Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6483 // Framkallning och svartvita dia och Fotofikat på Viksängen!

Jag brukar notera på filmremsan vad den "innehåller"! Det kan vara bra att veta vilken kamera filmen gått igenom! Och datum! Bra då det ofta ligger flera rullar i kylskåpet! :)

Filmtorken i badrummet fungerar bra! Avdelning den nya fotografin alltså! Eller nygamla, fast de som nybörjar med det här har ofta inte varit med om det tidigare! :) Eller som undomarna säger, dom som växt upp i det digitala, dom kallar det här för riktig fotografi! :)

Vad gäller Fotofikat så va det trevligt! Här testas en Booster! Alltså en Nikonnormal på en Fuji X-E1 blir en normal! Ingen brännvidsförändring alltså! Företaget som gör de här bostrarna hade en booster på gång för M Leicaobjektiv på tex. Fuji x-kameror, men avståndet var för trångt mellan objektiv och sensorn för att det skulle fungera bra!

Och det här är en diabild! Som jag inte riktigt kommer ihåg hur den framkallades! Jag minns att jag måste övertyga labbet i Tunnelbanestation Hötorget, för en trettio år sedan, att filmen skulle framkallas i den för dom felaktiga filmframkallningen! Och då blev det ett svartvitt dia! Det märkte dom också efteråt! Vad jag minns så va originalet en negativ filmrulle! Färg alltså!
Någon som gjort något liknande och vet hur man gjorde?

.

Annars inga större nyheter! Det sitter just nu ett 28 mm objektiv på M6:an! Ett Voigtländer! Fördel är bla. ett ganska djupt motljusskydd! Bra när det snöar! Ni fattar va?

/Bengan

Postat | Läst 526 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera