Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4066 / Rosenlund på vintern å nya kameran låste sig!

Nyss hemkommen med Roffe i så där lagom väder! Snålblåst och trindsnö! Försökte få Roffe å gå en kortare runda idag, men han påstod att måndagar e vikta för Grisrundan! (Det e en bondgård vi passerar där dom haft grisar förr) Så det va bara å sätta på sig dubbskorna och den tjocka toppluvan!

Hade problem med kameran, men kom på efter ett tag att de va ett av de där inbyggda nyupptäckta filterna som låg kvar och låste, så jag kom inte in i den optiska sökaren, men tack vare eller på grund av den nya kameras bättre Ok-knapp, så gick det ganska bra med vantar att trycka sig fram i menyerna! :)

Efteråt skulle vi åka å handla, å då bytte jag skor, för det känns pinigt att gå in i butiken med de där dubbskorna! Så brukar pensionärer låta i butiker! Klick, klick liksom! :)

Å nu en påtår! Litet se'n påtår kanske, men bättre sent än aldrig! ;)

/Bengan

 

Postat 2018-02-19 13:02 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 4065 / Det är tekniska saker och tekniska pålägg, som drar bort vår uppmärksamhet från bilder och bildtänk!


För vad skall tillverkarna annars sälja? Bildtänk eller tips för spännande bildprojekt! Glöm det! Det ger inga pengar! Hittade nyss en grej i min nygamla kamera, Avancerat filter, Dynamiskt filter! Där kunde man lägga på olika filter på bilden! Pop färg, Miniatureffekt, Leksakskamera, Partiell färg-lila, Soft fokus, Hight-key och andra filter.

De e väl inte så konstigt att det inte blir nå'n bra fotografi numera! Fotograferna e upptagna, eller bortkollrade, med annat än att lära sig att ta intressant bilder, utveckla sin fotografi eller borra in sig i ovanliga och intressanta ämnen!

Men många gillar såklart det här kolorerandet, både i kameran och i efterbehandlingsprogram! Annars skulle det inte gå att sälja! Men för mig blir det som att dekoren i Hamlet e viktigare än själva handlingen! ;)

Ok, nu e det så här, och smaken är olika! Inte mycket att göra åt! Var och en får hitta sin egen väg i fotografin! Å jag får hålla på med min grej! Å just nu e det kul med min nygamla kamera! :)
Även om den har några töntiga filter! ;)

Ha en fortsatt bra dag!
/Bengan

Ps. Läs mer om Fuji X100S :)

Postat 2018-02-19 07:59 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Straight 4064 / I dag porträttfoto i Gnesta! Och såklart en Rosenlundare!

I dag va det porträttfoto i Gnesta som sagt, och assistenten jobbar hårt för att få Roffes blick mot kameran.

.

Å Roffe ville såklart kolla hur bilderna se'n blev!

.

Å se'n skulle en modell till fotograferas.

.

Å det blev även samtal om de bilderna!

.

Å så en Rosenlundare såklart, tagen med Fuji X100S genom bilrutan! Kanske inte nå't för Turistföreningen precis, men så här såg det ut i Sverige just då på det här stället! :)

/Bengan

Postat 2018-02-18 19:33 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 4063 / Läste i DN nyss om köttets och flygets stora miljöpåverkan! Och så om Ok-knappen!

Bild tagen före Ok-knapp

Men de e nog som vanligt en världskonspiration av internationella Veganjournalister, så jag kommer att blogga om något viktigare än flyget, tex varför jag köpte en nästan ny kamera med en större OK-knapp!

Men vad gäller flyg och miljö, så behöver man väl inte hålla på å älta miljö hela tiden! Vi människor kan inte påverka klimatet i stort genom att elda litet i en vedspis eller flyga litet och äta en köttbit! Det fattar väl vem som helst! Å förresten, när jag tittade på termometern nyss, så va det 3 minusgrader ute, så inte ser jag någon uppvärmning av jorden hemma hos oss! Utan jag låter mitt sunda förnuft styra och blir inte lurad av några utländska forskare! Det skall vara svenska forskare om jag skall tro på något sådant! ;)

Ok, då till Ok-knappen på kameran! Jag har under sju år tid retat mig på en liten knapp på min förra kamera, knappen va för låg, så jag måste använda nageln för att trycka OK! På min nya kamera, som e likadan som den gamla, fast i bättre skick, e knappen högre! Så nu slipper jag reta mig på Ok-knappen och kan koncentrera mig på att fota i stället! :)

Och tar jag några bättre bilder med en ny eller nyare kamera med en bättre Ok-knapp då? Självklart gör jag det, även om inte andra fattar det! :)


Slut för nu, och ha en fortsatt fin fotohelg!
/Bengan

Ps. Å när det e väldigt låg aktivitet i bloggar och på Fejan,
då misstänker jag att det e Sportens fel! Typ OS! :)

Postat 2018-02-18 09:50 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 4062 / Utökade tester med Fuji X100S! :)

De e först när man kan jämföra praktiskt som man kan se tydliga skillnader med Fuji X100 och den efterkommande modellen Fuji X100S! Och det e inte bara en gradskillnad, utan vissa saker är avsevärt bättre! Och vad gäller x100S, så stärks min uppfattning att det här är toppmodellen av X100-kamerorna! Det som tillkommit på senare modeller, typ T och F de e mest kosmetika! ;) :)

För när X100 kom ut, så fick ett antal proffsfotografer ge synpunkter på kameran under de första åren, synpunkter som man sedan åtgärdade till nästa modell, X100S! Sen va kameran klar! :)

Å det jag märkte tydligast, det är att när man trycker på Ok-knappen, så trycker man inte samtidigt på några andra funktioner runt om, utan nu e det bara Ok-knappen som trycks ned! Då går det avsevärt snabbare att radera dåliga bilder tex! :)

Och så autofokusen! Jämförde X100 och X100S på en mängd olika föremål i olika ljus! X100 har svårt ibland på jämngråa ytor, man måste pröva en eller två gånger extra innan ramen blir grön!

.

X100S!

.

X100S igen!

X100S missade sällan! Det va någon gång på grått tyg som en röd ram dök upp!
Det är en mycket stor skillnad mellan AF på kamerorna alltså!

Och X100S e kanske litet snabbare! Men det viktiga är att den hittar skärpan snabbt! Och jag tycker det blir en tydligare skärpa och kontrast i bilderna från X100S jämfört med bilder från X100!

.

Så X100S bör räcka bra för mig några år framöver! :)

/Bengan

Postat 2018-02-17 19:27 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 3 ... 5 Nästa 
  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Svart-vitt