Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2143 / Med facit i hand så borde Tv ha kommit tidigare! Å så sista Tårtan för terminen i morgon!

 


Jag har alltid tyckt att människor som inte har Tv, eller rättare sagt inte tittar på Tv verkar underliga, eller tom litet skumma! Ursäkta! Å nu kan man nog lägga till nå't ännu allvarligare, gruppen som varken tittar på Tv eller e på Facebook! Där misstänker jag nå't mycket allvarligt! Och börjar man se ännu närmare på det här, och ser att det inte finns nå'n Iphone heller, då mina vänner, Red Alert! Hallå NSA och FRA och Säpo och Google och Microsoft och Adobe!!

Och lösningen då? För det e bra att komma med lösningar! Å inte bara sitta å klaga!

Men först en historisk återkoppling så ni fattar allvaret!
Om Gavrilo Princip sett mer på Tv, och varit mer ute på Fejan och haft en Iphone och kanske en läsplatta, då hade han haft annat att göra, och historien hade sannolikt tagit en annan bana!
Så min slutsats de e att man bör kolla så att folk tittar på Tv, är med på Fejan och har en Iphone! Och gärna har några läsplattor! Då borde allt vara lugnare här i världen!

Under folkhemmets uppbyggnad så gjorde man hembesök för att ge folk tips och råd för att leva renligare så att säga! Undrar om det inte e dags att starta upp det här igen! Hembesök av mediakontrollanter! "Lev renligare tillsammans för säkerhets skull!"
Ok, nog med förslag!

I morgon e det Ellens Fotografiska på Tårtan! Sista fikat för den här terminen! Vi startar vid c:a 15.00 på Gata Horns och vid 17-tiden så går vi klassvis till Puben Glada Stinsen vid Södra Station, ingång Rosenlundsgatan, för att ta en pilsner! Så väl mött på Tårtan i morgon!

/Bengan The Zombie

 

Postat 2013-12-17 20:55 | Läst 1919 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 2142 / Den kontroversielle människan, eller konstnären eller fotografen, visst e dom konstiga?

 

 

We’re waiting....

 

Tänker bla på Tv som vår nutida konst! För Tv e väl också populär konst? (Obs särskrivningen!) Man kan nog titta på de program som e populärast på Tv och ta sig en funderare om de är bra konst, eller bara populär konst eller båda delarna? Jag menar e bra konst den som gillas av så många som möjligt? Och även när det gäller bilder? Våra bilder tex?  

Trevliga bilder e ju trevligt att titta på såklart! Inga konstigheter med det! Bilder som de flesta tycker om alltså! Dom borde ju vara bra bilder eller bra konst! "Å vilka fina bilder den här trevlige konstnären gör! Hen e duktig!"

 

Men så finns det alltid litet konstiga konstnärer, även bildmakare, ofta litet oroliga typer, som fotar litet konstigt och ojämt, och inte fotar dom jämt och ständigt heller, i alla fall så fotar dom inte som vi vanliga gör eller skulle vilja göra...

Varför gör dom så?
Varför fotar dom inte som folk??
Å gör Tv-program så man fattar!

/Bengan

 

Postat 2013-12-17 11:29 | Läst 1714 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 2141 / Ursäkta, kunde inte låta bli att haka på det här om värdelösa Leica-fotografer och Sony A7.

 
I förra bloggen så tyckte jag det va intressant att man kunde använda Leica M-objektiv på Sony A7! Och nå'n som kommenterade i bloggen berättade även vad han hört om de som köper en ny M Leica! Tex 90 % kan inte inte fota, utan man köper en Leica för att man får status, och att Leica har blivit en lyxaccessoar! Vilka tider de blivit! Hur kan man säga så? ;)

Nu måste jag nog hålla med en aning, för jag har sett människor som skulle kunna klara sig med något mycket, mycket billigare i kameraväg, efter de bilder jag har sett att dom tagit, men då dom har råd, så blev det en ny Leica! Tex Dimitri Medvedev i Ryssland fotar med Leica M9 och även med Leica S2. Men han tar säkert mycket bra bilder! Så det inte blir nå't diplomatiskt här!

Å andra sidan, kolla i en del kameraväskor här på Fotosidan, nu gäller det inte Leica, e det en fotobutik eller! ;) Och se'n när man tittar på bilderna från den här "fotobutiksägaren"!
"Mycket väsen för ingenting", hette inte teaterstycket så? ;)

Ok, nu va det Leica det handlade om! Ursäkta! Och det här gäller såklart inte alla som köper en nytillverkad M Leica med en ljustark modern optik, för det finns såklart "riktiga" fotografer även i den här gruppen, självklart, och då även här på Fotosidan såklart!

Men det e ändå inte bra med såna här rykten, att 90% av Leica-ägarna e värdelösa som fotografer! Folk drar ofta alla över en kam! Även Leica-folket verkar det som!? ;)

 

Å ett litet mellanspel! Visar en bild på den här fotografen så ni inte glömmer bort honom! För han bloggar sällan numera! Och bloggar man inte...!  ;)
Obs att kameran e bara lånad för ögonblicket! 

Men dom som jag själv ofta upplever vara "riktiga" Leica-fotografer, de e dom där som inte kommit in i det digitala än, bakåtsträvarna alltså, som använder en analog M Leica, köpt begagnad och ibland även med en icke märkesoptik påsatt!
Dom tar ofta onödigt bra bilder!
Men det här e ingen naturlag, utan bara min personliga uppfattning! :)

Men som sagt, kunde inte låta bli att fortsätta på den här accessoar-Leica-tråden från förra bloggen! För den tråden va nog litet eldfängd! :)

/Bengan

 

Postat 2013-12-16 17:26 | Läst 2461 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Straight 2140 / Die Welt: “Leica’s nightmare is Sony”

 


Har suttit och läst en del om Sony A7 nu på morgonen, mycket intressant! Och vad jag förstår så kan man använda många Leica M-objektiv på Sony A7 med gott resultat! Och då borde även andra objektiv fungera, tex Ryska Jupiter-3 och Zeiss-objektiv i leica-gänga!

Så jag kan förstå att det här kan bli en mardröm för Leica! Men nu finns det alltid fotografer som vill ha en mätsökarkamera till sina M objektiv, men det antalet kommer sannolikt att minska, och det drabbar Leica såklart!

Men vad man ändå kunde önska framöver, de e att någon annan tillverkare, tex Cosina eller Fuji eller Sony eller kanske, kanske Zeiss, gör en liknande kamera som Sony A7, men som mätsökarkamera, när nu tekniken finns! Och att den då får ett rimligare pris än Leicas digitala mätsökare!

Men som sagt, sannolikt e det litet oro hos Leica just nu! Så vad gör man, sänker priset på det man har eller gör en budgetmodell? Begagnatpriserna e nog redan på nedgång på de digitala M Leicor som finns! Annars vore det konstigt!

Spännande er'e i alla fall!

/Bengan

Postat 2013-12-16 07:09 | Läst 3273 ggr. | Permalink | Kommentarer (18) | Kommentera

Straight 2139 / Vad gör man på söndagen när det duggregnar och den enda Tv:en e en Iphone? Å så Tårtan!

 

"Hallå, måste jag bära bollen själv hela tiden?" 

Vi gjorde en chansning och frågade Roffe vad vi skulle göra! Vi e ju tre i familjen, så Roffe måste också få vara med och bestämma! Alltså, jag framförde frågan så här, "De duggregnar ute, e bara fyra plusgrader mao ett väldigt tråkigt och blött väder och så blir det snart mörkt, så vad vill du göra i dag Roffe?"  Tänkte nog att han kunde tänka sig att ligga kvar i soffvärmen....  :)
"Skulle kunna tänka mig en tur på Sörmlandsleden", svarar hunden! Ursäkta jag säger hunden, men det här förslaget kändes inte mänskligt liksom! Ut i duggregnet i kylan och vandra! Just i dag! :(

Nå'n halvtimme senare satt vi i bilen och åkte till Skottvångs Grufva, och ställde bilen på parkeringen och skulle gå en runda som skulle avslutas via gamla banvallen tillbaka till Skottvång! Så paraply upp, och se'n iväg! Men efter ett tag så känns det faktiskt ganska bra, så jag säger vid tillfälle, "Bra förslag det här Roffe!" Roffe nickade och sa, "de finns inget dåligt väder, bara dålig päls!"
Han e klok den där lilla hunden!

Och så hade vi med oss thermos med nybryggt kaffe, Zoegas Mollbergs, och hembakta saffransbullar, sittunderlag, så vi hittade snart en fin plats under en gran för bullfesten! Granar e det som gäller vid regn! Regndropparna rinner ut på grenarna, så längs ner vid granfoten e det ofta helt torrt!

 

Å så blev Roffe och jag fotade!

Se'n när man kommer hem, så känns det som om man gjort nå't bra av dagen! Och mår faktiskt bra!
"Tack för ett bra turförslag", sa jag till Roffe!
"Väl bekomme" svarade han!

/Bengan

Ps. Just det, höll på att glömma! Nu på onsdag e det sista Ellens fotografiska på Tårtan för den här terminen! Vi startar med att fika på Tårtan omkring 15.00, se'n vid 17-tiden går vi i samlad klass  ;) till puben Glada Stinsen, Rosenlundsgatan 23, ligger vid ingång Pendeltåg Stockholm Södra!  Den som vill kan ju såklart gå direkt till Glada Stinsen! 

 

 

Postat 2013-12-15 18:00 | Läst 1681 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4 5 ... 9 Nästa