Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4155 / Före syndafloden! Fanns internet då?

Vad gäller läsningen i DN så läste jag i dag att "Unga förstår inte plikten med värnplikten"! "Man e inte van vid att ha skyldigheter", säger Sofie Engström, presskontakt på Rekryteringsmyndighten.
Men visst skall vi ha ett starkt försvar, självklart! :)

Efter läsningen av DN så surfar jag runt en del på nätet och ser vad som finns! Och visst finns det!  Jag lovar! (Nu menar jag inte porr, våld, knark och att köpa vapen, som är de största ämnena på nätet, utan mer vardagsläsning, typ diskussioner, även vetanskapliga, på sidor typ "Familjelivet")
Nu e det inte invandring eller liknande som man kan diskutera, utan det är även mera vardagsvetande!

Och jag anar att mycket av det här "vetandet" kommer från nätet! För man säger ju ofta det! "Jag läste det på nätet!" Och ibland säger man bara, "Jag läste det någonstans!" Och misstanken är att någonstans också e nätet!

Ok, men jag tror det e svårt att hålla ihop nödvändiga organisationer, som ett land tex om "vetandet" är alltför spritt som det är numera, och då det även finns alternativt vetande!

Det e nog inte lätt att "driva" ett samhälle med all den information som finns idag,
så politiker skulle jag absolut inte vilja vara!

För övrigt så fungerar Fuji X100S oklanderligt! :)

/Bengan

Postat 2018-04-30 10:06 | Läst 4805 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 4154 / Kvällspromenad med Roffe! Om plattsättning! Och om Karl Wilhelm von Nägeli

De va en fin kväll i kväll, så vi tog en längre kvällspromenad med Roffe! Å här tunnling liksom!

.

"De va en del plattsättningsarbete i dag", som jag tror det står i en av de Isländska sagorna! (Plattsättarmänningarnas saga, så tror jag också att den sagan heter)
För vi behövde en morgonfikaplats framför garaget, å då va det å gräva, lägga ogräsduk, å på med sand och plattstenar! (För den fikaplatsen som ligger till vänster här, på trädäcket, den har litet skugga på morgonen)

Annar rätt lugnt, vedspisen knäpper, å det e tyst o skönt i stugan!
Tystnad e nog litet av en bristvara idag!
Läser om Karl Wilhelm von Nägeli! Han hade tankar om oändligheten! (Von Nägelis paradox) I varje mängd, om den är tillräckligt stor, tex Universum, hittar vi till slut en likadan sak, en upprepning, tex en planet som är likadan som jorden, och någonstans upprepar sig jordens geografi, någonstans bortom miljarder och åter miljarder nästan likadana upprepningar kommer det till slut även att finnas en likadan som du...

För några år sedan trodde vi att Von Nägeli kan ha haft fel, men det va inte helt säkert! I dag tror vi oss veta att han nog inte har helt fel, universum och det universum som vårt universum finns i, är nog tillräckligt stort för det här!

Ha nu en fortsatt fin lördagskväll!

/Bengan

Postat 2018-04-28 21:59 | Läst 4772 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 4153 / I dag Auktion på LP Foto! Skynda att fynda! :)

En fyndplats både för fotografer soch samlare! Mycket analogt! Och det börjar komma digitala kameror också, den här gången e det två Leica M9 med! Jag hinner tyvärr inte åka in till LP på Nalen den här gången! Men ni som kan, gör gärna det!

Å man kan hitta fint tecknande objektiv till sin digitalkamera! Forntid och nutid arbetar fint ihop!

Här e litet att bläddra i! Å man kan bjuda på distans också! :)

/Bengan

Postat 2018-04-28 09:01 | Läst 4833 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 4152 / Tekniken går framåt, eller rättare sagt, den förändras!

.

.

Å de här va också då de! Men kul var'e! Å det e kul nu med!

Å så va det fredag igen, tycker dom kommer oftare numera, och en del att göra inför kvällen! Skall åka och hämta sand, sedan handla till middagen, och så köpa ut en back öl till en junior, samt försöka att  hinna med att ta en liten lunch, se'n gräva upp en bit gräsmatta för att sätta plattor för en morgonuteplats, hugga litet ved och göra en del annat småfix varvat med några promenader med Roffe! :)

Så ha nu en fin fredag ni med!
/Bengan

Postat 2018-04-27 09:24 | Läst 4837 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4151 / Kamera och optik med mycket mytos!

Det har redan rapporterats om onsdagens Tårta i andra bloggar, och det enda jag saknade va väl bilden på den här Nikonkameran! Så här kommer den saknade bilden! Den som äger den här kameran kommer inte så ofta till Tårtan, och det e väl bra på något sätt! ;)

Hur som helst, en gång för länge sedan, så fanns det i stort sett bara "The Big Four" i mätsökarkameraväg, Leica, Contax, Canon och Nikon! Det va de här kamerorna som både pressfotografer och reportagefotografer använde i stort!

Visst fanns det SLR-kameror, men bristen på fotosnabbhet och att det fanns få och ljusstarka vidvinklar gjorde SLR-kameran något begränsad!

Optiken på den här Nikonkameran, 1,8/3,5 cm är mycket bra, och har en del mytos över sig! Och har man en sådan optik i Leicafattning, så e det mycket mytos! :)
Tur att den här optiken bara är i Nikon-fattning! ;)

/Bengan

Ps. Å jag är inte ett dugg avundsjuk på kamera/optik, utan skriver bara det här i allmänbildningssyfte! ;)

Postat 2018-04-26 18:58 | Läst 5101 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
1 2 3 ... 7 Nästa