Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1519 / Fuji X100 som partykamera, funkar det? Och så ont i huvudet....

 

 


Avslutade lördagen på en födelsedagsfest för en nära vän i Folkets hus i Segersjö! (Ligger i Tumba utanför Stockholm)  Och passade såklart på att se om Fuji X100 kunde fungera som partykamera!

De flesta inbjudna gästerna håller på med sång och teaterverksamhet, då anar ni resten va!?  :) Så lugna stunder va det helt klart ont om på den här festen! Och jag har, som sagt, ont i huve't idag! Men det onda sitter där käkarna e ledade! :) :)

Här är några bilder, fler bilder och ev text kommer löpande i bloggarna framöver om hur Fuji X100 funkade som partykamera! :)

/Bengan

 

 

Födelsedagsbarnet skrattar så hon tappar huvudet i bordet!!

 

 

 

Före detta Leica M6 ägare, numera X100 ägare,  förbereder sin entre med att repa i köket!

 

 

 

Postat 2012-05-20 15:42 | Läst 2224 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 1518 / Jaha, vad skall man blogga om i dag då....?

 

 

Undrar om jag visat den här bilden tidigare...?

 

Jag tycker att det brukar vara lätt att hitta nå't att berätta om i bloggen, men idag va det litet segt liksom.  Jag skulle väl kunna berätta nå'n undomsskröna, tex då jag jobbade på en båt, Walleniusbolagets Rigoletto, och en se'n kväll i Detroit så "provkörde" vi några sprillans nya Studebaker Golden Hawk 77 :or.... 
Eller påstå att Fotoklubbarnas tid tyvärr e förbi,
eller påstå att fota i raw, de e bara onödigt!
För att få igång en liten bloggdebatt!

Eller visa några gamla bilder, för att få nå'n Helsingborgare att vakna och säga, "Bengan, den där bilden har du visat förr!" :)

Vad gäller att visa gamla grejer i en blogg, så bör det nog vara nå't nytt varje dag, och då såklart även många bilder! Och ingen verkar fundera på varför man tar så mycket bilder hela tiden, eller bloggar varje dag, det tycker jag vore en mycket bättre fundering! ;)
För nytt och mycket verkar ändå vara bäst, inte det minsta krav på kvalitet!  Vad det nu är? :) 
"Tänk vilken duktig fotograf! Tog minst 4000 bilder i helgen!"  :)

Nåja, som ni märker, så är det nog inte så mycket substans i bloggen! Men allt e ju en smaksak! 
Även bildsmak e ju en smaksak!
Så nu skall jag ta en påtår, läsa vidare i DN, och fundera på vad jag skall göra under resten av dagen..

/Bengan


Ps. Ok, kom på att jag faktiskt har nå't att göra i dag,  skall snart ut med Roffe, se'n diska, handla för helgen, bädda, såga upp en del ved, fota på ART LAB, sända högupplösta filer till en redaktion, skriva en faktura.....
Det blev faktiskt litet körigt när jag tänkte efter!  De e bra att tänka!  :)

Men vad gäller substans i bloggen, vad är substans i dagens bloggvärld? 
Eller så bloggar jag varje dag för att inte bli bortgömd i bloggvärlden! Den nya digitala existensialismen! ;) :)  Finns du inte varje dag på FS, på fejan, eller på Flickr, då är det illa...

För man kanske bara existerar i den här digitala världen, och då gäller det att inte tappa taget om livet här i alla fall!   ;)

 

 

Undrar om jag visat den här bilden tidigare...?

 

 

 

 

Postat 2012-05-18 07:37 | Läst 2474 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 1517 / Hur jag lärde mig att tycka om öl!

 

 

 

 

 

Det här va på 1950-talet, och jag berättade i en tidigare blogg att jag har jobbat som hoppilandkalle, bla på Stockholms Ångslupsaktiebolags M/S Angantyr som gick mellan Nybroviken och Möja!
Nu kommer jag inte att berätta alla saker som vi 17 och 18-åringar hittade på, man kan ju få dåligt rykte även efteråt! ;)
Bla så tog vi med en motorcykel ut till Möja på en midsommarafton och körde runt på grusvägarna, bla så tog vägen slut i ett potatisland vid ett tillfälle! Men det gick nog att sätta ny potatis!

Men nu skulle jag berätta hur jag lärde mig att tycka om öl!
En varm sommardag då vi hade bräder med på fördäck, så gjorde kapten en liten avstickare in i en vik på Möja, till en privat brygga, och där lastade vi av bräderna, och när vi va klara så sade mannen som beställt bräder och båttransport, "Nu grabbar, skall ni få en pilsner!"
Och så gick han upp till en jordkällare och kom ut med några svala öl som vi drack stående, himmel va gott det smakade! 
Så var'e med det!

/Bengan

 

 

Herrsamtal 1964.

Postat 2012-05-17 21:02 | Läst 2313 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 1516 / Varför en glödlampa inte skall hålla för länge, en kamera skall inte heller hålla för länge såklart!

 

 

 

 

 

 

 

Hur skulle det gå för samhället om våra prylar höll för länge? Tex om en glödlampa håller för länge? Eller tvättmaskin, eller kylskåp håller för länge, å vad litet sopor det skulle bli, kanske för litet sopor...?

Eller om dagens kameror håller lika länge som en Contax II från 1938?  (Min Contax från 1938 med optik från 1936 funkar utmärkt fortfarande!)

Och hur man kan avkoda det chip som får en skrivare att dö i förtid, för att få skrivaren att fortsätta att fungera många år till trots att reperatören sagt, "Köp en ny skrivare!"

Intressant program på Svt. Play om inbyggda livslängdsregulatorer i våra konsumtionsvaror! Eller hur vi blir lurade hela tiden men ändå tycker att det är Ok!?
 

I går så va det Twang! Trevligt och kul som vanligt!

/Bengan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Postat 2012-05-17 09:22 | Läst 4069 ggr. | Permalink | Kommentarer (14) | Kommentera

Straight 1515 / Varför blev Fujifilm så ensam om den här kameratypen?

 

 

Hammarby IF Boxning

X100 tar mycket bra bilder på 4000 ISO!

 

 

Ni som följt min blogg några år har nog läst att jag undrat varför ingen gjorde en liten digitalkamera med en optisk sökare?  (Till ett rimligt pris)

 

 

 


Varför inte en Nikon X1? ;)

 

Och jag visade exempelbilder, med Bernt Carlzons hjälp, på mitt önskemål. Nu finns ju den kameran, Fuji X100, och vad jag förstår, efter samtal med Fujifilm, så har X100 sålt mycket bra! Och säljer mycket bra fortfarande!

Så jag är nöjd, men en tanke slår mig ändå, ursäkta mej!  :)  Varför hoppade ingen annan kameratillverkare på den här grejen? För så svårt kan det väl inte vara att misstänka att en digitalkamera i ett litet retro-stuk, eller i ett analogutseende borde kunna sälja hyffsat bra?

Men det finns säkert förklaringar till att man ville låta Fujifilm vara ensam om det här! ;)  Det finns bortförklaringar till allt om man bara vill!  ;)

Hur som helst, de andra kamerafabrikanterna har, som sagt säkert sina skäl eller förklaringar,  jag är i alla fall nöjd med att Fuji gjorde X100! Och kameran funkar utmärkt för mig! Känslan e fin, och hela tiden säger människor, "Jaha du har inte börjat fota digitalt än", eller "Vilken fin gammal kamera du har!"

Som sagt, jag e nöjd, av flera anledningar liksom! :)

/Bengan

 

 

       Lumix med optisk sökare, varför inte?

 

 

 

Postat 2012-05-16 07:59 | Läst 3233 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4 5 ... 9 Nästa