** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **

Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2903 / Rensar dom svamp i Kina också?

.

Med tanke på att man sänder torsken till Kina för att filea den, så kanske man kan sända svamp till Kina för å rensa? ;) Vi va ute i skogen nyss och passade på att träna Roffe som kantarellhund! Det gick väl sisådär, men han e nog Pg i alla fall! Han fattar att om han prickar nosen med en kantarell så får han godis! Och svamp fanns det!

.

Vi gick på en gammal banvall och plockade det vi såg i kanten! Roffe hjälpte till med att hitta några! Men vi tog det lugnt, för vi vet att plocka e kul, men rensa e mindre kul!

.

Så därför plockade vi inte så mycket kantareller av rensningsförklarliga skäl!

Men man kanske kan skicka svampen till Kina för rensning som sagt? :)
Då kunde jag ta lingonplockaren! För kantarellerna växte så tätt så det skulle funka utmärkt! :)

/Bengan

Ps. Å alla bilder e tagna med iPhone 4 S såklart!

Postat 2015-07-31 17:19 | Läst 6435 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 2902 / Verkligheten är underbarare än dikten! ;)

.


Läste det i tidningen i morse! "Torsken åker till Kina tur och retur". Omkring hälften av torsken som säljs i Sverige åker till Kina för att fileas! 80 dagar tar det tur och retur!
 

Nu skall jag ut och dikta ett tag! Dikta för mig e ofta att fotografera! :)
Ha en bra dag i dikten ni med!

/Bengan

Ps. Om man skall fundera vidare på den här transporten, så handlar det om pengar! De e billigt liksom! Å alla e vi ofta med på det billiga, bara vi inte får veta varför det blir så billigt! ;) Vad jag fattar så e kossor och grisar också ute och reser, men bara i Europa tror jag!  Men man vet nog inte säkert! :)

Postat 2015-07-31 09:25 | Läst 6682 ggr. | Permalink | Kommentarer (18) | Kommentera

Straight 2901 / Zen och konsten att göra sin grej!.

.

Jag tror det e viktigt att göra sin egen grej! För gör man sin egen lilla grej, i foto tex, då kan det bli en litet ovanlig grej också! Men visst kan det reta nå'n ordningshen, å då e det bra att inte vara så känslig för sk. kritik! Eller bryta ihop bara för att nå'n oförstående klagar på det ovanliga sätt man fotar på! 

Men å andra sidan,
finns det inte andra åsikter och tyckanden, då finns det bara en åsikt! Å hur spännande e det om alla dricker mellanmjölk! De e kanske därför det inte kommer fram några spännande fotografer den senaste tiden? De kan vara mellanmjölkens fel!

.


Sommartid e i alla fall lästid! Just nu läser jag historien om Tour De France! Och Ulf Danielssons senaste bok, "Mörkret vid tidens ände". En bok jag fått av Affe! Men att jag läser mycket just nu beror på vädret! Hade tidigare på förmiddagen dragit ut elsladden för att köra häcksaxen ett tag, men då började det regna, så då blev det läsning i stället! Tack för det regnet! ;)

Annars så väntar jag på en kamera typ Fuji X100, som har fullformatssensor och utbytbara objektiv och en adapter för mina äldre Leicagluggar! De vore nå't va!

/Bengan

Ps. Men här e alla bilder e tagna med  iPhone 4 S!

.

Postat 2015-07-30 14:04 | Läst 6216 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 2900 / Det här med unga resp. gamla fotografer diskuteras i några bloggar!

.

.

Och visst e det spännande! Alla har varit unga, eller e unga, och blir äldre! Men ungdom går snart över, som en god vän brukar förklara det hela med! ;) Nu tror jag inte det e ungdom eller ålderdom som bestämmer vad för bilder man tar, utan det e andra saker! Ett nutida problem, som jag kan se det, är hur skall en okänd fotograf, som kanske fotar intressant, kunna visa upp sig utan att det kostar skjortan, och utan att ha bra kontakter? Det e nog det som det hela handlar om i dag!  Och mycket mera idag än i går!
 

För övrigt så va vi och hämtade Roffe på hundpensionatet nyss! Roffe hade varit aningen litet underlig dagarna innan, men när vi lämnade Roffe så verkade han Ok! Och vi frågade såklart efter de här tre dagar/nätter på hundpanget hur han verkat? "Inga problem, han hade lekt med sex, sju andra hundar på dagarna, även några hannar och försökt sätta på en Lagottetik då och då!" 
Det kändes bra att höra!

Mannen i familjen på det här hundpensionatet är jägare, och har bra koll på vargar och vildsvin i området! Och är en bra berättare! En intressant grej vad gäller vildsvinsjakt, det är att han använder små hundar! Stora hundar blir bara skadade säger han, de små kan hålla sig hyffsat undan, men kan såklart  få en luftfärd av galten, det hör man, dom ylar under luftfärden, men se'n e dom på och runt galten igen! :)

Och Roffe va på det här hundpanget för vi va i Sigtuna!
På Sigtunastiftelsens hotell! Spännande ställe!

/Bengan

Postat 2015-07-29 19:11 | Läst 5672 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 2899 / Svartvitt via iPhone 4 S

.

Den här mobiltelefonkameran iPhone 4 S, som min fru lämnat över till mig, ger mig ingen ro! Den finns där hela tiden, antingen i handen eller i fickan, och är ofta för lätt att fota med! ;) För att försöka motverka den här lättheten så har jag ofta Leican hängande runt halsen superförberedd! Hyperfokal, filmen framdragen! Bara å trycka av liksom!
Men ändå så tar jag ofta upp iPhonen i stället!

.

Nu e den här porträttet kanske inte så tekniskt bra! Men det är en personlig minnesbild av Inez åtta månader! Bilden e tagen inne på ett kafé, det va väldigt skumt i hörnet där vi satt, och Inez rörde sig nästan hela tiden :) och så e det här en delförstoring! Men de är ändå tveksamt om jag klarat det här lika lätt med Leican!  Så jag tycker det blev en fin bild på Inez efter omständigheterna! :) 

/Bengan


Ps. I förra bloggen skrev jag att jag skulle skriva något om medvetandet!
Det kommer!
Ni som väntar på medvetandet alltså! ;)

Postat 2015-07-29 12:51 | Läst 5868 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
1 2 3 ... 7 Nästa