Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5507 / Provfika på Tårtan nästa onsdag!

Vi tänker göra en provfika på Tårtan nästa vecka! Litet av koll på leget liksom! Har förstått att det har varit skörbjuggskänsla hos vissa när vi inte fikat på Tårtan på ett tag! ;) Har tex fått bilder från några som sitter och fikar på Tårtan med text lydande, "titta här, det går jättefint att fika på Tårtan nu igen!" ;)

Ok, vi provar väl då! 
Från 15.00 nästa onsdag alltså!:)

/Bengan

Postat 2021-09-30 19:30 | Läst 1465 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 5506 / Det nya Stockholm! En liten vägledning för gångtrafikanter på Besök i Stockholm!

Jag tycker att den här bilden är mycket represantativ för det nya moderna Stockholm! Och som en liten vägledning, eller tips, för er som tänker besöka det nya Stockholm! Alltså, det gäller att hålla sig i sin fil, även på gångbanan! För det kan komma snabb trafik bakifrån även på gångbanan!  Och innan ni skall göra ett filbyte, eller göra en gåsväng på gångbanan, titta i "backspegeln" OCH i de båda döda vinklarna! Obs! Även som gående alltså!
I det här läget då han kom snabbt åkande bakifrån, hade det kunnat bli en kollision, om jag tagit ett litet snedsteg, då han åkte förbi mig på några decimeters avstånd! Men jag höll rak kurs som tur va! :)

/Bengan

Ps. Nu kan man inom gatufotokretsar  ha synpunkter på att fota människor bakifrån! Som här! Det finns regler även i Gatufoto, men jag hann inte fota honom framifrån, för jag hörde honom inte komma (jag hör ju litet dåligt också) å så va han förbi! Men tycker ändå jag gjorde det bra med att hinna ta en bild! Jag fotade med en analog kamera! ( Kamera Leica IIIf och en maskerad Biogon 2,8/3,5 cm! Film FP4! Hyperfokal!)

Postat 2021-09-30 11:16 | Läst 1918 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 5505 / Mera kontrollbehov! ;)

Nåja, den här kameran har jag inte reparerat, men i en liknande kamera rengjorde jag långtidsverket, så nu går de långa tiderna bra på den kameran! Här är det bara framkallning då jag såg att det va bara några rutor kvar på rullen, och då jag måste byta film i kameran nu till hösten! Till en känsligare film! Nu vet jag att det e mycket lättare att öka känsligheten på en digitalkamera, men att fota med en så'n här kamera e också kul! Även om det inte e lika enkelt! ;) Och ljusstyrka 1,5 och 400 ASA bör räcka en bra bit tycker jag! När jag fotar med den här Leican och det e skumt och rörelse, så använder jag bara avståndsmätaren! Som sökare alltså! Flyttar man ögat till sökaren så kan det hända saker under tiden! Så det e lika bra att trycka av direkt när man har skärpa! :)

.

Som sagt, framkallning av sommarfilmen! ;)

Nog för nu!
God natt!

/Bengan

Postat 2021-09-29 22:44 | Läst 1649 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 5504 / Att behålla kontrollen!

En bra årgång av Kiev med en mycket bra optik!    Sn. 2.845.929  För den invigde! ;)


Och mycket av det vi omger oss med idag ligger utanför vår kontroll! Vi får bara använda det! Jag tänker även på våra fantastiska digitala fotoapparater! Men att åtgärda ett enklare fel är nog nästan omöjligt! Det får "Kameradoktorn" göra åt oss! Därför är det skönt att ibland fota med en apparat där man i stort sett vet hur saker och ting fungerar invändigt, och om det skulle bli något fel, så kan man förhoppningsvis åtgärda felet!

.

Jag har en Kiev, årgång 1963, där ridåslutaren började uppföra sig konstigt! Den övre ridån hakade inte i den nedre på ett bra sätt! Bara bra på ena sidan! Det bör jag kunna fixa tänkte jag! Och nu verkar det vara fixat! Fick såklart ta bort några delar på kameran för att kunna åtgärda!

.

Sedan tog jag några bilder, för att se att det hela fungerade! Och framkallade filmen! Kanske onödigt, för jag hade inte ändrat på slutarspänningen, men ville i alla fall kolla så det inte blev något ljusinsläpp! Men allt verkar som det ska! :) 

Jag tror det här är en bristvara idag, att kunna justera och även reparera! Även en mental bristvara, för det ger i alla fall mig en tillfredställelse! Det här lilla hantverket i saker man förstår, det känns bra för själen så att säga! :)

Nog för nu!

/Bengan

Ps. Tänkte kalla till fika på Tårtan i dag, men med tanke på dagens "utsläpp" så tar jag det nästa onsdag i stället! Hoppas inget konstigt inträffar tills dess!

Postat 2021-09-29 08:26 | Läst 1910 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 5503 / Idag återvinningsdag! Eller träning i cirkulär ekonomi!

Det är nog det som e en del av vår framtid, att använda saker längre, och sedan återanvända! Nåja, vi får nog pussla en hel del också, för allt nytt e inte skräp, men den gamla konsumtionslivstilen den har inte framtiden för sig! Och det här är även en generationsfråga! Läste om det tyska valet i DN, och där ser man det tydligt!
.

En släkting håller på att rensa för flytt och kom med en kameraväska och sa, "kolla om det kan vara något annars kan du väl slänga det?" Så jag kollade! :)
En Canon T70 med optik! De va "nya" grejer för mig så det va bara å Googla! Men allt verkade funka efter att jag satt i två batterier! Uppladdningsbara batterier såklart! :) Får se om jag provar en rulle film eller säljer kameran på någon loppis! Det har ju blivit litet trendigt för en del fotointresserade ungdomar att pröva på riktigt fotografi! :)

/Bengan

Ps. Vi hade en loppis i närområdet i helgen, också att bra sätt att försöka återanvända en del saker! Men jag hittade tyvärr ingen Leica! :)

Postat 2021-09-28 11:06 | Läst 1511 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 3 ... 7 Nästa