Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2767 / Ständigt alla dessa bilder! Vad e de frågan om egentligen?

.

E det inte bilder på facebook, så e de bilder på Twitter, eller på en Fotosida, eller på två fotosidor, eller på nå't annat som kallas sociala medier! Ständigt alla dessa bilder! Å de e väl kul!

.

Jovisst, kul ja, men ändå, vad står det hela för! Man kan inte bara hänga med i en slags mainstream å fota för att nästan alla andra i flocken fotar! Utan å undra och fundera menar jag! För det e väl det som gör oss till människor? Att vi kan undra och fundera!

.Om hundar eller katter sprang och fotade hela dagarna, då kunde jag bättre förstå det hela bättre! Men vi som kan tänka! Varför fotar vi hela tiden? Massor av bilder och ständigt! Vad e de frågan om egentligen!


Ok, de va de om de, här e några bilder som e tagna i morse!

Tagna med iPhone 4 S, trots att nå'n modernist tycker jag valt fel fotoutrustning när jag använder en så gammal iPhone! ;) Å när e den för gammal förresten?
/Bengan

Postat 2015-03-31 11:48 | Läst 6296 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 2766 / Konstnärsbilder med iPhone! Mycket intressant!

.

Alltså jag fotade en konstnär/hantverkare/krukmakare i dag, och hade två kameror med mig, Fuji X100 och iPhone 4 S. Visst blir det skillnad på bilder tagna med X100 och en iPhone, men tycker ändå iPhonen räcker ganska långt! Så här e två iPhonebilder!

.

God natt!
/Bengan

Postat 2015-03-30 23:38 | Läst 6311 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2765 / Måndag å intelligenta apparater! Och en sak i taget!

.

#1428587

Hinner inte blogga så mycket i dag, har en del att göra! Som pensionär innebär en del att göra, att det ofta ändå e bara en sak det handlar om! ;) Men de e fördelen med att vara pensionär, man behöver inte vara så "effektiv", utan man kan göra en sak i taget! Å man håller på tills man e klar! Påminner om Turing på nå't sätt va? Håller på tills man e klar...! :)

Nåja, nog om detta, åter till nutiden och vår underbara nya värld! Är imponerad! När jag hade bläddrat bland bilderna som ligger kvar i min frus fd iPhone, som inte har nå't simkort, så fick min fru en signal att nå'n tittat i hennes bilder! Å den varningen kom i hennes nya telefon!

Å i går när tiden skulle ställas fram en timme, så gjorde den här "gamla" iPhonen det själv!
Utan simkort och utan abonnemang! Skönt med en omtänksam datorstorebror, eller vad man kan kalla det för!  Omtänksamt e det i alla fall! Å så slipper man tänka, då man har tillräckligt att tänka på ändå!

/Bengan

.

Postat 2015-03-30 07:51 | Läst 5941 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2764 / Ett fönster mot världen! Internet! The Brave New World!

.

Man kan överblicka och kanske även tycka sig uppleva världen via internet! Visst e det fantastiskt! Speciellt nu när det regnar! Sitta och se och uppleva en massa saker, som man annars inte kunde göra innan internet! " The Brave New World!"  Man e som på en bio nästan hela tiden! Det blir även som en slags karta, en visuell karta för livet! Verkligheten har tagit en annan form, kan man kanske våga att påstå!

Förr tex så hade man en vanlig papperskarta när man fjällvandrade! Som man såklart plastade in! Och kartan behövde även uppdateras då och då, för vissa delar av naturen stämde inte riktigt med kartan! Det märkte man när man va ute i fjällen! Mest berodde det på att kartan hade en för liten skala, små branter eller stenar, typ flyttblock fanns inte utsatta på kartan, å inte regn heller för den delen, o bäckarna rann olika år från år, men så är det, en karta e en karta, verkligheten e något helt annat!

Som internet, för internet e nog en slags karta av verkligheten, men verkligheten är mycket mer! Mer än mer! Å verkligheten är för mångfacetterad också, för att kunna beskrivas via en karta!

Men de e klart, gjorde man en fjällkarta i skala 1:1 så blev den nog ganska bra ändå! (Men kanske litet krånglig att veckla ut, å då man vecklat ut den så täckte den hela naturen, men som sagt, det blev nog en bra karta!)

Så hur man än vrider och vänder på det hela, så är nog kartor och berättelser och internet och bilder, en trevlig och spännande och även en annorlunda verklighet, men blir bara ett approximativt värde på verkligheten! För att få ett mera rättvisande och exakt verklighet, så måste man nog ge sig ut i "terrängen" då och då!  Kanske mer än bara då och då!
Så även idag då det regnar! ;)

/Bengan

.

Postat 2015-03-29 12:44 | Läst 5943 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
1 2 3 ... 9 Nästa