Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2488 / Egna projekt tar tid, och det är konstigt! I dag e det konstigt att det tar tid!

 

 

Om man kopplar bort händelser från dagens tempo, så blir det inte så konstigt!
Men otidsenligt! Vi har ett högre händelsetempo idag!

Men är ett effektivt tempo i hobbyn en nackdel?
Så det blir nå't gjort även på fritiden?
Det beror på...

/Bengan

Ps. Första försöket till en Haiku-blogg!  :) Bloggformen e inte riktigt klar än!

 

Postat 2014-10-31 08:31 | Läst 6102 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 2487 / Min fru tycker jag läser för litet, i alla fall läser jag för litet vad gäller rätt böcker!

 

 

 


Visst låter det som ett talibanstyre va? ;) Nåja, sådana här tankegångar finns runt om oss i vardagen också, människor som tycker vi gör fel saker, saker som vi själva inte gör, eller som ligger litet utanför vårt eget intresseområde! Det finns ju här på Fotosidan också såklart! Människor som skriver om onödiga saker tex! Dom skriver eller tycker inte helt rätt enligt normen! Eller tycker för mycket om något för att det skall vara helt normalt! ;)

Men så är det, och så kommer det att vara och så har det alltid varit! Och lösningen, om man nu vill ha en egen lösning, är nog att inte bry sig så mycket om vad andra gör, utan att göra sin egen grej! Om man nu har en egen grej, men det borde man väl ha, även om det är att läsa fel bok!

Jag brukar svara min fru med orden vad gäller bokläsartalibanismen, "jag har inga synpunkter vad du läser!" ;) Nåja, det här e vårt lilla humorgnabb, men verkligheten utanför hemmet kan ofta vara en annan! Man kan väl kalla det för konformismen, eller talibanismen light, då man säger "Alla vet väl att det e så! Varför håller dom på och tycker och gör saker annorlunda? Å så ofta gör dom det också!"

Nu blev det här en längre utflykt i det kända, men för att avsluta det hela så vill jag sammanfatta några rader ur den olämpliga bok jag läser till och från, "Vi måste inse att vi är mer än vi själva tror, att vi har större resurser än vi själva upplever, att vi märker mer av världen än vi lägger märke till!"

Det va några rader ur boken: Märk världen.  En bok om vetenskap och intuition. Kapitelet heter: Maxwells mig. (Maxwell det va han med de vackra ekvationerna ni vet!) Boken är skriven av Tor Nörretranders.

Nu till en annan verklighet, Roffe!
Jag vill gå ut, säger Roffe!
Ok, strax, säger jag!
/Bengan

 

Postat 2014-10-30 08:07 | Läst 6285 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 2486 / "De e mycke nu!"

 

Vi som varit med några år känner säkert igen uttrycket från ett Tv-program! Fast allt är ju relativt och beror på vad man jämför med såklart! Va i alla fall uppe 05.00 och käkade frukost för att sedan lämna bilen på verkstaden i Södertälje 07.00 och se'n hem i en lånebil! Å den här lånebilen va en så'n där som stannar motorn när man stannar vid rödljus! Det märkte jag när jag stannade vid ett rödljus och tänkte, va fan nu då!!??

Å på intrumentbrädan, där fanns det symboler och lampor, jag lovar! Det här e elektroniska bilar de här nya bilarna, eller man kanske kan kalla det för digitala bilar? ;) Å hyffsat drag va det i motorn också! Säger inte hur och var jag kollade det draget!;)

Vän av ordning som vet att jag nyss köpt en ny, begagnad, bil, undrar kanske, e det nå't fel på den då! Jäpp, dom skall byta vattenpump! Går på garantin liksom!

För övrigt verkar det som om jag skall visa några bilder på Fotomässan som nu kommer i Älvsjö! Fått en inbjudan, och har tackat ja! Skall bli kul!

Nu e det dags för en påtår! :)

/Bengan

Postat 2014-10-29 09:09 | Läst 6311 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 2485 / Analogt fotograferande resp digitalt fotograferande!

 

 

 
Jag blandar ibland fotoutrustning på samma motiv, fotar med både digitalkamera och en analog kamera vid samma tillfälle och sitter efteråt och funderar på resultatat! Även långt efter att jag har tagit bilderna! Ofta sker det när bilderna kommer in nästa varv i PS! Så vad e bra och vad e dåligt med det digitala rep analoga för mig?

Visst e det praktiskt att fota digitalt, men betyder det praktiska något för mitt resultatet? Visst går det lätt att fota digitalt och det blir bra, mycket bra! Och det går ofta fort, men e det viktigt? Å e det viktigt att bildfilen e så stor och bilden blir superskarp? För det som jag fotograferar alltså? Eller finns det andra värden i en bild?

Å själva känslan med att fota analogt tar jag inte upp här, den e för personlig, subjektiv och blir partisk och sannolikt mycket ovetenskaplig! ;)

Och den som inte har fotat analogt, den slipper nog de här funderingarna och kan inrikta sig på att fota i stället! ;)

Så jag får fortsätta att fundera! Å egentligen, de e inte helt fel det heller! Att fundera menar jag!
Även om jag sannolikt inte kommer fram till nå't bra svar! :)

/Bengan

 

 

 

 

Postat 2014-10-28 11:57 | Läst 6082 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 2484 / Det e nog så, som de flesta nog redan märkt, men som man kanske inte tänker på!

 

 

 

Kocksgatan 24

Grunden för vad vi gör som fotografer e att skapa en bild som ofta även kan vara intressant för andra! Och det kan man göra på olika sätt! Några fotografer skapar sig även en identitet genom sina bilder eller sitt sätt att fota, mao fotografen känns igen på sina bilder!

Nå'n fotar tex med stativ och storformat på natten, en annan fotar nära karaktärsselfies under många år, å dom här selfiesarna e väldigt populära på internet som lån! ;) En annan fortsätter på ett udda ämne under några år, eller under en ännu längre tid än bara några år!  Det kan såklart kännas litet tjatigt ibland, men det tjatiga gäller ofta bara för fotografen själv! Vi andra gillar de här personliga bilderna!

För det här e inte så dumt faktiskt, att försöka hålla sig till ett ämne, eller några ämnen, sina ämnen alltså, och fördjupa sig i dom, även om man måste göra utflykter mot andra motiv ibland för att vila upp sig och hämta kraft!

För att hålla sig i stort till sitt ämne, det blir ofta ett bra sätt att märkas! Att märkas med sin egen speciella fotografi! Och att märkas e bra! Det känns ofta bra också! 

/Bengan

 

Postat 2014-10-27 08:45 | Läst 5869 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 3 ... 7 Nästa