Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6398 // Att överklaga en parkeringsbot! Lycka till sa någon i vänskapskretsen! ;)

Var sak har sin tid här i livet, idag byte till vinterdäck och sedan köra litet skräp till återvinningen, efter det kanske framkalla film och sedan läsa på litet om hur man överklagar en parkeringsbot!
Och jag har redan läst på nätet att när man skriver sitt överklagande, så skall känslorna inte få styra! Hur himla lätt e det! ;) :)

.

Här stod vi, bilen va framkörd ända till den lilla rundningen i gatstenen. Men väl till vänster så vi inte spärrade ingången!

Nåja, en liten bakgrund alltså! Vi fick en bot när vi lastade ut packningen ur vår bil framför hotellfoajen! Nu e vi på Gotland alltså! Det fanns fyra P-platser utanför hotelldörren, som va upptagna, så vi trodde att om vi packar ur snabbt och sedan kör iväg till parkering så skulle det funka! (Vi hade redan betalat resa och hotell, men hotellet skulle göra accentuering, så tror jag kvinnan sa att det hette)  Vi lämnade fram våra bankkort, och kvinnan i receptionen sa efter kortläsningsförsök, att våra kort hade en spärr! Och under tiden vi stod där, och försökte under stress och en lättare förvirring kolla våra kort via internetbanken, så smög någon fram och satte på en parkeringsbot på vår bil utan att vi såg det! :(

Det e det här jag skall försöka beskriva i vårt överklagande! Utan att lägga in några känslor! ;)

Fast jag skulle nog vilja snacka med den där fegisen som satte boten, hen kunde gått fram till hotelldörren, för den går då upp automatiskt, och det hade rörde sig om en promenad på max. tre till fyra meter, och frågat "är det nå'n av er som äger bilen som står här?"
När nu parkeringsvakten ändå va utanför sin bil för att sätta boten!

Ok, inga känslor va det! Inte så himla lätt i ett så'nt här läge! Ni kanske vet själva va? ;) Så nu en djupandning och fortsättning på att försöka skriva en okänslig formulering till Transportstyrelsen! :)

Så välkommen till Gotland och 800 spänn tack! ;) :)

/Bengan

Ps. Och vi kollade såklart våra kort genom ett besök på banken dagen efter! Oplanerad promenad liksom, men det e bra att promenera så får man se det!
Banken kunde såklart se våra kortrörelser under gårdagen, men såg inget kontaktförsök från hotellet på våra kort!

Postat 2023-10-31 07:54 | Läst 1031 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Straight 6397 // Lyckan kanske är rätt kamera? En M Leica? ;)

Jag läste om Leica M11-P nyss!  P i namnet står för press eller om det även står för professionell? Men jag undrar ändå, ursäkta mej, vilken yrkesfotograf/proffsfotograf som idag skulle använda en M Leica? Ok, nu skall vi inte vara orättvisa, det finns säkert undantag, och det e ofta undantagen som bekräftar regeln! ;) Men jag tycker mig ändå märka, eller om jag ser fel, att på de flesta presskameror står det ofta Canon och Nikon på!
Jag viskade i örat på en fotokompis vid ett tillfälle där det va många pressfotografer i gång,"Kolla på honom därborta, han som står i hörnet, visst fotar han med en M Leica! Vad tror du, e den analog eller digital?"
Men som sagt, ett undantag men intressant!

Men så här kan det också vara! Om vi skall tala om känslor inom fotografi! ;) "Leica M11P kanske är en kamera för alla fotografer som söker efter lyckan och vill få kontakt med sig själv och sina motiv."  (Nu e det här citatet såklart taget från nätet) Eller att kameran ger trygghet i en orolig och ständigt föränderlig värld! :)

Ok, men nu kanske vi ändå närmar oss något intressant, en fotograf som kanske vill uppleva "litet mer av redskapet" när hen fotar! Fotolycka även i redskapet alltså!
Något som fotografen inte tycker hen får med de här "vanliga yrkeskamerorna", eller populära märkeskamerorna som ligger mitt i marknadsströmfåran, typ, Canon, Nikon och Fuji alltså!
Och mycket av vår livsverksamhet, är nog en sökande, och där kan en speciell kamera också hjälpa till! Leica på recept kanske! ;)
Ursäkta, det va nog att dra det hela litet för långt! Man skall inte skoja om andra människors känslor!

Men nu börjar det nog ändå brännas, varför också jag gärna fotar med en M Leica, och även analog! Kanske e det som "med kameran som tröst?" ;)
Jag kan inte riktigt svara på det här men kom att tänka på en sak från igår när vi utställningsdeltagande fotografer satt och samtalade och fikade på Saltsjö gård, och en av oss, som varit tidningsfotograf under många år, tittade på min  M Leica, så jag räckte honom kameran och han lade remmen på ett visst sätt när han tog kameran i handen, (det märktes att det inte va första gången han tog i en M Leica), tittade i sökaren, ställde in avståndet, tryckte av, och tog ned kamera från ögat, vred kamera i kanden, vägde den i handen, lade tummen bakom framdragningstumgreppet som man gör, och tittade upp och sa, "vilken känsla den här kameran ger mig!"
(Nu talar den här fotografen om en lång yrkeserfarenhet med en analog M Leica)

Nu är vi nog även inne på han Pirsig och "Zen och konsten att sköta en motocykel!" Och vad är då kvalitet Faidros?
Kvalitet även i känslan!  ;)

Det är något speciellt med en M Leica, men det gäller såklart inte för alla!
Men så är det med de flesta saker här i livet, att vi upplever saker olika!

/Bengan


Postat 2023-10-30 07:50 | Läst 1265 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Straight 6396 // Äntligen! Vad gäller Gotland alltså!

Vad gäller äntligen! För ett tiotal år sedan, det kanske va längre sedan, så gjorde Gotland Bryggerier en ekfatslagrad porter, som jag sedan importerade till fastlandet! (Den fanns bara på Gotland!) Sedan hände det inte så mycket under många år på bryggeriet!  ;) Men nu va det äntligen dags för en ny viktig händelse! Köpte två flaskor på Systemet i Visby för provsmakning! Den här årgången va bra!! Så nu blir det till Systemet i Gnesta i veckan för en beställning! :)

Vad annars på Gotland då förutom den redan tidigare omnämnda felparkeringsboten (då vi bar in vår packning från bilen till hotellet) Jo det va friskt på ön, runt 6-10 plusgrader, men det störde oss inte, tvärt om, det e mindre mygg då! ;)

.

Vi besökte Västerhejde och tittade in i kyrkan, min farmor kommer från Västerhejde! (Vi håller på att släktforska i ämnet som jag nog redan nämnt) Så min farmor har  sannolikt varit i den här kyrkan!

.

Vi tog även en promenad vid Ekstakusten! Lugnt och fint och c:a 5 plusgrader! :)

.

Här är vi någon annanstans och jag tittade in i ett skyltfönster och "jag ser underbara ting!" Som han Howard Carter sa!

.

Vi hittade såklart ett bra fik långt utanför Visby! Nåja, vi och vi, jag är fotografen och min fru är den ständige upptäckaren! :)

.

Och Botan va öppet! (Bilderna kommer litet i oordning som ni säkert märker)

.

"Upptäckaren" gillar rosor!:)

.

Respekt för den åldern!
.

På kvällen så va det lugnt ute på torget, det va bara en katt som va utomhus!

.

Som sagt, lugnt utomhus!

.

En bra tid på Gotland! Många ställen är ändå öppna!:)

/Bengan

Ps. Det kan även vara så att det kanske kommer fler bilder från Gotland! Senare! :)

Postat 2023-10-29 08:34 | Läst 911 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 6395 // Visby i dag

Idag rundgång i Visby som va lugnt och skönt! Många butiker är stängda! Det blev några konstbesök, butiksbesök och flera cafebesök bla. på H10! Sedan mat på en Libanesisk restaurang och avslut på puben! En bra dag!

.

.

.

.

.

.

/Bengan

Postat 2023-10-26 22:45 | Läst 984 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 6388 // Välkommen till Gotland, och 800 spänn tack! :)

Visby by night!

Vi tog färjan till Gotland i dag, litet ojämt va det på sjön, men det gick bra! Ställde bilen utanför hotellet och då det tog litet tid att logga in eller hur man säger, så när vi kom ut från receptionen för att bära in packningen så satt en felparkeringslapp på rutan! Dagen i Visby började bra! :) Men efter en pizza och en kaffe coretto på en riktig italiensk pizzeria så kändes det bättre! Fotografering sker med M6 och Canon 1,5/35 mm! I morgon mot Danbo strand! På kvällen släktträff på en pub!

/Bengan

Postat 2023-10-25 19:59 | Läst 1011 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 3 ... 6 Nästa