Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4125 / Boksläpp på Tårtan, bilder på Södermannagatan och Fuji X100S! :)

Igår va det Tårtan med ett efterlängtat boksläpp! Kul, trevligt och en mycket uppskattad bok! Boken om oss alltså! :) Ett stort tack för den boken Göran!

.

Efter Tårtan vidare till Micke Bergs utställning på Södermannagatan! Kul och trevligt och fnittrigt även  där! Även om alla inte gillar Fuji X100S! ;)

.

Men så e det, smaken e olika! Alla gillar inte M Leica heller!

Ha nu en fin Påsk, med allt vad det innebär!

/Bengan

Postat 2018-03-29 17:25 | Läst 4708 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Straight 4124 / Jag hittade flera mycket brandfarliga saker i köket i morse!

Ni ser luckan under spisen!

Nåja, jag va själv skulden till brandfarligheten! Alltså, min fru går upp tidigt, halv fem c:a, för hon arbetar i vården och innan hon sedan går nå'n timme senare, så puttar hon på mig och Roffe och säger hej då! Se'n kan jag inte somna, utan ligger där en halvtimme och funderar på kaffe! Så när har funderat klart så går jag upp och fixar kaffe! :)

Numera, i tider av pelletsbrist, och att Sveriges beredskap e god, så ingår det att tända i vedsisen också, och när jag sitter på huk så vaknar rudimentära minnesbilder, ligger det kanske några vedträn i torkförrådet under spisen? Jag öppnar luckan och tittar!
Och det gör det! :)
Ni som kan det här, vedträn som legat ett halvår på ett supertorrt ställe, som numera även e varmt, dom vedträna e mycket, mycket, mycket, mycket brandfarliga! Så att tända i vedspisen idag, handlade mest att inte komma för nära med tändsticksasken innan jag lagt vedträna på plats! Och se'n behövde jag bara hålla den oöppnade tändsticksasken en bit framför spisluckan, för då sa det poff och lågor slog ut! Brandfaran vad gäller de här vedträna e bara förnamnet! :)

Se'n DN, kaffe och macker med bröd från Saltåkvarn!
Och ute skiner solen!

/Bengan

Ps. Å så råkade jag läsa litet om Fuji X100S, som jag absolut inte vill undanhålla er!

"The new X100S is the camera you always wanted the X100 to be. It takes the good looks of the original and makes key improvements to the auto focus system and adds an all new sensor for good measure. The X100S shows that Fuji has taken on all comments from users about the issues with the original X100 and made an effort to address them. It shows that the company value what the end user has to say about their product and strive to please you as a customer."

https://www.digitalrev.com/article/fujifilm-x100s-vs-x100-what-does-the-s-stand-for

Annars rätt lugnt i Gnesta! :)

Postat 2018-03-29 07:44 | Läst 4341 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 4123 / Boksläpp på Tårtan och bildutställning på Södermannagatan!Men den här bilden har inget med det att göra, utan bilder och kommentarer kommer i morgon! Och pelletspannan är igång sedan 19.00 och kommer att gå hela natten! Vedspisen e igång ett litet tag till! Just nu 22 grader på ovanvåningen!
Godnatt

/Bengan!

Postat 2018-03-28 22:29 | Läst 4397 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 4122 / Ny dag i universum, litet ovanligare än vanligt! Som vanligt alltså! :)

I dag va det en extra pryl på frukostbordet, e dator! :) Nu skall ingen tro att jag läser DN i en så'n, jag har svårt för det, så det får bara bli som en nödlösning! För mig blir det som att läsa genom ett nyckelhål på nå't sätt, så därför blir det papperstidningar! Läser några av gårdagens SN också! De e inget fel på en dator i rätt sammanhang, det e fantastiska apparater! Som att blogga med! Eller göra personenkäter eller valpåverkan med hjälp att fantastiska algoritmer! :)

Har haft pelletspannan igång i natt, men stängde av den nyss när vedspisen kom igång och så har jag öppnat upp gardinerna för direktverkande solvärme! Så nu får pelletspannan vila sig tills i kväll! Men en elpatron ligger vilande om temperaturen sjunker under 21 grader i huset!

Det är ont om pellets hos leverantörerna, eller slut, så det gäller att hushålla. Räknar med att med den här eldningsrutinen så bör pelletsen räcka i dryga fjorton dagar i stället för en knapp vecka! :) Men det skulle funka ändå med bara el och vedspis, men det blir bra mycket dyrare!

Det här med att pelletsen e slut under en ganska normal vinter, känns inte så bra med tanke på om det skulle hända nå't riktigt allvarligt med elen! Om Ryssarna skulle stänga av elen typ!
Vi har ju vedspis, men dom som inte har det skulle få problem!

.

Men det gäller kolla spisen då och då, lätt att glömma när man sitter å läser! Kollade även elementen nyss, vi har vattenburen värme, elementen va svala, nästan kalla, vedspisen har tagit över som värmekälla i huset!

Å ni som e vedspisnördar, här finns tips och råd!

.

Vad gäller läsning, här e en rekommendation på en bra bok! Mycket intressant på flera sätt! Långsiktighet är ett av det intressanta i boken!

.

Å så en rekommendation på en bra kamera! :)
Men nu e jag så att säga "uppvuxen" med M Leica och en 35:a, så det här är digitalt väldigt lika!
Men e man uppvuxen med annat, typ SLR-kamera och zoomoptik, så är nog det här inte e så intressant!

Och efter att vi fikat Tårtan idag, så går några av oss och kollar på MB:s bilder på Södermanna!

/Bengan

Postat 2018-03-28 08:22 | Läst 4430 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 4121 / Respekt sa Pelletspannan när han såg hur vedspisen höll ovanvåningen varm! Gamla gudar lever ännu!Nu e det kväll, och då smygtänder jag i vedspisen så ingen från Miljöpartiet kan se det! Men det e torr ved som nästan självantänder och den ger ingen rök, bara ett litet värmedaller ovanför skortstenen! Det här är ingen Sköna Hemvedspis, utan en spis från den tid när Sverige kallades för folkhemmet. Och då pelletstillverkningen just nu stannat av pga av den långa och hårda vintern, så säger man i alla fall, så kör jag den gamla folkhemsspisen!
Å vad gäller vintrar, jag e från 1940-talet, den här vintern e bara sval! ;)

Men som sagt, pelletsen e slut i hela Sörmland, och kanske i hela Sverige, tur att inte Ryssen kom just nu och stängde av elen! ;) Men nu måste jag spara litet på pelletsen och stänger av pelletspannan på dagen och kör el, miljöel (fast jag misstänker att den e utblandad med kärnkraftsel) om inte solenergin räcker fullt ut att värma huset! Direktverkande solvärme! Men när kvällen kommer , så kommer kylan, och då sätter jag på pelletsmaskinen igen som nu fått sällskap av spisen i köket för första gången i år, och vi får då även varmt diskvatten! När jag talade om det här för Pelletspannan, om diskvatten, så blev det dubbelt respekt!

Och, inte minst, det e en urspunglig känsla från Folkhemstiden att sitta bredvid en vedspis i köket, en vedspis var i köket på Folkhemstiden, å inte i nå'n myspys gillestuga! ;)
Folkhemslivskvalitet liksom vid köksbordet!

/Bengan

Ps. I morgon Tårtan! BÅ och jag skall efter Tårtan till Södermannagtan och visa upp våra Fuji x100! :)Postat 2018-03-27 20:29 | Läst 4667 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
1 2 3 ... 10 Nästa