa jag!
Bra förslag sa mina medvandrare!

 

Här vid Stora Envättern borde man väl kunna hitta en fikaplats någonstans! 

 

 

 Hur som helst, inte mycket till is i alla fall, sa Roffe! 

 

Vi gick runt på stranden av sjön för att hitta ett solläge, så dyker det upp en lös hund! Men som tur va, så va det en tik, annars hade det nog blivit problem...

Å den här tiken hade ett telefonnummer och en GPS runt halsen, så vi anade ett jaktlag i närheten! Vi ringde numret, men det va bara telefonsvarare på, så dom va säkert på jakt någonstans! ;) Och tiken ville ha igång Roffe på lek hela tiden, så sätta sig och fika, de va bara å glömma just då! Så här höll det väl på i en tjugo minuter, så vi tänkte koppla den här lösa hunden, då det dök upp en jägare i Naturreservatet! Jag hade synpunkter på att ha hunden lös, men den här jägaren va litet tystlåten, så jag fick bara ett mummel till svar!

Hunden va det inget fel på, den hade vi gärna tagit hem som lekkompis till Roffe! :) 

 

Då tiken blivit kopplad och vi blev ensamma så kunde vi sätta oss vid strandkanten och ta en fika med nybakad rödbetspepparkaka! Och solen värmde!! Men som sagt, ingen is i sikte ännu!

/Bengan

 

 

 

Postat 2014-11-30 18:38 | Läst 6182 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2426 / Skridskoåkning på Blanktjärnarna! Något åksugen blir man!

 

Ingen tjärn visserligen, men det går bra ändå! :)

Vi har vandrat många gånger förbi Blanktjärnarna nära Vålådalen! Men bara höst och vår!
Men jag anar känslan av att åka skridskor så här som man visar!
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/jamtlandsnytt/unik-naturupplevelse-pa-blanktjarn

Hoppas nu nattkylan håller i sig här runt Gnesta, för det finns små tjärnar ganska nära som snabbt lägger sig! Vore kul med tidig skridskoåkning alltså!

/Bengan

 

Postat 2014-11-30 00:45 | Läst 6311 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 2425 / USA-koncept skall få fart på den svenska julhandeln!

 

 

 Leksaksavdelningen..


Läste om det här i dagens DN på papper! Intressant! Snart kommer väl Cyber Monday om det inte redan har kommit! Och så va det en del annat att läsa i DN och SN också! Tex recensioner av filmer,teater, utlandsnyheter osv, osv. Fast utlandsnyheterna blir färre, men större! Och man skriver om en kontinent i taget! Så det inte blir för rörigt! Jag tillbringar nog två timmar framför två morgontidningar, ibland tre eller fler, då jag går tillbaka i nå'n tidigare tidning! Jag e ledig om nå'n undrar! Långledig! Startar läsningen vid pass 06.00 i snitt! Varför inte läsa det här på en platta i stället?  Jag säg det!

Hur som helst, USA-konceptet heter Black Friday om nå'n nu missat det!
Å den här svarta fredagen e närmare än du tror! ;)
http://www.svt.se/nyheter/varlden/polis-tillkallad-efter-black-friday-kaos-i-storbritannien

Ha nu en bra dag i dimman!
Skall snart gå ut i dimman med Roffe!
Fast det verkar som dimman har lättat!
Så vi får se vart vi tar vägen!

Ha det!
/Bengan

Ps. Det blev en fika på berget idag! Det tog c:a fyrtio minuter att gå dit från bilparkeringen, så då blev jag varm, och kunde sitta och fika i tjugo minuter utan problem! Roffe spanade ut över nejden mellan tuggorna! Det va en skön liten stund i dagsljuset!

 

 

Postat 2014-11-28 08:01 | Läst 7202 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Straight 2424 / De e tomt i väntkuren på perrongen!

 

För någon vecka sedan så fanns det nå'n att snacka med på perrongen, men nu är det tomt i väntkuren! Men det e inget konstigt, dagen e kort, vädret är kallt och disigt! Men bättre tider kommer! För oss alla! Vänta bara! :)

/Bengan

 

 

 

Postat 2014-11-27 22:54 | Läst 5871 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 2423 / Swisch sa det bara! Å ändå e det bara gamla bilder!?

 

 


Trevligt i alla fall, men kanske litet oväntat med en så'n här omodern grej! För en analog kalender e ganska omodern när de flesta kalendrar finns i telefoner och liknande!

Jag hade testat att göra en bildkalender förra året som julklapp till släktingar, och nu gjorde jag en kalender till i år, men den här e litet mer speciell! Tolv gamla svartvita bilder från 1960-talet!
Och så visade vi den för några personer, swisch, sa det bara, så va den "upplagan" slut!
Så det va bara och beställa en "andratryckning!"

Skall nog lägga undan en kalender själv, för en så'n här gammeldags analog kalender e praktiskt att ha på väggen! Alla i familjen noterar sina saker, och då kan man snabbt se på morgonen vad dagen innehåller för samtliga! Så man inte missar något som den andre har bestämt! :)

 

 

Ok, det om det, nu måste jag fortsätta vid PS!
Har fått en bildbeställning på en annan 1960-talsbild, som tar litet tid! En analog bild tar ofta mer tid att fixa till! Först skannar man negativet, sedan ta bort damm som kommit med vid skanningen, sedan en del pyssel för att få bilden bra för utskrift, men det brukar bli bra till slut!

/Bengan

 

Postat 2014-11-27 09:44 | Läst 6402 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
1 2 3 ... 8 Nästa