Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2153 / Aldrig får man lugn och ro! Sony A7 stör mig litet alltså! ;)

 

Ni ser "bakstycket" på optiken till vänster! Det borde vara en knepig grej för en sensor , den sista glasbiten kommer att ligga mycket nära sensorn! Objektiven här har C/K-fattning!

Så den här olycksaliga Sony A7 som verkar funka med de flesta objektiv, även äldre tyvärr! ;)
Och jag läste i min förra blogg, i en kommentar, om nå'n hade fotat med ett Jupiter-12 på en Sony A7, och hoppas snart få se bilder! Men under tiden så sökte jag på fler som försökt fota med en Jupiter-12, å visst hade nå'n det, bla den här!
http://www.dchome.net/forum.php?mod=viewthread&tid=1233232


Varför e  Jupiter-12 intressant då, jo de e för att den speciella konstruktion, å klarar Sony A7 en Jupiter-12 hyffsat, då e det väldigt bra gjort! ;)  Och de verkar den göra, men visst tappar man skärpan i kanterna, men vad e väntat? I alla fall helt klart konstnärliga bilder! :)

Så vad säger man? Er'e nå'n annan som tycker nå't om Sony A7 och dess möjligheter att ta andra och äldre objektiv? Jag tycker i alla fall de e spännande!

/Bengan

 

Postat 2013-12-25 17:44 | Läst 3277 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 2152 / Flashback liksom! Från Siena!

 

Ibland när jag ser saker så kommer andra upplevelser upp i huvudet! De blir som "det där har jag upplevt förr!" Kom att tänka på det i går på julaftonen! Först så händer ingenting, se'n händer allting, och så e det lugnt ett år igen!

Tänker på Palio i Siena, en fantastiskt upplevelse, nu såg jag det bara på Tv när vi va i Siena, men upplevelsen finns där! De startar med en lugn och fin inmarch på arenan, se'n exploderer allt i en fantastisk ritt runt på torget som är smockfullt av folk och se'n blir det jätteparty efteråt,
se'n e det lugnt ett år till! ;)

Tänkte på Roffe i går kväll! Så va det nog litet för honom!

 


Först så händer ingenting, och vad håller dom på med? Varför händer det ingenting? 
Se'n händer allt! Pang liksom!!

 

 

 

Var finns dom andra paketen jag skall öppna!??

 

Lilla gubben, ta det lugnt nu, man kan inte få hur många paket som helst att öppna , snart fyller du ju år också och då blir det paket igen och se'n kommer det snart en jul till!

 

De verkar som om Roffe lugnat ner sig nu i alla fall, för jag hör små snarkningar...skönt!

Men de e väl så här det skall vara på julaftonen!
Som Palio! ;)

Ha en god fortsättning på Julen!
/Bengan

 

Postat 2013-12-25 13:48 | Läst 1895 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2151 / Gråmulet, regnstänk i luften och blåsigt, och så måste man gå ut!!!

 

Vissa dagar skulle man lätt ha kunnat vara kvar inomhus, men då Roffe hade ett annat förslag, så va det bara å gilla leget liksom! Men efter en stunds promenerande, med varma kläder och i trevligt sällskap så va Roffes idé om att gå ut inte så dum faktisk, så jag sa det till honom...

 

"Och efter den här raska promenaden på dryga timmen så kommer också gröten att smaka gott", sa Roffe! "Men kom igen nu, vi har en liten bit kvar Husse!"
Tur man har Roffe som pådrivare! ;)

Och som jag sagt tidigare,
men det går mycket väl att önska det igen!
God Jul från Roffe och Husse!

 

Postat 2013-12-24 11:28 | Läst 2296 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Straight 2150 / Ljuset i tunneln och så drömkameran! Och bild på cyklist innan tunneln!

 

Innan tunneln!

Vad gäller ljus i tunnel, så menar jag inte när jag va på cykelträningsläger på Mallorca och vi cyklade in i en landsvägstunnel uppe i bergen. Tanken va att vi borde nog se ljuset från andra sidan när vi cyklade in i tunneln! Men det gjorde man inte! Det som hände de va att när det kom en bil, inte så ofta, då först såg man nå't, bla råttorna som kutade tvärs och så hålen i vägbanan, se'n blev det svart igen! Hyffsat upplyftade syn alltså! Men man lärde sig i alla fall en del om tunnlar efter den tunnelfärden!

 

Men nu gäller det att dagen blivit en minut längre enligt DN! Ljuset i tunneln alltså!!  :)


Och en annan sak, när LP foto tagit över Ojas butik här i Stockholm, å det måste ha varit för många år sedan, så såg jag i skylten en kamera! En liten kompakt kamera med en mycket intressant optik! En Leica IIIc med en Sonnar 1,5/5 cm! En så'n vore spännande att ha tänkte jag, och nu ett antal år senare har jag en så'n kamera, och de e kul å spännande! Och litet nördigt är det såklart också! ;)

 

Men det här va nog inga nyheter för den som läser min blogg! 

Ok, de va de om de, men nu kommer i alla fall ljuset, å de e en trevlig nyhet!

God Jul!
/Bengan

 

Ps. En ung man i korgen undrade varför jag inte bloggade om honom i stället!
Du kommer snart i en blogg sa jag! Han här i korgen önskade i alla fall er läsare en God Jul!

 

Postat 2013-12-23 09:49 | Läst 2214 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Straight 2149 / De här med bildsmak, visst e det spännande och kanske även svårt!

 

Stormen kommer..

För hur skall man säga, att det här e en bra bild när inte alla e skapta lika i huvudet? ;)
Jag menar, då man uppfattar saker olika!

Ok, nu va det litet hårddraget kanske, men en viss form av likriktning måste nog förekomma om en stor grupp skall enas om en bra bild? Tänker på en bloggare som nyligen "klagade" på Galleri FS! ;)

Och jag vill påstå att enas om bra bilder, påminner nog om att enas om en bra maträtt, eller en bra öl, eller vilket klädesplagg som e vackrast! De e ju också en smaksak! Och handlar nog mycket om den kultur man e uppväxt i och vilket "program" man fått med sig i huvudet under uppväxten, och vilka upplevelser man har med sig under uppväxten, både skrämmande och fina, och vilka förebilder man har osv, osv.

Men hur skall man lösa det här med bra bilder då? Bra fråga? Men vissa bilder talar nog ändå till en större grupp, och då säger många, "Det här e en bra bild! 

Så det e väl så man får se det! Man kan inte tillfredställa alla! Utan det får räcka med en större likatyckande grupp! Å det får man nog stå ut med, för hade alla tyckt att bilden va bra! Hemska tanke, att alla hade en så'n dålig smak! ;)

Så att tycka att nå'n inte gör bra bilder, påminner nog mest om, vilken konstig smak du har vad gäller husmanskost! För det e ju också en smaksak! Ett föga upplysande tyckande alltså!

Men de e klart, man kan lägga in parametrar i en bild, för å lättare skilja ut bra och dåliga bilder, å saknas dom parametrarna, då e det en riktigt dålig bild! De blir lättare att skilja ut bra och dålig fotografi då!

Se'n skall man nog tänka på vad gäller "konstruktiv kritik", att den som gillar en viss typ av fotografi, ofta själv tar liknande bilder, eller försöker ta liknande bilder, och de andra bilderna som man inte kan ta, eller vågar ta, dom gillar man absolut inte!  ;)

Så, tappa nu inte sugen ni onormala fotografer!  :)

/Bengan


Ps. Men jag tror ändå, att de här litet udda bilderna, tagna av nå'n udda fotograf, på sikt ändå blir mest intressanta, så har det tyvärr för det mesta varit tidigare....ursäkta! ;)

 

 

Grövelsjön

 

 

Postat 2013-12-21 17:12 | Läst 2164 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 9 Nästa