** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **

Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3958 / Att läsa mellan raderna e svårt, det vet jag med min åttaåriga folkskola!

#1693056

Ok då, lite skryt er'e, för det blev nog inte riktigt åtta år, för jag jollade ibland! Men jag vet i alla fall vad Granes börda betyder! Det fick jag lära mig! Omskrivning liksom! Inte särskrivning! Det e nog modernare! Särskrivning alltså! ;)

Å e det nå'n messersmitt som tycker att jag inte håller tråden riktigt här i bloggen, så beror det på att jag steker grönsaksbiffar samtidigt som jag bloggar! Å litet felsatavt e det nog också! Å Laptoppen står på vedspisen! Inga lustigheter nu, jag steker inte på vedspisen, laptopen bara ligger där! Jag steker på elspisen! Å varför blogga å steka samtidigt, kanske nå'n undrar! Hört talas om multitasking! :)

Å så blir det så här när man har en bärbar dator! Aldrig lugn och ro! Man har den med sig! Ni som har en iPhone fattar! Folk ringer och stör en hela tiden!

Nåja, det blir några minuter över mellan varje biff! Eller rättare sagt, jag steker fyra biffar samtidigt, å när smeten e i pannan, så vänder jag mig om och skriver i bloggen! Och så e det här litet minnesträning! Minnesträning e bra för äldre! Mao, det gäller att komma ihåg att bakom ryggen ligger fyra biffar i en stekpanna! Å andra sidan så märker jag när det börjar lukta bränt, då får jag snabbt vända mig om, för annars så går brandlarmet! De gjorde det i veckan när jag prövade en gammal brödrost!

Å de e inget märkvärdigt recept de här biffarna! Jag river potatis, jordärtskocka, morot och finhackar lök och så litet vitlök och salt och olivolja och tre ägg och finhackad vitkål, allt blandas se'n ihop och så gör man små biffar och steker! Och till det här kan man göra en sallad! Men man bör vara litet observant, man kan få sjömansjuka (skörbjugg) av för ensidig kost! (För mycket grönsaker alltså) Förresten, jag gör ännu fler saker samtidigt just nu, fixade mat åt Roffe nyss samtidigt! Trippletasking!

Å så jag tycker det finns för mycket vel numera! Ena stunden så skall dom inte konsumera så mycket, å andra stunden så köper dom den senaste kameramodellen! Jag såg det nog på Tårtan! ;)
De va det här jag skulle blogga om ejengtligen!

Hur som helst, JAG håller ut ett tag till med min Fuji X100! Sju år gammal!
Nå'n i det här mellanmjölkslandet måste ändå göra litet konsumtionsmotstånd! :)

Nu måste jag duka! Min fru e på ingång!
Slut för idag!
/Bengan

Ps. Man kan ha lingonsylt till grönsaksbiffarna i ställer för sallad! Det blir mindre grönt då! ;) :)

Å tycker det e konstigt att ingen sagt nå't om Granes börda! Det e kunskap man kan ha på ett cockailparty, men även på Tårtan! E det ingen som använder internet till allmänbildning eller vad håller ni på med! ;)
Men här kommer hjälp!

Postat 2017-11-30 17:38 | Läst 5487 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera

Straight 3957 / Rötterna till fotografin på Tårtan med en gammal kamera!


Men jag börjar med att tala om hemvägen från Tårtan! Det va köer på motorvägen, men på rätt körfält, så det berörde inte mig! Skönt! För onsdagar e speciella, då fixar min fru middagen när jag kommer hem efter Tårtan, och min fru e mycket bra på det här med mat! Mycket bra! Så jag vill absolut inte bli försenad! :)

.Å så Tårtan! Kul och intressant som vanligt! Med ett oändligt antal ämnen att prata om!

.

Övning i gruppfoto! ;)

.

Å så litet om det digitala igen! Jag som e i stort "uppvuxen" med det analoga är fortfarande imponerad av digitalkameran! Tänk om jag haft en X100 på 1960-talet! Det går ju att fota överallt! Även om X100 här har litet svårt att hitta skärpan direkt då det e kontrastlöst!

Men det har ju sagts så klokt i en tidigare blogg, man skall inte jobba i onödan med att få fram skarpa bilder ur en  gammal kamera när det finns modernare kameror! ;) Så jag får se vad som händer framöver, för julen närmar sig!

/Bengan

Postat 2017-11-30 08:50 | Läst 4776 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 3956 / Vårt behov av tröst!
Efter att varit ute med Roffe i strilregnet så behövde jag litet tröst! Humbles bageri håller med så'n tröst! Trösten tar jag ofta till en påtår! Roffe fick också litet tröst! (Ni som undrar) Oxkött med grönsaker, å så litet Royal Canin special och allt toppat med litet keso! Ekologiskt! :)
Så nu sover Roffe igen!

Och så läsningen!
Scientific American skriver om hur viktigt det är att cykla mycket mer i en värld som får brist på drivmedel och råvaror och som drabbas av luftföroreningar! Redan 1973 påstod dom det! Men det tar alltid några år innan så'na här saker sätter sig! Å då e det nästan försent!

.Å så en intressant artikel i SN om en ny fågelart! En ny art som uppstod på en historisk fågelplats! Och redan från den andra generationen höll sig hybriderna för sig själva!

Så efter intressant läsning, och en påtår inte att förglömma:) å så på med färg på bilderna, så känns dagen mycket lättare!
/Bengan

Ps. Å så Tårtan i morgon!   Vad gäller mera om tröst! "Vårt behov av tröst", de e ju Dagerman och Carl Johan de Geer har sagt något mer näraliggande, " Med kameran som tröst"!

Postat 2017-11-28 13:05 | Läst 4833 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 3955 / Hundväder och aningen litet uppförsbacke!De e månaden Mörv nu, men vädret hjälper såklart till! (Kommer att tänka på Koestler, och boken "Natt klockan 12 på dagen")

Och Roffe har tidigt uppfattat att det regnar ute så han ligger kvar i korgen!

Och jag kollar då och då på väderprognosen i DN,
ifall den har ändrats under tiden jag fikar!

Som sagt, det känns som aningen litet uppförsbacke just nu!

.


Utsikt i går! (Eller om det va i förrgår)

Ha en bra dag ni med!
/Bengan

Ps. Tårtan i morgon!

Postat 2017-11-28 09:23 | Läst 4689 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 3954 / Det här med roddarbänken tills man blir ännu äldre!

Trappan 2

Jag menar, det här med att jobba mot den övre gänsen, typ 69 år, det e inte så himla enkelt som man tror! Vissa människor e friska och vill och kan jobba längre, andra borde jobba längre, då dom tjänat litet under åren, typ deltidande kvinnor, men de orkar inte! Och arbetsgivarna är tveksamma till att ha äldre arbetskraft kvar! För dom äldre e ju inte så förändringsbenägna och inte så billiga som yngre arbetskraft!

Visst låter det här som en intressant ekvation! :) Så det blir nog som vanligt, de under åren hälsomedvetna, med bra lön och intressanta fulltidsarbeten, kommer att få en intressant och bra ålderdom! :)

Ha nu en fin start på arbetsveckan! De e ju långt till pension, och längre kommer det att bli!

/Bengan

Ps. Tårtan på onsdag!


Postat 2017-11-27 06:45 | Läst 4788 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
1 2 3 ... 8 Nästa