Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2840 / Elektronik! Mekanik verkar vara ute! Om racercyklar alltså! Och Tårtan nu på onsdag!

Fast jag undrar, om inte mekaniken vinner i längden på nå't sätt, ta tex en mekanisk M Leica, jämfört med en digital M Leica! Efter ett antal år så kvarstår nog den mekaniska M Leican som segrare! Elektronik slänger man ju på återvinningen numera, och för övrigt har jag sett en begagnad Leica M8 till ett pris på 7000:-  Hur kul e det med tanke på nypriset!

.

Tänkte på det här när jag tittade på svågerns landsvägsracer! Kolfiber, elektroniska växlar, superlätt, rakekrat fram, och otroligt lätt! Å de e klart att jag blev sugen på en så'n här elektronik-cykel, så jag gick hem till garaget och kollade vad som fanns att plocka ihop!

.

Nu va det bara mekaniska grejer jag hittade, men det kanske ändå kan bli nå't!  Jag har litet andra prylar i en låda!  Så även om det inte blir en elektronik-cykel, så kan det bli en häftig Retroracer! :)

.


Röd ram med svarta campa-delar! Kolla på den här sadelstolpen alla södercyklister! De e som en äkthetsstämpel i ett guldsmycke! ;)

Å jag tror de här mekaniska cyklarna e på väg tillbaka faktiskt, som mekaniska klockor, nästan mekaniska bilar, typ Morgan, så snart kommer det nog nytillverkade retroracercyklar byggda i Columbusrör, med svarta Campagnolo-grejer runt om! Dyra, och högsta mode! Hoppas jag i alla fall! ;)
För maskintillverkad plast, typ kolfiber, med elektronik, se som exempel dagens kameror, blir bara billigare och billigare och billigare! ;)

Och i veckan nu på onsdag så e det sista tårtan för terminen! Väl mött!
Och ta chansen! För det e långt se'n till nästa fika!

/Bengan

Postat 2015-05-31 20:05 | Läst 5902 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 2839 / Bilder på sidan om liksom!

.

De e väl därför jag inte kommer att bli en riktig boxningsfotograf, jag fotar för mycket oväsentligt på sidan om, e kanske inte riktigt fokuserad på själva händelsen! Men jag tycker helheter också är intressanta!
 
Kom också på att jag måste köpa ett nytt minneskort till min Fuji X100, och det kortet köpte jag hos Teknikmagasinet i Ringen hos den här trevliga mannen! Jag va tvungen att kolla så kortet fungerade, därför tog jag bilden på honom! :)

.

.

Bajen Crew, sån't kort hade jag också! :)

.

Å under själva matchen så hittar jag, som jag tycker, intressant bilder, på sidan om på nå't sätt, men ändå inte!

.

Ringdomare!

.

Och efteråt finns det bilder att ta!

.

Och så skall skall framkalla de analoga bilderna jag tog! Det skall bli intressant att se vad det blev!
Och hur mycket jag hann med via en analog kamera!

/Bengan

Postat 2015-05-31 10:03 | Läst 6749 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 2838 / Digitalt kontra analogt på en boxningsgala!

Det var intressant i går att fotografera både digitalt och analogt på galan! Jag hade ju fått förmånen att kunna röra mig fritt överallt, och med en digitalkamera kan du fota hur mycket som helst, och i stort sett i vilket ljus som helst! Ständigt, och utan att vara det minsta orolig för att filmen tar slut! Och det här är väl bra?

.

Eriksdalshallen 1964

Missar man kvaliteten i det höga fototempot? Är det bara att trycka iväg så många bilder det går, när man nu har chansen, för att efteråt titta igenom ett tusental bilder för att se om det blev nå't bra på nå'n bild?

Men visst e det digitala praktiskt! Och effektivt! Kostnadseffektivt för att tala ett modernt språk!

Men jag tycker det kändes mer utmanade att fota analogt även på en Boxningsgala, just för att det kräver mer framförhållning, mer uppmärksamhet, mer planering och kunskap, och inte minst att försöka hitta på lösningar när den analoga tekniken inte räcker till!

Men det e klart att jag tog en massa digitala bilder också!
En massa, tyvärr!

/Bengan

Ps. Den analoga rullen e inte framkallad än! :)

Postat 2015-05-30 11:36 | Läst 5975 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 2837 / Jag va på boxningsgala i kväll! Som fotograf! Fotade både digitalt och analogt!

.

Hammarby Boxning anordnade i kväll en boxningsgala i Eriksdalshallen på Södermalm!

.

Den kallas för Bajen Rough House och är inte bara en boxningsgala, utan i samband med galan visas även Bajens andra olika idrottssektioner och supporterklubbar upp, som Hammarby Handboll, och Bajen fans med över 6000 medlemmar!

.

Jag va inbjuden som en av fotograferna!  Man bara bockar och tackar! De andra fotograferna hade litet större grejer än min X100 såklart!  Sist jag kollade boxning i Eriksdalshallen va 1965, så det va femtioårsjubileum för mig! Men allt va i stort sett sig likt! ;) Litet ringrostig va jag väl som boxningsfotograf, men nu har jag koll på läget, så nästa gång bör det bli bättre!

Å står man bara rätt, så kan man få en bra bild med liten utrustning!

.

Å här e jag!

Och nyss hemkommen, så har jag som synes framkallat några bilder, mer bilder kommer i en senare blogg! En intressant och spännande upplevelse va det, helt klart! Så livet e inte speciellt tråkigt som pensionär, tycker i alla fall jag!

De analoga bilderna kommer senare! Så brukar det ju vara! :)

Middagen blev se'n, vid 23.30-tiden!
 God natt!
/Bengan

.

Postat 2015-05-30 01:31 | Läst 6462 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 2836 / Jag e nog ingen riktig boxningsfotograf! ;)

.

Eriksdalshallen 1964

Nåja, nu e det här inte så allvarlig menat, utan vi har bara olika smak och tyckanden, så enkelt är det! Jag fotar ju i en boxningslokal numera, och det har en historisk förankring!  Startade att i fota i den här lokalen på 1960-talet, sedan gjorde jag ett uppehåll och arbetade några år, och kom så tillbaka till lokalen på 2010-talet när jag blev pensionär! Då på 1960-talet tränade jag boxning och boxades och fotograferade, nu fotograferar jag bara!

.

.Eriksdalshallen 1964

Och har kollat tillbaka i mina tidigare bilder, de e väldigt litet action i bilderna då som det även är nu. Jag menar, de e få bilder tagna under själva slagväxlingen! De bilder jag tog i Eriksdalshallen på 1960-talet e också mest bilder tagna mellan slagen = i pauserna! Har funderat på det här, och det jag kommer fram till, de e då det ofta händer något! I pausen menar jag!

Det är nog som i livet i övrigt, det kan bli små stillastående stunder "mitt i vimlets yra", och ibland så kommer ett ögonblick, man kanske stannar till och tänker på nå't, då gäller det att försöka fånga ögonblicket! Om det verkar intressant! Även i foto! ;)

.

Kocksgatan 24

Nu blir jag nog snart motsagd, för det händer ju massor i ringen när dom boxas!
Hela tiden! :)

Ok, vi är alla olika, och ser saker olika, och väljer olika saker, därför e även fotografin så olika! :)

.

Kocksgatan 24

Så för att inte göra en för lång utläggning om det här, så fortsätter jag nog att fotografera på mitt sätt från 1960-talet! Svårt att lära om nu liksom! Och för att inte hitta på något dumt, så kör jag mest med 50 mm och 35 mm optik och ofta på samma typ av kamera nu som då!

.Även om jag blivit litet morskare och köpt en digitalkamera, en Fuji X100! Men den e också litet begränsad! Fast optik och ingen zoom! Gå i kloster med tagelskjorta liksom, om man jämför med vad som finns numera i kameraväg!

.Och själva boxningsbilderna, dom får någon annan ta! De e inte riktigt min grej liksom! ;)

/Bengan

.

Ps. Som sagt, ibland blir det små ögonblick, då tankarna går åt ett annat håll....
 

Postat 2015-05-29 10:09 | Läst 7312 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera
1 2 3 ... 9 Nästa