Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4078 / Som sagt, Frankensteins monster! :)

Bild 3. Ljuset faller......

"Teknikbolagen svettas. Tricken är avslöjade och mobilanvändarna gör uppror. En ny rörelse mot smarta telefoner växer och till och med skaparna själva börjar inse att saker och ting har gått över styr. Vissa raderar Facebook och Instagram, andra stänger av wi-fi och några låser in sin mobil. Som om den vore ett monster."

"På ett sätt är den ett monster. Den slukar vår tid, den saboterar vårt fokus och den dribblar med vårt psyke. Samtidigt är den vår bästa vän. Den berättar vad det är för väder, hur snabbt det går att ta sig från punkt A till punkt B, den tar fantastiska bilder och den hjälper oss att hålla kontakt med våra vänner." (SvT)
Läs mer här!

God natt! :)
/Bengan

Postat 2018-02-28 21:44 | Läst 4487 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 4077 / Dieselbilsägare = Svarte Petter! Rubrik i dagens DN.

Södertälje Hamn...

Och kan det bero på att Svenska makthavare e väldigt mjäkiga?
Vi hade tidigare en Dieselbil, som va miljöklassad av staten, och när Wolkswagenskandalen uppdagades, så läste jag att i USA så skulle man ställa tillverkarna till svars för den här bluffen, ge dom böter, och att tillverkarna måste kompensera de lurade bilägarna!

Men i Sverige, och EU, så hände i stort sett ingenting!

Jag frågade Konsumentverket om man som privatperson kunde göra nå't åt det här, om man köpt en vara som inte överensstämmer med de specifikationer som angavs vid köpet! Fick till svar, "har du lidit någon skada av det här då?" Tack för det svaret Konsumentverket!

Skrev också två brev till Miljöminister Karolina Skog, och fick i alla fall svar på ett brev! "Visst e det tråkigt det här, men vi avvaktar med vad EU kommer att göra innan vi gör nå't!"

Då kände jag mig väldigt ensam! Både mot biltillverkare och Regering så vi sålde bilen för ett år sedan!

Så skillnaden blir att i USA så ställer man biltillverkarna till svars då dom bluffat om en vara! I Sverige och i Europa så får bilägarna själva ta smällen med lägre andrahandspriser på inköpta dieselbilar, och i vissa fall kommande körförbud!

Tänk så det kan gå!

/Bengan

Ps. Tårtan i dag!

Postat 2018-02-28 08:04 | Läst 4917 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 4076 / Det här att fota när det är minusgrader! Och Tårtan i morgon onsdag! * Bloggen uppdaterad!

Mot Sönnertväråklumpen..

Mellan Getryggen och Sönnertväråklumpen i Jämtland! Januari, kallt och vindpackad snö!

* Här finns mer att läsa om att fota i minusgrader! I Sibirien!

* Mera läsning om att fota i kyla! -65!

Jag kommer även ihåg i Lillfjäten (nära Idre), då det va en  -36 grader, att visst va det problem med bilarna, å när dom startade, så skramlade det från motorn, men att fota, det gick bra! Jag hade som vanligt kameran hängande under jackan, och tog fram kameran när det va dags! Nu har jag alltid en mindre kamera med normal eller vidvinkel, typ M Leica eller liknande, och den kamerastorleken e ju lätt att ha under jackan! De e detsamma med Fuji X100! Men kan tänka mig att en batterikamera e litet känsligare för kyla om man har den hängande utanpå jackan, men den analoga M Leican va det inte! Det enda problemet va att kameran blev kall att hålla i och att man måste dra fram filmen försiktigt! Då va det bättre att ha kameran under jackan!

För övrigt så va Roffe hos Tandläkaren i går och tog bort litet tandsten! Roffe e ju elva år nu, så man måste hålla hålla koll på hans tänder! Det va måttligt med tandsten och inget annat! Känns skönt!

Men se'n blev det några timmar då jag måste sitta mycket nära Roffe, och hålla koll på honom! För man söver ju hundar när man tar bort tandsten och det tar några timmar innan dom e helt vakna efteråt!

I dag -12 uppe på Gnestahöjden, misstänker att det e litet kallare nere vid Stationen! Och så blåser det också! Så det blir varma kläder både på Roffe och mig när vi skall ut!
Och med den här vindriktningen så bör det bli snöbyar även i dag!

Och dagarna blir längre! :)

/Bengan

Postat 2018-02-27 07:28 | Läst 5083 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 4075 / Religionshistoria och på onsdag Tårtan!

Det finns annat än fotografi! Tex religionshistoria! Vid gårdagens läsning av DN till morgonkaffet så hittade jag en artikel om en nyöversättning av Dödahavsrullarna! Spännande och intressant! Min fru undrade va e Pg nu då? Jag började berätta, men blev avbruten då hon sa, "Ok men glöm inte att du skall ut med Roffe om en stund!" ;)

Bakgrund: Jag fick bara veta om Bibeln, Nya testamenatet och Jesus när jag gick i söndagsskolan! Det är nu på senare år som jag förstår att Bibeln ingår i ett större kulturellt och religionshistoriskt sammanhang i det här området! Mycket beroende på de arkelogiska fynd man gjort under slutet av 1800-talet och under 1900-talet, och som jag på senare tid börjat läsa om!

Vad jag i några genomläsningar av recensionen av Ola Wikander nog ändå kan tycka, det är att Ola sätter Qumransekten i ett nytt centrum, i stället för i det större sammanhanget!

De va det om det! :)

.Men visst e Fuji X100S även intressant! :)

Och glöm nu inte tårtan på onsdag!

/Bengan

Ps. Lästips: "Kanaaneiska myter och legender". 
(Den Kanaaneiska poesin och mytologin var fram till 1900-talet så gott som okänd. Den religion och kultur från bronsåldern som bildar bakgrunden till Gamla Testamentet var bara bekant genom spridda omnämnanden i bibliska källor och hos grekiska författare).

Postat 2018-02-26 10:35 | Läst 4611 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 4074 / Dagens fotofika på Gustafsvik i Gnesta

Vi hade bokat punchverandan på Gustafsvik, så vi kunde sitta litet avskilda! Och som vanligt, rörigt, alla skulle prata samtidigt, men mycket trevligt! Ämnen va från Ludwig Bertele (Zeiss) till byggnadsplaner i Södertälje! Och så testande vi fotoutrustning såklart! Men det va också bokåterlämningar och bildtittande!

.

.

.

Å alla bilderna e självklart tagna med Fuji X100S!

God Natt!

/Bengan

Postat 2018-02-25 22:13 | Läst 4872 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
1 2 3 ... 8 Nästa