** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **

Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2421 / Dagens hängning av tavlor och så Skåneledens uppmaning till medföljelse! ;)

 

Dans med tavlor!

 

 

Här e Olle!

I dag hängde vi upp tavlor i fd. bryggeriet i Gnesta inför Gnesta konstrunda och samlingsutställningen! Det är en del pyssel med att hänga upp c:a 35 olika konstverk, men efter fyra timmar så va vi klara. Nu återstår bara litet städning i lokalen.


Annars så har jag suttit och titta en del på Skåneleden! Vi kommer att vandra en bit på leden om några veckor! Vissa delar av vandringsleden går nära havet, och man kan få en fin utsikt! Vi kommer att göra dagsturer, och sova på ett pensionat! Men delar av sträckan mellan Ystad och Verkeåns mynning står högst på turplaneringen!

http://www.skaneleden.se/leden/sl-4-osterlenleden/

/Bengan


Ps. Jag får ett meddelande då jag tittar på webb-platsen Skåneleden!
"Det var länge sedan din webbläsare för första gången såg dagens ljus. Sedan dess har utvecklingen tagit enorma kliv. Därför vill vi varmt rekommendera att du testar en ny, modern webbläsare. Du kommer garanterat få en mycket trevligare tillvaro på nätet, inte minst här på vår webbplats"

Lösningen för mig blir inte att byta webbläsare, utan att hitta en annan webbplats för mitt tittande på Skåneleden! :) Det e för litet motstånd här i världen! Och för mycket ordning i leden! Och för många medlöpare till det kapitalistiska prylsamhället! ;) :) Å det förklarar man sig ofta med, "Man måste ju hänga med i utvecklingen när storföretagen säger så!"  ;) :)

 

Postat 2014-08-31 19:05 | Läst 6950 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2420 / Lämnade nyss in mitt exempel på den konst som jag kommer att visa på Gnesta Konstrunda!

 

 

Och tog även några bilder från inlämningen!

Som jag nämnde i förra bloggen så finns det en samlingsutställning för Gnesta konstrunda i fd bryggeriet hos Art Lab, där man kan se exempel på den teknik, eller typ av konst som resp. konstnärer använder, för att lättare kunna planera sin rundtur bland konstnärerna under nästa helg! 

 

 

 

 

 

 

Å vissa tavlor e stora...

 

 

Å man passar på att prata litet med andra konstnärer vid inlämningen

Och i veckan som kommer, på tisdag, så är det en mingelträff för de deltagande konstnärerna! De här trettiofem konstnärerna som ställer ut i år, har ofta inte setts eller träffats tidigare, men det kan man nu göra på mingelträffen!

/Bengan

Ps. Å i eftermiddag e jag bröllopsfotograf! :)

 

 

 

 

 

Postat 2014-08-30 13:07 | Läst 6529 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 2419 / Om en vecka så är det Gnesta Konstrunda! För femtonde året!

 

 

 

Gnesta Konstrunda firar i år sitt femtonårsjubileum sedan starten 1999. Med trettiofem utställande konstnärer! Jag själv har nog varit med på Konstrundan en sju till åtta gånger och visat mina bilder, men på litet olika ställen. Första åren höll jag till hemma i en litet källarrum, men det blev litet trångt, så nästa steg va att hyra in mig på något större ställe på orten, bla i en utställningslokal på en gård utanför Gnesta, men nu är jag hos Åmells möbler i centrala Gnesta sedan några år, och det fungerar mycket bra!

 

Och vad är en Konstrunda! Jo, ett antal konstnärer i en kommun eller område visar sina alster under några dagar för konstintresserade, antingen i hemmet eller i en lokal! Konstrundan anordnas ofta av en Konstrundegrupp, som sköter antagningar, reklam, information osv. Och konsten kan vara tex måleri, skulptur, teckning, grafik, foto, textil, konsthantverk, keramik och glas! Och man kan såklart även köpa konst hos konstnärerna!

 


Så är ni i närheten av Gnesta nästa helg, 6-7 september, passa gärna på att besöka några konstnärer! Många mat och fikaställen är också öppna under de här dagarna!
Mer info här om Konstrundan!

Å jag håller som sagt till hos Åmells möbler, och är ni intresserade av möbler, riktiga handbyggda svenska möbler, passa då på att gå en runda bland möblerna hos Åmells också!

Och om en stund skall jag ned till Art Lab med min tavla till Samlingsutställningen! En Samlingsutställningen innebär att varje konstnär har ett verk hängande på en central plats i Gnesta, där man kan se ett exempel på den teknik eller typ av konst som konstnären använder, för att sedan kunna planera sin rundtur till konstnärerna nästa helg!

Välkommen nästa helg!
/Bengan

 

Strax, inga fler insatser...

 

 

Postat 2014-08-30 09:30 | Läst 6760 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 2418 / Canon 1,2/50 mm på Sony7R och en färgbild!

 

Canon 1,2/50 mm på full öppning!                                                          Foto Lasse Persson


Visar en färgbild tagen med Canon 1,2/50 mm. I förra bloggen va det svartvita bilder. Kontentan e ändå att den här 1950-tals optiken är mycket användbar och hyffsat skarp även på full öppning, och kul att använda även år 2014! Och det här stämmer nog för många objektiv från kända tillverkare från 1950-talet och framåt. Nu tänker jag på fasta objektiv!

Men normalkamerahuset för optiken kommer att vara en analog M Leica! Och det har blivit roligare, men det går framför allt snabbare, att fota med min M Leica, då jag satt i ett litet "glasöga" i sökaren! Nu ser jag att ställa skärpan mycket bättre, och det e viktigt med ljusstarka objektiv där man ställer skärpan manuellt!

Slut för idag!

/Bengan 

 

 

 

Postat 2014-08-29 11:57 | Läst 6675 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 2417 / Sony A7R resp Leica M9! Å så litet Bokeh!

 

 

Att kunna fota med litet äldre, och mer spännade objektiv på en digitalkamera skulle jag tycka va intressant! Tex Sonnar 1,5/5 cm eller Canon RF 1,2/50 mm! Nu går ju det här ganska bra, och oftast med en adapter!

Men med en mindre sensor än 24 x 36 mm, så får man inte ut så mycket av ett objektiv gjort för 24x36 mm, annat än att det kanske tecknar skarpt i mitten! Men med en digital M Leica så blir det annorlunda, men nu tyvärr  priset också något annorlunda vad gäller kamerahuset! 

Men nu finns det billigare alternativ, tex Sony Alpha 7R, som också har en sk. fullformats-sensor, c:a 24 x 36, och som med en adapter tar det mesta vad gäller äldre objektiv, utom vissa vidvinklar! Nåja, den tar de flesta vidvinklarna, men i hörnen blir det ibland inte helt bra om den bakre objektivdelen går in långt i kamerahuset! Vet inte hur Leica M9 klarar det?

Tycker mig se att nyare M Leicaobjektiv, tex vidvinklarna, ofta är en retrofokuskonstruktion just för att inte den bakre objektivlinsen skall komma för långt bak! Är det nå'n som sett resultat av en Jupiter-12 via en Leica M9?

Men blir bilderna lika bra då med ett Sony Alpha-hus som med ett digitalt M Leicahus då! Vad gäller mer normala objektiv alltså! Jag tror och misstänker det, utan att veta! ;)
Vore intressant att höra några åsikter om det här i bloggen! :)

Jag fick en förevisning på Tårtan i går om användbarheten hos Sony A7R. Lasse Persson hade en Sony med en Summicrom 50:a på en adapter och då såg jag chansen! Frågade om han ville fota med min Canon 1,2/50 mm! Porträtt på full öppning! Det fixade han!

Jag har fått bilderna av Lasse, något förminskade för att få in dom i bloggen, med det ser mycket, mycket bra ut! Å de e fint fotat Lasse! 

 

Canon 1,2/5 cm på full öppning! Man ser skärpan på glasögonen, men oskärpan kommer redan på ögonen! Å visst e det väl litet intressant Bokeh i bakgrunden?

 

Lasse tog även en bild med Nokton 1,4/40 mm SC. Också på full öppning! De e en bra optik!! Även här litet Bokeh!

Den enda önskemålet som jag nu skulle ha, det är att tex Sony/Zeiss gör en digital RF-kamera med den här 24x36 sensorn! Det behöver inte vara så mycket lull-lull i kameran, bara att det finns en optisk sökare med inspeglad avståndsmätning och så inställbara ljusramar! Och att det inte blir nå't Leica-pris på kamerahuset! Mycket mer behövs inte! ;)

/Bengan

 

 

Postat 2014-08-28 12:08 | Läst 8134 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
1 2 3 ... 7 Nästa