Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1926 / Vad skall man äta för att må bra? Jag tycker jag har hittat ett bra svar!

I förra bloggen så spårade det ur som vanligt! ;) Läsare kan inte hålla sig till det ämne jag skriver om i bloggen! Att hålla sig till fotosnack menar jag! Så blev det som det blev, om bla mjölkdrickning!  Och så skrev någon "Du borde läsa lite om vår evolutionära historia också så slipper du bli förkyld i onödan", var ett av uppropen! ;)

 

Ok, då gjorde jag det, tog rådet och läste alltså, och kom fram till vad man skall äta för att må bra! Här är bla två av de böcker jag läst, Göran Burenhult, Staffan Lindeberg mfl, har bla undersökt folkgrupper på olika öar i Söderhavet som äter olika mot vad vi gör.

Och det som är signifikativt är att våra mest vanliga folksjukdomar saknas nästan helt i de här grupperna, som tex högt blodtryck, diabetes, kärlkramp, hjärtinfarkt, hjärtsvikt, slaganfall, stroke, prostataproblem och de flesta formerna av cancer, och tack vare detta så finns det heller ingen dominans av änkor i högre åldrar de här samhällena.

Nu kan jag inte referera hela boken för er, eller ge tips för ett bra matliv, utan man måste själv vara intresserad av det här! Så min rekommendation är att läsa nå'n eller båda de här böckerna för å se om det kan va nå't.

Och så går det säkert att hitta skeptiker på nätet för det här Söderhavslivstilen också, för det finns skeptiker för allt!   :)

Och att bryta en vana är svårt, speciellt en matvana! Och har mamma sagt att blandkost e bra, så är det rätt! :)  Vad nu blandkost e för något? Alla familjer har nog sina egna blandkostblandningar!

Och i sådana här sammanhang, så brukar nå'n också säga, "Min farfar levde tills han blev 110 år, och han drack och rökte minsann!" Men hallå, nu pratar vi kvantmekanik! Det är inte omöjligt att som krökare och rökare leva tills man e 110 år, med det är mycket, mycket osannolikt! ;)

Hur som helst, vi lever i en tid där vi ofta letar genvägar, så uppfattar jag det i alla fall, och då finns det såklart även en massa "hälsoprofeter" som vill hjälpa oss med att hitta dom här genvägarna så vi slipper gå till grunden med problemet!  Men valet är till syvende och sist ändå mitt eget! :)

Nog om detta, så jag inte drar igång nå'n matdiskussion på en fotosida!

/Bengan


Ps. Det blev litet tokigt på den översta bilden, en halv kamera, så här kommer en bättre bild på kameran! :)

 

Postat 2013-01-29 11:35 | Läst 13200 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera