Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4814 / Att spara på gamla grejer!

Vissa saker tycker jag det är intressant att spara! Nu kan såklart någon i närområdet ha synpunkter på mängden av sparade saker! I lägen då jag kan känna mig pressad så kan jag dra till med, "din kusin då, tänk om jag samlade på samma saker som han gör! Då kan jag förstå!" (Nu e den här "diskussionen" förd med värme på ett humoristiskt plan med glimten i ögat, å vad gäller kusinen, så spar han på bilar, och hyr några garage för det) Men efter ett tag så får jag ge med mig vad gäller sparandet på saker! Just genom att någon, säger inte namnet, har en viss logik på sin sida! :)
Nu gäller inte sparandet den här kamerautrustningen på bilden här ovan, den har jag redan sålt till Tyskland för ett tag sedan! Skönt att slippa de här gamla grejerna! ;)

Det jag nog mest spar på en tidningsartiklar! Artiklar som jag inte hunnit läsa riktigt! Och tar fram när jag har tid! Eller hittar dom! Här en artikel om fotografi! Mycket intressant skrivet!

Annars inte så mycket mera, jovisst ja, hittade det här också! Ständigt aktuell tycker jag! :)

/Bengan

Postat 2019-10-31 19:20 | Läst 3908 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 4813 / Ett bra grepp på mobiltelefonkameran slår hela världen med häpnad! ;)

Originalbilden är inte tagen med en iPhone, men kopian är det! :)

Å man skall inte svära i kyrkan, det e ofint! Men hur som helst, mobiltelefonfotograferandet har kommit för att stanna, det e nog litet av en naturlag då nästan alla har en mobiltelefon! Men jag kan väl tycka, ursäkta, att de flesta ändå inte använder mobiltelefonkameran helt ut! För det här e inga dåliga grejer! Vill nog påstå att här ligger spetstekniken vad gäller kompakta amatörfotoapparater! I den iPhone 4S jag har finns Zeissoptik! Å vem vill inte ha Zeissoptik! :)

Den här bilden som e fotad inne hos Gert, e tagen med en iPhone 4S!

Jag har ett Belkingrepp till min iPhone 4S, det funkar bra, men det finns numera ännu bättre grepp/handtag att ha till telefonen! Se här! Det här greppet/tillsatsen, kanske e litet större en mitt Belkin, men bör väcka litet större uppmärksamhet! Å det e värt en hel del!  :)

Å jag hade två iPhonebilder med på en utställning, den mesta tiden gick åt att förklara att bilderna verkligen va tagna med en iPhone! :)

/Bengan

Postat 2019-10-31 11:34 | Läst 3981 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Straight 4812 / Fotofikareportage med Fuji X100

Kollade ju i veckan om min gamla Fuji X100 fortfarande fungerar! Å det verkade den göra! Så i dag blev det litet hårdare jobb för kameran! Satte in ett nyladdat batteri, ställde in kameran på "Tri-X" och fast ISO och så AF och fotade under fotofikat på Viksängen! Här är några av de bilderna jag tog!

.

.

.

.

.

.

.

Jag tycker min gamla X100 funkar bra trots åldern! Fuji X100 visades första gången på Photokina 2010! Kom ut på marknaden 2011! Den har 12,3 MP!
Å kanske, kanske säger jag bara, så kan det här svara på frågan hur mycket kamera behöver man? Ursäkta frågan! ;)

/Bengan

Postat 2019-10-30 20:16 | Läst 3705 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4811 / Så där ja, man skall inte vara för kaxig! Och så om Fuji X100!

Jag har inte varit förkyld på flera år, och har såklart varit litet kaxig för det, så nu kom straffet! Snuvan kom i går eftermiddag! Och en del nysningar!
Så nu får vi se vart det bär hän! :)

För övrig , vad gäller Pictorialismen, så fick jag litet tid över att fundera på min gamla Fuji X100! Första modellen! Kan den fortfarande gå att fotografera med? Den e ju gammal, kom 2011! Och jag har ju såklart sett att det kommit fler modeller av kameran! Nästan hela alfabetet! ;)
De kanske e så att tidigare modeller dör när senare modeller kommer! Planerad livslängd! Vi får se!

.Kameran fungerar! Och onödigt bra kanske man kan säga! Även med Tri-X inställningen!
Inte lätt att vara fotograf idag när det kommer nya modeller hela tiden å gamla modeller funkar utmärkt! ;)

Ser att jag måste ställa om datum i kameran också!

/Bengan

Ps. Å vi får se hur jag känner mig i eftermiddag, om det blir nå't fika på Viksängen...

Postat 2019-10-30 09:31 | Läst 3812 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 4820 / Vinnare är Pictorialismen! :)

Med tanke på de fantastiska bildmaskiner som vi har fått, läs PS och liknande, så e ju svaret lätt, Pictorialismen vann stort till slut! :)

Det finns ju såklart andra fotogrupper, typ dokumentation av vår verklighet, men den finns mest i utlandsreportage, där man kan se hur hemskt dom andra har det! För det säljer!

Den minsta gruppen, en pytteliten fotogrupp, typ som fotograferar hemmavid, även dokumenterar hemmavid, men den är väldigt liten och oansenlig, nästan så den inte syns...

För att bena upp det här litet till, så e det här inte så himla konstigt,
marknadsförare är otroligt skickliga, så skickliga så vi nästan inte alls märker det! :)

/Bengan

Postat 2019-10-29 07:55 | Läst 4381 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera
1 2 3 ... 10 Nästa