Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2021 / Analog Valborg!

 

 

Det blir litet tagelskjorta eller kalla det för en fotoavspänd Valborg i år. Tänkte först fota med digitalkameran, men ändrade mig, det blir ofta för mycket onödiga bilder när jag fotar med digitalkameran. Bilder som inte blir speciellt bra heller, utan det blir bara många bilder, för det går ju att ta många bilder! Så funkar det för mig i alla fall.

Så det får bli en eftertänksamhetens kamera i dag! ;) En Zen-kamera! Men det blir säkert någon eller kanske några bilder, så tror jag nu i alla fall, fast man vet inte!

Ha en fin Valborg!
Önskar Bengan

 

Ps. Fast det går att ta många bilder, även på samma motiv, med en analog kamera också! ;)

 

  

 

Postat 2013-04-30 10:14 | Läst 7634 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 2020 / Gatufoto, har det blivit en ny fotofolkrörelse?

 

Gatufoto


Gatufoto verkar vara populärt i amatörfotokretsar, kurser ges av fotografer här på Fotosidan,
det finns många hemsidor på webben med tips och råd för hur man skall fota på gatan, fotoklubbar med självaktning har såklart en gatufotogrupp ;) och kurser ges även på Fotografiska och på Folkuniversitetet och ser man i Gatufotopoolen här på FS så tillkommer det bilder hela tiden. Gatufoto ligger i tiden!  Mainstream liksom!

 

Så det känns skönt att ha lämnat gatan för tillfället, jag tyckte nog det blev litet för trångt!  ;)
Så det får bli det fria livet i en källare ett tag framöver! :)

/Bengan

 

Postat 2013-04-29 07:50 | Läst 7371 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 2019 / Jag är en svartvit fotograf, konstigare än så är det inte!

 

  

Kocksgatan 24 

 
Mina färgbilder blir oftast konstlade då jag måste söka fram motiven på nå't sätt, så jag känner mig osäker med färgbilder, måste tänka under fotograferingen, det svartvita bara finns där i huvudet!

Å det är väl bra! Allt blir ju mycket enklare då! Jag kanske skulle kunna dissekera mitt svartvita fotograferande, men det känns onödigt, då det funkar! Jag gillar svartvita bilder helt enkelt! 

 

 

Men kan kanske ha med min uppväxt att göra! Det mesta man gör i livet har med uppväxten att göra! Även om man själv kanske inte fattar det eller vill erkänna det! Och här menar jag min fotografiska uppväxt, där jag har fotat mycket svartvitt under åren, tittat i många bilderböcker med svartvita bilder, så konstigare än så här är det nog inte!

Nu när jag fotar boxning på Kocksgatan 24 så blir det mest svartvitt! Och analogt eller digitalt går nog lika bra, även om känslan finns mer hos det analoga av någon anledning!

Inte så mycket mer att orda om i bloggen i dag!
Ha en fin söndag!

/Bengan

 

 

Postat 2013-04-28 08:51 | Läst 7444 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2018 / En enastående fotograf visar sina bilder på Musik- och teatermuseet i Stockholm!

 

 

 


Beata Bergström var anställd på Dramaten 1953-1976 som teaterfotograf. Beata Bergström bröt mot konventioner och stela attityder i sitt nydanande fotograferande! Hon var besatt av ögonblicket, så hon fotograferade det! Beata Bergströms inflytande kan idag spåras i skyltskåp och teatertidskrifter över hela världen...

En enastående teaterfotograf visar nu sina bilder på Musik- och teatermuseet i Stockholm!

Intressant artikel om Beata Bergström i dagen DN!

/Bengan

 

Ps. Har bloggat tidigare om Beata!
http://www.fotosidan.se/blogs/straightphotography/straight-676-ogonblickets-konst-pa-teatern.htm

 


 

Postat 2013-04-27 09:09 | Läst 7126 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 2017 / Kortrapport inför fotoutställningen Gnesta-Planket den 27:e juli!

 

 


Jag har gått en runda i Gnesta i dag för att kolla så utställningsytorna e tillgängliga på Färghuset och på Godsmasinet! Det har blivit en ny ägare på Färghuset, det upptäckte jag när jag skulle fråga om det va Ok att spika på väggarna i år igen! Å det va mycket Ok att spika på väggarna igen! :)

Samma på Godsmagasinet, helt Ok att spika upp bilder där också! Och några hade redan frågat Håkan på Godsmagasinet när blir det bilder och kameraloppis? Kameraloppisen blev populär vad jag fattar!

Och den som av någon anledning vill sälja nå't och inte får plats på hyllan på Godsmasinet, så är det bara att ställa sig nedanför loppishyllan, det är en parkering där, c:a tio meter från hyllan, öppna bakluckan med alla sina fina prylar! Bakluckeloppis! Inget är omöjligt!

 

En morgontidig utställare från Vasasta'n i Stockholm anlände via Pendeltåg.

 

Morgontidigt utställare sätter upp bilder.

 

 

Fullt med folk...

 


Jag har sänt över informationsmaterial till Josefin på Södermanland Nyheter om Gnesta-Planket.
Hoppas det kommer i tidningen snart, och en gång till i tidningen alldeles innan den 27:e juli. Affischer e också på G men trycks veckorna innan utställningen. Och brev går till kulturchefer i kommuner runt om.

 

 


Gnesta-Planket är också ett kultursamarbete med Gnesta Kommun, och det är trevligt och kul!

Jag själv tycker Gnesta-Planket e bra på flera sätt, mest för att det sker så centralt i en ort!
Om man står vid Färghuset, så ligger närmaste fik inom tio meters avstånd! De e litet längre att gå från Godsmagasinet, och då måste man även välja fik, men båda fiken ligger på en femtio meters promenadavstånd. Och så ligger det butiker mitt i utställningsområdet, de e praktiskt på flera sätt.

Och vill man gå litet längre, tex hundra till två hundra meter, så finns det glasstånd, Konsum, biblioteket, skoaffär, bokhandel, frisörer, pizzeria, apotek, uttagsautomater, Systembolag, grekisk kolgrill, och orkar man gå c:a tre hundra meter, så finns restaurangen Gnesta Strand med sjöutsikt över Frösjön!

 

Och under den här sommartiden, så fördubblas invånarantalet i kommunen, och alla ;) skall in till Gnesta och handla på den här lördagen och tittar då också på bilder såklart! :)

Och när det samlas så här mycket fotografer och bildintresserade så finns det stora möjligheter att få bra kontakter inför framtiden. Kontakter e viktiga i fotosammanhang!

Och inte att förglömma vad gäller kommunikationer, Pendeltåg från Sth C till Gnesta tar c:a en timme, Regionaltåg från Sth C tar c:a fyrtio minuter, och så kan man ta bilen till Gnesta såklart.
Parkering finns på c:a 10 till 50 meter från utställningen!

 

Å en del försöker pruta vid kameraloppisen! ;)

Kortrapporten blev visst inte så kort! 
Men nu er'e slut!
Ha en fin fredagskväll!

/Bengan

 

 

 

Postat 2013-04-26 19:16 | Läst 7634 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 3 ... 7 Nästa