Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2182 / De besatta! Eller "oordningens" fotografer!

 

Visst kan man hitta fotografer som har så att säga ordning på sina bilder och grejer och en klar målsättning med sitt fotograferande som blivit litet berömda, men frågan e ändå om den här berömdheten bara finns när fotografen levererar bilder och syns?

Om man vill bli riktigt, riktigt ihågkommen så fodras det kanske nå't annat än det här!? Så det motsatta e kanske ett säkrare kort för a bli berömd på litet sikt? Om man nu har de tankarna att bli berömd litet mer långsiktigt? För kaos har en granne! Och att hålla ordning på saker och ting omkring sig, jobb, kariär, familj, det tar tid från fotograferandet, som tar tid! ;)

Så man måste nog våga, och söka sig fram litet på sidan om allfartsvägarna! Å det e nog ännu viktigare i dag! Och även ha tid för det! Nu menar jag inte att hålla kameran upp och ned eller nå't liknande, med att gå på sidan om allfartsvägarna med sitt fotande!

De bör nog även finnas en lång långsiktighet, och/eller besatthet också, å inte bara e en tillfällig "konstnärlighet" för å visa upp för stunden, eller för pressen! 

 

Jag sitter och läser i några böcker till förmiddagspåtåren, bla The Jazz Loft Project med W Eugene Smith. Ett annorlunda fotoprojekt, de e nog det minsta man kan säga! ;)  

 

Å när man tittar på den här sidan i boken, så e det helt klart ett mycket, mycket annorlunda fotoprojekt!  Kameror åker ut och in på pantbanken!


Och jag tittar på andra fotografers bilder, och läser om Model, Arbus, Frank mfl, mfl, och att det ofta finns en viss besatthet i ämnet, och annat för oss som e ovanligt, som nog är en av de gemensamma nämnarna för de här fotograferna. Å att man är inne i sitt fotografiska ämne en mycket lång tid! De här e ingen veckoredovisning av en semesterresa, eller litet bilder tagna på jobbet, de här e en livsresa! ;)

Och visst kan det bli en ojämn bildkvalitet även från de här "besatta" fotograferna, så kanske vi tycker ibland, men då och då kommer bilder och bildprojekt som gör att dom här fotograferna aldrig kommer att glömmas bort! 

/Bengan

 

Postat 2014-01-20 12:16 | Läst 2207 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 2181 / Tårtan på onsdag och skidor idag! Och inget om nå'n kändisfotograf! ;)

 

Idag va det litet lugnare på flera sätt ;) bara litet kletskidor och se'n sota ur pelletspannan!
Och en del läsning! Håller faktiskt på att förkovra mig vad gäller Germaner och Arier och så'nt!
Men de e inte lätt, för de verkar vara ganska rörigt vad gäller de här grupperna eller vad man skall kalla dom för, om dom nu egentligen har funnits som nå'n större enhetlig grupp?

Men litet senare i den här historien, så kallar i alla fall Islänningarna sitt språk för Danska!
De e därför begreppet Dansk tunga fanns! Man talade Danska i Norden och även på Island! :)
Senare, under tidig Medeltid, började Danskan långsamt förändras och blir en litet mer svårförstådd dialekt för oss! ;)  Men dom gör bra öl! :)

 

Å så va det skidor idag på Gnesta skidstadion! OK Klemmingen, orienteringsklubben här i Gnesta, har plogat upp en hel skidstadion, trots att det finns så litet snö! Man har en omvänd snöplog som drar ihop snön till en remsa och trycker sedan dit ett skidspår på snöremsan! Så av c:a 5 till 10 cm lössnö blir det ett 10 cm packat och fint skidspår! Hokus Pokus! Vi tog det lugnt idag, det fick bli en första utrustningstest under en timme! Vallan från förra vintern funkade hyffsat bra även i år! Men det tog litet på mina armar då jag fick staka en del! :)

Skall ta en tur till skidstadion i morgon också! Jag tror de e bra för en fotograf att röra på sig! Så känns det för mig i alla fall! :)

 

- Å varför kan jag inte få va med och åka skidor, frågade Roffe i går?  De beror på flera anledningar, sa jag, svåra att förklara för dig.  - Gör ett försök att förklara i alla fall, men jag misstänker att du e rädd att jag kör ifrån dig, de e nog de som det hela handlar om, sa Roffe! Tror du det, sa jag.
(Undrar om man kanske skulle kunna använda Roffe som draghund, skall nog försöka sälja in den grejen, så slipper jag fixa skidor å stavar åt honom!) 

Å i veckan så har vi vårt första Konstrundemöte inför Konstrundan i Gnesta i september! Och senare i vår kommer vi att få samma problem som Fotografiska, att försöka välja ut bra och intressanta konstnärer! Men det e flera tunga konstnärer med i arbetsgruppen, med mycket lång erfarenhet,  å det känns bra för mig! 

Och så e det fotograffika på Tårtan, eller Ellens Fotografiska, nu på onsdag vid 15-tiden och fram till 18.00! Gata Horns 32 alltså!

Så väl mött på onsdag!
/Bengan

 

 

Postat 2014-01-19 19:50 | Läst 2320 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 2180 / Vad gäller Rheborg på Fotografiska!

 

Det blev ju en del debatt här på Fotosidan efter artikeln om att Rheborg ställer ut på Fotografiska, å de e väl bra! Att ha olika åsikter alltså! Se'n kan det väl bli litet snedsprång i bland, - "E du själv så bra som fotograf då?"  ;) :)

Nåja, så här blir det ibland, å det e bättre med debatt än ingen debatt alls! De e i debatter som det egna tänkandet går framåt! Man får andra infallsvinklar på saker som man inte tänkt på tidigare! Tack för det! Och plötslig blev Fotosidan litet extra intressant också!  Inte alls så dumt det heller! ;) 

Och "Det blev bra fart på trädgårdsfesten då en av gästerna råkade välta bikupan!! ;)

Det blir bara en bild i bloggen idag, en stämningsbild! De blev se'n eftermiddag i går när Roffe och jag va ute på gärdet för sista gången på dagen! Blå timmen liksom!

Ha en fortsatt bra söndag!
/Bengan

 

Postat 2014-01-19 10:15 | Läst 2172 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 2179 / De här med att kritisera en kändis, de kan vara svårt! ;)

 

 

 

Har följt "debatten" här på Fotosidan om att Rheborg e på Fotografiska, och känner nog igen det hela litet sedan tidigare! ;) De e svårt att kritisera en populär person, speciellt när han e på Tv och litet av en idol!
 
Jag har även följt Rheborg på Flickr, och det är samma där, han får många "fotokompisar!" ;) Kollade förresten på Rheborgs utställning på Hornsgatan förra året och även på Fotomässan i år, så jag står nog över bilderna på Fotografiska! Och som sagt, har även sett Rheborgs bilder på Flickr!

Så vad gäller kommentarerna här på Fotosidan, vad gäller en berömd och populär person, så kan det vara det som kanske skymmer den kritiska utsikten en liten aning!?
OBS! Jag säger bara kanske! ;)

Man kan väl säga som en avslutning, de va nog en himla tur att det inte va Zlatan som skulle komma att visa bilder på Fotografiska! ;) 
Nog om detta i denna blogg!


Idag va det snöskottning, både hos grannen, som är ensam och äldre, och så fortsättning på den egna tomten! Och som vanlig när jag va klar, så kom plogtraktorn från Kommunen och lade upp en vall där jag nyss skottat! :(

Och, nu kommer nå't, jag hittade en kamera med film i skåpet i går! De e nå'n som går och laddar film i mina kameror! Jag hittade en kamera i förra vecka också med film! Funderade först på om det e Roffe, men efter en stund funderande, så kom jag på att de nog inte va han!

Ok, ha en bra dag! Och fastna nu inte i nå't oväsentligt! ;)
För den tid som går, de e den som kallas livet! :)
/Bengan

 

Postat 2014-01-18 12:39 | Läst 2513 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 2178 / Kunde inte låta bli att tänka på Fotografiska idag.

 


Fotografiska, "En av världens främsta samlingsplatser för fotografi. Vårt uppdrag är att visa såväl de välkända stora fotograferna som de nya namnen. Vi ska etablera den svenska fotokonsten i världen och den internationella fotokonsten i Sverige"

Det låter spännande och intressant tycker jag! Jag har sett några utställare på Fotografiska, världsberömda klassiker, och även nu e en världsberömd på plats, Elliot Erwitt. Elliot är även en duktig porträttfotograf, han menar själv att det inte är någon skillnad att fotografera kändisar eller okända, de e bara det att kändisar säljer bättre. 

I dagens läge kan jag inte låta bli att tänka på när Micke Berg blev lovad en hängning på Fotografiska, men Fotografiska backade ur i sista stund, och jag har en annan fotograf, Johan Arhur Ekebert, som jag mycket väl skulle kunna tänka mig på Fotografiska, men han fotar nog en annorlunda verklighet, fast det e nog också Backstage på nå't sätt....

Men det e nog det här med smaken, som e litet olika,
eller kanske, vad som säljer bäst!

Ha en bra helg!
/Bengan

 

Postat 2014-01-17 22:23 | Läst 2130 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4 5 ... 8 Nästa