Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4025 / Bilder som går bäst på Sociala medier!#3569022

Lågintressebild!

Hade inget nyttigt att göra så jag kollade runt litet på nätet för å se vilka bildtyper som kan tänkas gillas mest på sociala medier! Och enligt Sifo så är det:
Bilder på naturmiljö: 35 %
Bilder på sevärdheter:  23 %
Semesterbilder:  20 %
Bilder på mina vänner: 16 %
Bilder på min familj (syskon, kusiner med flera): 14 %
Bilder på stadsmiljö:  11 %
Bilder på sport- eller nöjesevenemang/konserter: 10 %

Så e leget liksom!

.

Självporträtt Dogma

Å en Selfie e ingen höjdare heller!


/Bengan

Postat 2018-01-18 16:44 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4024 / Dagens första kollar!Den första kollen gör jag genom ytterdörren, allt väl, inget speciellt snöande under natten som stör inhämtningen av DN! (Spåren i snön e från Roffe, han tog en snabbpink då jag fotade)

.Andra kollen blir i DN! Har väl försökt att kolla DN via iPhone, Paddan och Lappen osv, dom ligger där på bordet, men det blir som att kika på nå't genom ett nyckelhål, jag får ingen riktig koll på vad som egentligen händer! Undrar om iPhoneanvändare får koll, även om dom påstår det!

.Å så tredje kollen, Fuji X100! Jag möts ju ständigt av glada tillrop om att förnya mig, så jag blir osäker på om min gamla X100 fortfarande räcker! ;) Så jag tog en testbild igen! Funkar bra tycker jag, så jag fotar vidare med X100, dagen ut i alla fall! :)

Den enda större förnyelsen som kan vara nära förestående, det e en klippning! Min fru tycker att jag behöver förnya mig litet! :(

Klart slut från Gnesta just nu! Djupläsning av DN väntar med påtår! Men jag måste värma på kaffet, fick som vanligt ett telefonsamtal i arla morgonstunden, och då kallnade kaffet! :)
/Bengan

Ps. Roffe sover nu igen!

Postat 2018-01-18 08:12 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 4023 / Vandra i Schweiz! Å Tårtan i dag!Håller på att städa/ordna i bildarkivet! Hittar bilder från en vandring i Schweiz för några år sedan! Sammanfattning, otroliga vyer, men en ganska jobbig vandring! Vi gick ofta på en nivå, men skulle vi högre upp, eller ned, så va det som att gå i en brant trappa innan man kunde vika in på nästa nivå!

.

Och att gå som i en slags trappa nedåt, kan vara knepigt! Kedjan här till vänster är ingen prydnadskedja! (Å trappan va svårt att gå nedför, det fanns knappt plats för hälarna)
.Men ned måste man för att gå över en flod tex,  se'n va det bara att ta en "trappa" upp igen till nästa nivå!

.Men man kunde även ta små välstädade tåg mellan näraliggande orter! Ett tåg som gick över bråddjupa stup! Och hade kaffe, bullar och smörgåsar ombord! Tåg som gick i tid!  https://www.svd.se/schweiz--ett-litet-tagparadis

.Och vandringsleden gick ibland över gårdsplaner, det kändes mycket privat att gå så här mellan husen, men så här är det på vissa ställen! Ni ser den röda ledmarkeringen till vänster!

Nog för nu! Och det här va innan Fuji X100! Här va det Canon G9!
/Bengan

Postat 2018-01-17 09:04 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4022 / Test att ha med Fuji X100 när det snöar! Och så Tårtan i morgon!Kameran hänger utanpå jackan, men under reflexvästen, västen skyddar bra mot yrsnön! Och jag tar fram kameran med högerhanden under västen och fotar med samma hand! Det går bra!

.

I vänsterhanden har jag Roffe i kopplet! Det e väl ibland som kameran inte hittar skärpan direkt i snön! Så det går utmärkt att ha kameran med på sista rundan även i tätt snöfall! :)

Svartvit jpeg rakt ur!

/Bengan

Postat 2018-01-16 23:34 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4021 / Att tänka litet utanför boxen i en liberal marknadsekonomi! ;)

Fd Disponentvillan på Bryggeriholmen

Läser i DN om att det saknas personal i försvaret! Hallå! De e väl bara å hyra in personal, som man gör i vården och på andra företag! Man måste kunna tänka litet utanför boxen Försvarsministern. Å när Frankrike kunde ha Främlingslegionen så va e de för problem för oss att hyra in litet proffs utifrån när det behövs. För  vi lever i en globaliserad värld! Kan vi ha utländska chefer och utländsk personal i stora svenska och försvarsviktiga företag, så vad e problemet! Våra politiker måste nu lära sig att tänka litet utanför boxen i vår globala tid! ;) Å att bara köpa svenska varor, det gäller inte längre!

Å det va även annat underligt i DN...
Jag tycker nyheter skall vara nya! Det hörs ju på namnet! NYHET! Läste att det va problem med tågen igen, tågfel, elfel, kontaktfel, spårfel, personalfel eller va det va den här gången! Men hallå, det e väl ingen nyhet!! Nyheter det är när tågen fungerar! "I dag va det inga förseningar i tågtrafiken!" Det kallar jag för en riktig nyhet!

I Gnesta va det som vanlig vid kvart i åtta till kvart över åtta, mycket tät biltrafik runt skolan! Nu e det helt tyst!

Och X100 funkar tyvärr för bra....  :(

/Bengan

Ps. Just nu snöar det horisontellt i Gnesta, och i morgon e det Tårtan!

Postat 2018-01-16 08:48 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 3 ... 5 Nästa 
  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Svart-vitt