Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5944 // Så där ja, en ny lägerplats!

Idag lämnade vi över nycklarna och fick pengar insatta på vårt konto! Tjugo år har gått! Ny resa börjar, skall bli intressant! Och det det känns bra, flera saker har känts bra sista tiden! Det akuta just nu är att hitta prylar! Vi märkte såklart upp flyttkartongerna, med det gäller att hitta kartongen också! I kväll kom några vänner och vi firade inflytten med ett glas Averna!
Allt väl alltså, och god natt!

/Bengan

Postat 2022-09-30 23:14 | Läst 1174 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 5943 // Snart kommer månaden Mörv eller vad man nu kallar den!

Mörv, är enligt serietecknaren Berglin, månaden mellan november och december eller om man så vill, en mycket, mycket utdragen november där allt mörv bara drabbar en och blir som en förbannelse från tristessens träskmaskigaste träskmarker. I månaden mörv är det dags för fyllnadsinbetalning och rotfyllning och att kolla födelsemärken på vårdcentralen, ta förkylningssprutor, och där samsas korvförsäljning på knattematcher med stambyten á la rörmokare och kvartssamtal, där finns också alla de namnsdagar som inte borde finnas.
En tung tid alltså, även kallad Blykepsens tid...en tid som nu snabbt inkommer...

Ha en fortsatt fin dag!

/Bengan

Postat 2022-09-28 06:25 | Läst 1259 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 5942 // Tidsfördrif, för att få tiden att gå! Och hur man blir en känd fotograf! Och så Leica såklart!

Tidsfördrif va en tidning som hjälpte oss att få tiden att gå! (1907-1964) Fast visst verkar det konstigt, att få hjälp med att få tiden att gå! ;) Men det e väl så som våra Tv-serier fungerar, och även bloggar och liknande, Tidsfördrif liksom! Medan vi väntar! "Låt oss göra något! Vi kan inte! Varför? För att vi väntar!" ;)
Nåja, nog om detta!

I går tittade jag på Vetenskapens värld på SvT, och kontentan va, att är du på rätt ställe, så blir du berömd! Tycker det va en onödigt lång Tv-historia för att säga det här självklara! För det e väl ingen nyhet! Så att lägga ut bilder på nätet och hoppas bli berömd e ganska bortkastat! Om man nu inte frågar ägarna av tex Facbook och liknande sociala medier! Men Ok, en på tio miljoner kanske kan lyckas! Och det finns såklart undantag som bekräftar regeln som vanligt! Så det e inte helt osannolikt! Litet av kvantmekanik alltså! Eller som att tippa!

Så för att bli känd som fotograf, och berömd, och tjäna pengar, så är det bättre att känna de rätta människorna, komma till de rätta gallerierna och bli omskriven av de kritiker som känner dom som driver de rätta gallerierna!
Onödigt att göra ett Tv-program om det här! Det fattar väl vem som helst att det är så!

För övrigt så funkar värmen bra i vårt nya boendet! Det va ingen katastof innan, litet finjusteringar, som dock hade tagit litet tid för mig att göra, men nu har min fru två  bröder som kan det här med frånluftsvärmepumpar! Så efter litet undersökande verksamhet och knappande via diplayen, luftning, och litet annat trixande, så funkar pumpen nu perfekt! Och jag stod bredvid och fick lära mig!  :)

Men litet rörigt blir det såklart att flytta från huset där vi bott i tjugo år! Men en lyxflytt e det nog, genom att vi fått tillgång till det nya boendet en vecka innan vi behöver lämna huset!

Nog för nu!

/Bengan

Ps. Men visst väntar även jag på den nya M Leican! :)

Postat 2022-09-27 06:43 | Läst 1050 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 5941 // En bra bild e en bra bild helt enkelt! Sunt fönuft liksom!

Det e samma med musik, bra musik e bra musik, där hörs ju direkt om musiken e bra! Å förresten, det e samma med teater, eller även mat och öl! Där kommer också det sunda förnuftet in! Det sunda förnufter talar om att saker e bra eller dålig! Sunda förnuftet e viktigt! Det hörs ju på namnet! Sunt alltså! Man behöver inte hålla på att diskutera i tid och otid utan man tar bara till det sunda förnuftet! Det hörs ju på namnet som sagt att det e sunt!

Nog om detta! Och är någon tveksam om det här fungerar, så kan man tex. kolla vilken bilder som får flest gillanden! Där e det många som änvänder det sunda förnuftet! Nu finns det såklart undantag, tyvärr, alla gillar inte Leica! Även om jag tycker att sunda förnuftet skulle säga att Leica e den bästa kameran! Suck... ;)

Nog om detta!

/Bengan

Postat 2022-09-26 06:37 | Läst 1164 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 5940 // Förvirringens tid! Och om Tim Page vietnamfotograf! Även Leicafotograf!

Nu börjar det närma sig, en knapp vecka har vi kvar i huset, och det blir knappare med möbler och porslin! I går kväll blev det vin i vanliga dricksglas då vinglasen var nedpackade! :) Och i dag försvinner köksbordet! Och i det nya boendet så växer röran! Men sammantaget, så bör det bli bra! Ett mindre och mycket mer lättskött boende framöver!

Nu va det inte det jag tänkte skriva om i bloggen utan om Tim Page, krigsfotograf! DN-fotografen Paul Hansen skriver om Tim Page i dagens DN, och jag tänkte länka till delar av artikeln! Jag läser DN i den sk. E-DN, E-DN som ser ut som den vanliga DN! Pappers-DN alltså! Den rörliga reklamen i den "digitala" DN tycker jag stör koncentrationen i läsandet! Nu vet jag att många läser nyheter på nätet där det finns reklam, rörlig reklam osv, som liggande runt och i det man läser, och påstår att man kan läsa nyheter och annat med bibehållen koncentration trots det rörliga!
Fa'n tro't sa Relling! ;)

Men till saken, artikeln om Tim Page som jag läste i E-DN, den hittade jag inte i den renodlade digitala DN! Kan vara att jag tröttnade på att leta! :)
Men ett tips, det är en intressant läsning! Och Paul Hansen skriver bra!

/Bengan

Postat 2022-09-25 06:54 | Läst 1342 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
1 2 3 ... 8 Nästa