Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2798 / Alla människor har en historia att berätta!


Besökte Brunos bildverkstad i går i Gamla stan, och gick sedan vidare upp till Slussen och vidare för att träffa Gunnar Smoliansky. I gången Blå bodarna i Slussen, står en musikant.

.

Tar några bilder, går fram och frågar varför, får veta, och tar några bilder till!

.

Men den här historien stannar oss emellan, men klart intressant att få höra!

/Bengan

Ps. Kamera iPhone 4 S.  Bländare 2,4, 1/15-del och ISO 500

.

Postat 2015-04-30 07:13 | Läst 6077 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2797 / I dag fick jag se ett riktigt mörkrum!

Gunnar Smoliansky visade sitt mörkrum, och det va inga dåliga grejer, samt en del annat kul och intressant, tex en Leica M3! :)  Efter det så gick jag till Fotokungen för att köpa några rullar Tri-X!  Och avslutade den här eftermiddagen hos Gert på Svenska Kort, där jag träffade Micke Borg! De va en mycket trevlig eftermiddag!

/Bengan

Postat 2015-04-29 21:48 | Läst 6270 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 2796 / Mellan hägg och syren, är en underbar tid! Så jag passar på!

.

Uttrycket kopplas ihop med en särskilt njutbar del av försommaren, perioden mellan blomningstiden för hägg och syren. Jag upplever den här förunderliga tiden mest nu under kvällspromenaderna med Roffe. Men det kanske också har med åldern att göra, att mer kunna njuta av hur allt startar om på våren, för att även veta att det är en kort tid, och även en förgänglig tid! Så det gäller att njuta av nuet, njuta av Roffe, av fågelsången, ljuset, för snart vänder det igen, på flera sätt...
Carpe liksom! ;)

.

Så kvällspromenaderna med Roffe blir som sagt längre och längre just nu, och i går kväll besökte vi en bronsåldersboplats! Här ser man fortfarande ytor där hus har legat! I söderläge såklart! Och fortfarande sipprar det fram vatten från den forntida brunnen! Hela året! Det här bör ha varit en fin plats att bo på, för nedanför låg då ett sjösystem,  sannolikt fullt med fisk, fågel och en hel del annat ätbart! 

Senare i dag måste jag in till sta'n för att fylla på filmförrådet! Men det går bra att åka in till sta'n, för jag e inte inne så länge där! ;) Orsak e att M Leican börjar bli litet tom i magen! Och världens bästa optik lockar till ytterligare användning! :) 

/Bengan

Postat 2015-04-29 08:13 | Läst 6187 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2795 / Leveranstvånget, kreativitetens dödgrävare?

Montörer

Vi lever i en tid då vi måste, eller tror i alla fall, att vi ständigt måste leverera något! Ok, på arbetet kan jag väl gå med på att det finns ett slags leveranstvång, om man skall ha jobbet kvar, men varför leverera även på fritiden? Fritiden borde väl vara motsatsen till arbetet? För jag tycker att mycket av "fritidsarbetet" även handlar om att leverera, och få betyg på hur mycket man gör eller levererar även på fritiden!

Så är det nog med vår hobby också, fotografin alltså, levererar du inte, helst ofta och mycket och kanske även i realtid, så finns du snart inte! Eller får frågan, "har du slutat att fotografera?"

Jag tror att kvalitet, eller att leverera med kvalitet, det tar tid! Att gripa tag i ämnen på ett djupare sätt, det tar tid! Eftertänksamhet tar tid, eventuella omtag tar tid! Och även att kontrollera om den tidigare kursen varit den rätta, det tar tid! Och jag tror, att även kontrollera kursen då och då e viktigt, istället för vid vägs ände inse att man varit på fel kurs! Då e det försent!

Och att ständigt leverera, i massor, det tar tid från annat, tex att leverera med kvalitet!

Men som alltid, man väljer själv sina egna vägar, å kan inte skylla på nå'n annan! ;)

/Bengan

Ps. Nu skall Roffe och jag strax gå ut! Hoppas Roffe levererar nå't i nå'n buske då! Jag skall leverera några säckar ris till Återvinningen och även tomglas när vi ändå e ute! 

Postat 2015-04-28 08:57 | Läst 6061 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2794 / Nu skulle jag äntligen göra slag i saken, och ta ett stort steg! :)

Mina kamrater har, nåja inte mobbat, men ofta påpekat att jag har en väldigt gammal mobiltelefon! (En Nokia från 2003, och jag har förklarat att jag bara ringer med telefonen, men det hjälper inte) 

Men så hände det saker, min fru sa att hennes telefon börjar bli litet konstig, och skulle byta till en senare modell! "Då kan jag väl få din telefon" frågar jag? "De e klart att du får, säger min fru, men tänk på att telefonen e gammal, nästan två år!"

Jag började först fotografera med telefonen, men tänkte nu ta det stora steget, som han Armstrong, och börja ringa med telefonen också, och tänkte flytta över mitt gamla simkontantkort till den moderna telefonen! Men det e såklart inte samma storlek på simkorten! Kallas progress!  

Kontaktar det stora Telebolaget via internet och på deras "Alla mina sidor" så beställer jag ett nytt simkort med samma telefonnummer! Vad smart och enkelt det e numera med internet!

Några dagar senare kommer simkortet i brevlådan, och det har såklart fel storlek! Går in på stora Telebolagets hemsida igen och hittar nå't som heter "chatta med oss" på Kundservice! Ok, skall väl pröva att börja chatta då, tänkte jag!

Jodå, jag har fått fel storlek, säger chatten! (Inga nyheter tänkte jag skriva tillbaka, men skrev det såklart inte)  Sedan fick jag några tips och råd om hur göra! Satte mig i bilen och åkte till den samarbetsbutik som det stora Telebolaget påstod sig ha i Gnesta, men fick där information om att det samarbetet upphört för 1,5 år sedan. Åter till chatten! Börjar faktisk lära mig chatta nu, och chatten påstår att dom fortfarande har samarbete med butiken! (Höll på att börja skriva med versaler, men så gör man inte har jag fått lära mig!)

"Och det går visst att beställa rätt simkort via det stora Telebolagets Alla mina sidor", säger chattmotåndaren! Kollade på Alla mina sidor igen, men hittar inget om det! 

Det har visserligen varit litet problem till och från" säger chatten!  (Nu vet jag inte om motståndarchatten menar tekniska problem, eller om det e jag som e problemet?)
Och så tillägger chatten, "nu har jag beställt ett nytt simkort igen åt dig"

Jag misstänker att vi tyvärr kommer in på ett andra varv om det här! Men det skrev jag inte!

Ok, tröskeln verkar vara hög för att få komma med i den nya tiden! Funderar faktiskt starkt på att fortsätta med min Nokia! Den har ju fungerat bra sedan 2003, trots ett äldre och större simkort, så varför ändra på ett vinnande lag! :)

Eller bli litet anarkist, och klippa till det gamla simkortet så det passar i den nya telefonen? :)  
Något råd av nå'n? ;)

/Bengan

Ps. Bilden här ovan har inget med innehållet i bloggen att göra, absolut inte!

Postat 2015-04-27 14:41 | Läst 6926 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
1 2 3 ... 7 Nästa